sep 242017
 


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 37,0 km
Duur: 1:48:27
Gemiddeld: 20,5 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 74 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 158 slagen per minuut
Weer: 9°C-14°C, droog, zonnetje
Omstandigheden: Druk in het bos, af en toe file fietsen
Gereden met: de Ridley Blast 29er
Kleding: ondershirt, thermoshirt lange mouw, bibshort kort, overshirt lange mouw, handschoenen (open vinger), beenstukken (eerste deel), overschoenen

Het was lekker weer vandaag, dus de Ridley Blast gepakt en er weer op uit. De kleren van gisteren waren nog niet in de wasmachine geweest, dus even een ander setje samengesteld. Beenstukken heb ik meerdere sets van, heb ik alleen het eerste rondje door het Zandbos gebruikt, daarna vond ik het ruimschoots warm genoeg. Thermoshirt korte mouw heb ik er maar eentje, dus die met lange mouw gepakt. Hiervan vond ik het het eerste half uur niet erg, maar daarna had ik best zonder gekund. De overschoenen draag ik niet zozeer voor de temperatuur, maar dat houdt de zooi een beetje van je schoenen af.

Was het vorige keer weer even wennen door het Zandbos, nu voelde het alweer veel vertrouwder. Omdat ik pas relatief laat vertrokken was (9:49 uur vertrek) was het al tamelijk druk in het bos. Ik moet zeggen dat in het algemeen eigenaren van honden super rekening houden met het mogelijk gedrag van hun hond als er een fietser voorbij komt. Alleen in het Bikkeltjesbos leerde ik “Ruud” kennen. Een tekkel. Hij was nog jong en luisterde nog niet zo goed, hij zou wel achter me aan rennen maar hij deed niets, zo verzekerde me zijn baasje toen ik in eerste instantie maar even stopte bij haar omdat Ruud nog een stukje verderop dwars op het stukje single-track stond. Ik wachtte totdat Ruud bij mij (en belangrijker: het baasje) was. Maar in plaats van dat het baasje Ruud even bij de halsband vast hield, hoorde ik hem veel te lang naar mijn zin achter me aanjagen. Kan die hond niks aan doen, die weet nog niet beter, het baasje had wél beter moeten weten.

In het Bikkeltjesbos was het sowieso druk. Toen ik er naar toe fietste vanuit het Zandbos zag ik dat ik een groepje van een MTB club uit Ysselsteyn voor me had zitten en een groepje van een club uit Deurne achter me. In het Bikkeltjesbos zelf kwamen we in de file terecht omdat we achter de jeugdgroep van MTB Club Bikefun uit Liessel terecht kwamen. Waar alle clubleden hun best deden om er zo snel mogelijk voorbij te komen, ben ik er nog even achter blijven hangen om met de begeleider te kletsen. Het blijkt dat de club sinds juli dit jaar een eigen Bikefun-park heeft in Liessel waar de (jeugd-)leden hun techniek kunnen aanscherpen. Ik begrijp dat de aanwezige wip sommige leden nog wat angst inboezemt. 🙂
Uiteindelijk ben ik de groep voorbij gereden, ik kwam even later nog een tweede groep tegen van Bikefun en via het fietspad van de N270 ging het uiteindelijk weer richting thuis.

Lekker rondje weer.

 

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 13:39
sep 172017
 


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 26,7 km
Duur: 01:21:45
Gemiddeld: 19,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 75 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 163 slagen per minuut
Weer: 7°C, Droog, lekker zonnetje, geen wind
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer, bos was niet te nat ondanks regen van afgelopen tijd
Gereden met: de Ridley Blast 29er
Kleding: thermosshirt korte mouw, overshirt lange mouw, handschoenen met open vinger, korte broek, overschoenen.

Korte samenvatting: het was alweer te lang geleden, het weer was perfect, het eerste rondje was wennen, het tweede rondje was sneller. Lekker, eens kijken of er weer wat ritme op te bouwen is.

Ik had nog even terug gekeken naar vorig jaar november, toen ik voor het laatst met de MTB het rondje hier deed. Toen was het nog wat kouder en winderig. Toen had ik het fris gehad terwijl ik meer aan had dan vandaag. Achteraf gezien was een extra ondershirt zonder mouw fijn geweest, maar voor de rest heb ik het niet koud gehad. Waarschijnlijk maakte het ontbreken van wind en het voorzichtige zonnetje heel veel goed.

Het bos lag er heerlijk bij. De dikke laag (kleine) dennenappels op de grond maakte het af en toe glibberen, maar dat zal ook aan mijn onwennigheid in het bos gelegen hebben. Het bos lag er goed bij. Op een paar stukken zijn ze nog flink bezig met het kappen van bomen en daar moet je je weg vinden door de diepe sporen van de grote machines die ze daarvoor gebruiken. Is niet erg natuurlijk, beetje extra modder waar je fiets zich lekker in vast wil grijpen.

Het laatste stuk had ik net twee heren ingehaald die op de bochtige stukken sneller waren maar op de rechtere stukken achter bleven. Ze dienden als een mooie motivatie om net wat sneller te gaan ondanks dat mijn hartslag daar stevig de lucht in ging en mijn benen op ontploffen stonden. Kortom lekkere start van de dag.

 

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 11:10

Rondje Zandbos x2

 Garmin, MTB  Reacties uitgeschakeld voor Rondje Zandbos x2
nov 062016
 

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 28,0 km
Duur: 1:25:01
Gemiddeld: 19,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 72 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 164 slagen per minuut
Weer: 4°C, Beetje druppels en winderig
Omstandigheden: Het was mooi in het bos maar koud.
Gereden met: de Ridley Blast 29er
Kleding: ondershirt zonder mouw, thermosshirt lange mouw, overshirt lange mouw, dunne handschoenen met dichte vinger, lange broek, te dunne sokken en geen overschoenen.

Het zou een heel kort bericht zijn, maar het zou ook een passende samenvatting zijn: mooi maar koud.
Nou weet ik dat dat laatste aan mij ligt (“er bestaat geen slecht weer alleen slechte kleding”) dus dat is inderdaad gewoon iets om volgende keer rekening mee te houden. Dan dus wel overschoenen en wintersokken aan. Het was ook niet echt een probleem tijdens het fietsen zelf, maar iets dat ik merkte toen ik weer de deur binnen stapte: ik voelde mijn tenen niet.

Genoeg over de temperatuur: het bos lag er schitterend bij. Overal verschillende herfstkleuren, veel bladeren op het pad, een hertje dat voorzichtig (schichtig) het pad over stak. Lekker.
Door de kapwerkzaamheden was de route was anders dan de vorige keren. Dat zorgde hier en daar voor wat verwarring omdat sommige stukken nu “de andere kant” op gefietst moesten worden. Was dus even opletten met mogelijke tegenliggers, maar super natuurlijk dat zelfs bij werkzaamheden er in het bos omleidingen gemaakt worden!

Ik was niet heel vroeg op pad gegaan, kwart over 9, dus tegen de tijd dat ik mijn twee rondjes er op had zitten was het bos al weer gevuld met gezinnen die de hond en de kinderen aan het uitlaten waren. Tijd voor een lekker warme douche en lunch met de rest van de familie.

Vandaag heb ik, naast de Garmin Edge 800 die ik op zo’n momenten altijd op mijn stuur heb zitten ook de Garmin Forerunner 35 gebruikt (nee, ik ga niet lopen/rennen!). Meer daarover op een ander moment.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 11:28

Rondje Zandbos + Bikkeltjesbos + Asfalt

 GPS, MTB  Reacties uitgeschakeld voor Rondje Zandbos + Bikkeltjesbos + Asfalt
okt 162016
 

 Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 41,4 km
Duur: 1:57:22
Gemiddeld: 21,2 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 75 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 170 slagen per minuut
Weer: 16°C, Droog met zonnetje
Omstandigheden: Bos lag er perfect bij: minder rul zand dan afgelopen weken.
Gereden met: de Ridley Blast 29er
Kleding: Thermosshirt met korte mouw, overshirt met lange mouw, handschoenen zonder vinger, korte bibshort, geen overschoenen

Het was vandaag zo’n zeldzaam mooie herfstdag. Gisteren was het een stuk frisser, voor morgen en de rest van de week ziet het er ook een stuk minder aantrekkelijk uit. Dus dat ik naar buiten zou gaan vandaag stond wel vast. Nee, niet naar het Dak van Brabant ook niet de Bokkebaggertocht, gewoon weer lekker in mijn uppie en in mijn eigen tempo een rondje door de omgeving.
Nou had ik me ook voorgenomen om vanochtend een beetje weekend te nemen. Dus op mijn gemak het hele ochtendritueel, tijd voor de rest van het gezin, nog even samen wat boodschappen gedaan en pas laat in de middag (tegen 15:00 uur) naar buiten.
Bij het Zandbos stond het file geparkeerd. Veel gezinnen met kinderen en/of honden die van het mooie weer aan het genieten waren. Links en rechts dus goed oppassen, maar ook nu voornamelijk positieve ervaringen met voetgangers die even aan de kant gaan, hun hond bij zich roepen, en die op mijn beurt een “dank je” terug krijgen, een even van het gas af bij het er voorbij gaan.
Het bos lag er super bij. De regen die de afgelopen week toch zo af en toe is gevallen heeft er voor gezorgd dat het zand compacter en steviger geworden is. Dat betekent dus niet meer hoeven afstappen bij de grote bult in het Zandbos en de serie van zandheuvels in het Bikkeltjes bos loopt dan ook een stuk fijner.

Na de twee gebruikelijke rondjes had ik geen zin om langs de N270 terug naar huis te fietsen, dus stak ik via een van de brandgangen door richting Vlierden. Dat is wat harder werken omdat het paden zijn die niet zo vaak door fietsers gebruikt worden, maar ze staan wel op de kaart die in mijn Garmin zit, dus gemakkelijk om zo een ongeveer-richting uit te zetten.
Lekkere tocht. Vooral ook omdat ik merk dat ik ook het zelfvertrouwen op de MTB weer terug begin te krijgen. Ik rem minder vaak, kijk verder vooruit en als ik rem gebruik ik ook de voorrem weer zoals het hoort. Dat betekent niet dat ik echt sneller ga of zo, maar ik verdeel mijn energie beter (dat voel ik) en het loopt lekkerder op deze manier.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 17:28
okt 092016
 

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 34,5 km
Duur: 1:44:18
Gemiddeld: 19,9 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 72 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 171 slagen per minuut
Weer: 8°C, Nog steeds droog.
Omstandigheden: Fris op de weg en in de schaduw, warm in de zon. Lekker fietsweer!
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Het was even een gokje hoe koud het nog zou zijn vanochtend. Het was al niet meer echt vroeg toen ik weg ging, uur of 11:00 (omdat ik inderdaad eerst de GP van Japan gekeken had), maar ik ging toch voor de lange broek. De rest was vergelijkbaar met vorige week: thermosshirt korte mouw, overshirt met lange mouw, handschoenen zonder vingers en ook nu nog geen overschoenen.
In het Zandbos was het drukker dan anders, de AT-Beasts MTB-tocht vanuit Gemert kwam namelijk ook door het Zandbos heen. Gelukkig wel de juiste rijrichting (heb ik bij andere tochten wel eens anders meegemaakt), maar ook hier en daar over de paden die eigenlijk voor voetgangers zijn. Ook dat is niet echt handig voor de onderlinge verstandhouding in het bos. Maar goed, veel snelle (vooral) heren dus weer in het bos. Het liet me zien waarom ik waarschijnlijk niet of nauwelijks aan toertochten mee zal doen deze winter: dan ben ik vooral heren aan het voorbij laten. In een bos met voornamelijk single-tracks is dat niet altijd even handig. Plus de realisatie dat anderen 25 km/uur fietsen waar ik met 20 km/uur door het bos ga, is niet motiverend. Terwijl het vandaag gewoon lekker liep (nou ja, niet veel lopen gelukkig, maar je snapt wat ik bedoel). Hoe dan ook, het overgrote deel van de tocht had ik het bos weer grotendeels voor me alleen (op de talrijke gezinnen met kinderen en/of hond die je nu eenmaal wat voorzichtiger voorbij moet). Het Zandbos was overigens hoe dan ook wat anders dan anders omdat ze bomen aan het vellen zijn. En ik mopper wel eens op ruiters die met hun paarden de single-tracks stuk rijden (en dan als dank nog een cadeautje achter laten), maar die machines die ze voor de boomkap gebruiken die kunnen van elk glad bospad een omgewoelde zandbak maken. 🙂

Op weg terug stond ik bij de oversteek naar het fietspad van de N270 te wachten toen er aan de overkant een fietser voorbij kwam. Ik denk op een cyclocross, zijn bandjes waren net wat dikker (niet veel) dan bij een gewone racefiets. Heel hard ging hij niet, en dus kon ik er met een gangetje van 26-27 km/uur naar toe rijden en bij hem in het wiel, uit de wind gaan hangen. Halverwege dat lange rechte stuk merkte hij me eindelijk op en dus nam ik over en ging voor hem fietsen. Het was weer even ouderwets doorstampen, maar dan wel op een fiets met heel brede banden en nauwelijks druk er in. Uiteindelijk ging de snelheid daardoor naar tegen de 30 km/uur en mijn hartslag naar max. Hieronder zie je het plaatje vanaf het verkeerslicht en de oversteek van de weg.

stampenMaar och, ik was bijna thuis, bij de afslag boven aan de weg ging de ander rechtdoor en heb ik het laatste stukje uitgefietst naar huis. Zoals eerder aangegeven: die hartslagmetingen zijn volgens mij nogal aan de hoge kant. Mijn omslagpunt ligt namelijk (ok, lag 3 jaar geleden) op 165, dan is een gemiddelde van 171 over 1 uur en 45 minuten erg onwaarschijnlijk.

Hoe dan ook, het was een lekker stukje fietsen op een zonnige zondag. In het bos en in de schaduw was het nog best fris en had ik zéker niet te veel aan, in de zon was het warmer. Maar ik kon de lange broek prima hebben vandaag.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 13:27

Zand, Asfalt en (nog) geen regen

 Garmin, MTB  Reacties uitgeschakeld voor Zand, Asfalt en (nog) geen regen
okt 022016
 

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 40,4 km
Duur: 2:03:06
Gemiddeld: 19,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 68 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 159 slagen per minuut
Weer: 13°C, De regen wachtte netjes totdat ik thuis was
Omstandigheden: Stevige wind tegen op de weg, lekker fietsweer!
Gereden met: de Ridley Blast 29er
Kleding: Bibshort korte pijpen, thermosshirt korte mouw, overshirt lange mouw, vingerloze handschoenen, nog steeds geen overschoenen nodig (geen modder)

Eigenlijk had ik vanochtend niet thuis willen blijven om de GP Formule 1 van Maleisië te kijken, achteraf gezien ben ik wel blij dat ik het wél gedaan heb. Het was namelijk een sensationele race én ik had daarna toch nog gewoon lang genoeg droog weer om 2 uur met de fiets naar buiten te kunnen (terwijl ik dit zit te typen tikt de regen stevig tegen het raam van mijn studeerkamer).

Ik had vandaag mijn zinnen gezet op een stuk MTB-track waar ik nauwelijks kom: rondom Asten. Het is net wat verder er naar toe fietsen, ongeveer 10 km, maar dat deerde me niet. Wel merkte ik dat de wind een stuk sterker was vandaag, dan zit je in het bos toch veel en veel lekkerder op de fiets (dan is de wind alleen iets wat er voor zorgt dat de bomen zingen, niet iets wat je tegen houdt als je er tegenin gaat). Het was even zoeken naar het “begin” van de route, en toen ik hem gevonden had maakte ik op mijn gemak het eerste deel van het rondje af. Niet snel, gewoon lekker stukje door het bos. Na ongeveer een uur kwam ik een splitsing tegen waarbij ik moest kiezen tussen de rode MTB-pijlen of de zwarte pijlen die een aansluiting naar een andere route aangaven. Ik koos voor het eerste en zag na 2 bochten al dat ik daarmee voor de 2e keer hetzelfde rondje bij Oostappen aan het fietsen was. Geen probleem want voor mijn gevoel ging dat rondje veel sneller en beter. Ik zie dat niet helemaal op Strava terug, maar dat doet er niet toe. Wellicht dat segment 1 ook wel in totaaltijd wat trager ging omdat er opeens iets (wesp, bij, hele dikke vlieg) luidkeels zoemend in mijn helm vloog en er niet meteen uit kon. Nou, ik wist niet hoe snel ik moest stoppen om mijn helm voor de zekerheid even af te zetten. Een wespensteek in je hoofdhuid, dat wil je niet.

Na 2x het rondje volgde ik de aansluitingsroute naar de “Bakelse bossen”. Alleen kwam ik daarmee in Helmond uit en niet in Bakel (ik denk dat ik ergens op de weg gebleven ben i.p.v. terug het MTB-pad op). Nou ja, dan maar een stuk langs de grote weg terug in de richting van Deurne, oversteken en dan het 2e deel van de route door het Zandbos doen. Die blijk ik allemaal ooit al eens veel sneller gefietst te hebben, maar kon me niks schelen. Ik was 2 uur nadat ik vertrokken was weer thuis met 40 km op de teller waarvan de helft ongeveer door het bos en de andere helft op de weg. En ik had voor mijn gevoel lekker gefietst. 🙂

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 15:29

Woensdagavondrondje

 Garmin, MTB  Reacties uitgeschakeld voor Woensdagavondrondje
sep 282016
 

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website

Totaal: 30,6 km
Duur: 1:20:43
Gemiddeld: 22,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 73 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 157 slagen per minuut
Weer: 17°C, Nog steeds droog, wat meer wind dan afgelopen tijd
Omstandigheden: Het werd sneller donker dan ik verwacht had, dus minder door het bos dan gepland
Gereden met: de Ridley Blast 29er

OK, ik geef het toe: ik was gewoon te langzaam na het avondeten. Ik had om half 7 de deur uit willen gaan en het werd 7 uur. Dan heb je op dit moment (eind september) gewoon nog maar een half uur licht (Zonsondergang.info geeft “zon onder” voor vandaag om 19:23 uur). En, hoewel ik een stevige lamp op mijn stuur heb, had ik er maar 1 bij me (ik heb een tweede, maar op mijn helm vind ik die nou eenmaal niet zo prettig). Conclusie was al snel dat in mijn uppie het niet zo handig was om die route helemaal af te rijden door het bos. Dus zocht ik het asfalt op, het bos uit en verder over verkeersluwe delen van de omgeving. Die zijn er genoeg, al moet je soms toch nog even goed opletten. Een aantal boeren (agrariërs) waren nog aan het werk. Dat ze met hun zware machines over het land reden, dat was het punt niet, maar de grote vrachtwagens die lading afvoerden hadden soms de hele weg nodig. Ging allemaal goed (anders zat ik hier nu niet te typen) en het was weer heerlijk fietsen. Meer wind dan de afgelopen tijd, maar nog lekker warm (thermosshirt met korte mouw, overshirt met korte mouw, bibshort met korte pijpen, handschoenen met open vinger) en dus werd het daarna een beetje zoeken naar “the longest way home” omdat ik wist dat als ik eenmaal thuis zou zijn, de pijp leeg zou zijn en al fietsend had ik daar ook nu helemaal geen last van.

Lekker. Vooral ook omdat het gevoel duidelijk weer helemaal terug is. Ik fiets weer voor mijn plezier. 🙂

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 21:09
sep 252016
 

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 37,5 km
Duur: 01:58:51
Gemiddeld: 18,9 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 68 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 157 slagen per minuut
Weer: 21°C, nog steeds kurkdroog en stoffig in het bos
Omstandigheden: Snip verkouden, lopende neus en dus eigenlijk niet heel gemotiveerd om me in te gaan spannen. 🙂
Gereden met: de Ridley Blast 29er

zeven_vierkante_meterHet is nog steeds ongelofelijk mooi weer voor de tijd van het jaar. Goed, het nadeel is dat je met “stoffige benen” thuis komt als je een ritje met de MTB gaat maken, maar dat is het dan ook wel. Want, stoffig en droog, vooral eigenlijk “zanderig” is het hier in de omgeving op het moment wel. En dat voegt toch wel zo zijn eigen uitdagingen toe aan de, nog steeds perfect onderhouden, permanente routes hier door de omgeving. Heuveltjes worden soms nét wat pittiger (schakelen naar klein verzet dan nét nog wat belangrijker, grip op je achterwiel idem), afdalinkjes worden voor een angsthaas zoals ik ben nét nog weer wat spannender.

Maar een luxe is het natuurlijk wel dat ik op een gebied van nog geen 7 km op een MTB zomaar in staat ben om een (permanent) parkoers van 37,5 km lang te fietsen. Dat vind ik wel cool. Al voelde ik me vanochtend zeker niet zo. Ik ben snipverkouden, nies alles bij elkaar en dan voel je je niet top-fit. Ik heb geen griep, geen paracetamol nodig, ongetwijfeld ook geen verhoging (niet gemeten, maar het zou me heel erg verbazen), dus fietsen moest kunnen. En gelukkig was dat ook wel zo. Heel snel ging het allemaal niet. Het eerste stuk had ik de Garmin nog niet op “auto-pauze” staan (dan stopt hij de tijd automatisch als je stil staat), dat hielp ook niet echt. Maar het stuk door Bakel ging ook echt langzaam omdat dat een heel technisch stuk (single-track met heel veel bochten) is waar ik jaren geleden voor het laatst geweest was.
bruggetjeEn als je nou denkt dat mijn GPS er even geen zin in had: nee, die punt bovenin de track, die klopt gewoon. Dat is de fietsersbrug bij Dierdonk. Geen idee wie die ooit ontworpen heeft, hij gaat echt knal omhoog en dan weer naar beneden. Die kon ik natuurlijk niet links laten liggen. Dus daar ben ik van de ene kan overheen gereden, het weggetje gevolgd, omgedraaid en van de andere kant ook weer overheen. Mijn dikke banden konden qua tijd/snelheid niet op tegen mijn “gewone” Giant fiets, dus geen PR daar.

Het was best druk in het bos, veel wandelaars, hele gezinnen met kinderen, de hond, fietsjes. Ook een paar andere MTB-ers uiteraard. Ging allemaal heel gemoedelijk: even kijken, snelheid wat terug, zorgen dat je elkaar ziet en veilig kunt passeren. Wel zo prettig voor iedereen en fijn als die paar vierkante meters gedeeld kunnen worden.

Tevreden dus dat ik toch naar buiten gegaan ben. Was lekker rondje.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 14:58
sep 212016
 

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 28,8 km
Duur: 1:19
Gemiddeld: 21,9 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 69 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 162 slagen per minuut
Weer: 12,9°C, Nog steeds kurkdroog en dus zanderig in het bos
Omstandigheden: Super weer, koelde af toen de zon weg was
Gereden met: de Ridley Blast 29er
Kleding: thermosshirt met korte mouw, shirt met korte mouw, bibshort met korte pijpen, handschoenen met open vingers, buff onder de helm.

Vandaag thuis gewerkt dus ook op tijd meegegeten omdat de jongste ’s avonds naar hockeytraining moest. Het weer is nog steeds super, dus ging ik tegen 7 uur er met de MTB op uit. Wel met achterlampje aan de zadelstang en de grote lamp voor op het stuur voor zodra de zon verdwenen zou zijn.
Eerst naar het Zandbos om daar ook het eerste deel van de route te doen, het deel dat ik zondag overgeslagen had. Daarna nog geen zin om naar huis te gaan, dus nog een stuk fietspad gepakt richting Helmond. Bij Berkendonk op de gok een route om het water heen gezocht. Eerst een afslag te vroeg genomen, daarna de wel heel ruime bocht er omheen genomen. Nou ja, maakte niet uit, was weliswaar superglad asfalt maar inmiddels was het toch al bijna helemaal donker, dus vond ik dat ook wel prima.
Lekker ritje.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 20:37
okt 042014
 


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 38 (+8) km km totaal
Duur: 2:34:29
Gemiddeld: 24,0 km/uur (met autopause, excl. het lopen!)
Gemiddelde trapfrequentie: 71 omwentelingen per minuut
Weer: 13,0°C-22,0°C, Droog, wind in de rug
Omstandigheden: Op de fiets was het perfect, maar het uur lopen was moordend.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Tja, waar begin ik met vertellen over vandaag? Nou, laat ik beginnen met: volgend jaar weer!
Daar kun je al uit afleiden dat het niet perfect was, maar zeker ook geen “eens maar nooit meer” dag.
Allereerst was ik al blij dat we er konden zijn vandaag. Als je je net na middernacht 1 januari 2014 al inschrijft en een hotel boekt, dan kan er nog het nodige gebeuren voordat het 4 oktober is. Maar we waren/zijn er. In een hotel aan de rand van Zoutelande waar ze familiekamers hebben (2 kamers + 1 badkamer). Het weer wás prachtig. Terwijl ik dit bericht zit te typen, komt het met bakken uit de lucht en rommelt er een stevig onweer over Zoutelande:

onweer_zoutelande

Maar vanochtend was het prima, ongeveer 13 graden, maar dat zou in de zon oplopen naar 22 graden. De start was ook prima, lekker stukje door de straten van Zoutelande en daarna over de boulevard richting Westkapelle. Na de boulevard begonnen de loopmomenten. De route was daar niet altijd berekent op 1.500 MTB-ers en als het flink omhoog ging, of als er trappen in de route zaten (nu maar een paar in vergelijking tot vorig jaar), dan stokte het.

Dat was echter niets vergeleken met het eerste serieuzere stukje strand na Domburg. Het was namelijk vloed. Ernstig vloed. Zonder vloedlijn die hard genoeg was om over te fietsen. Een enkeling deed een poging om te fietsen,  op dat eerste stukje strand lukte dat ook nog wel af en toe, maar de toon was gezet. Na Domburg weer lekker vliegen door het bos. Maar bij Oostkapelle ging het weer het strand op. En tussen Oostkapelle en de rustpost bij Vrouwenpolder, waar we eindelijk weer van het strand af mochten heb ik mogelijk 100-200 meter óp de fiets gezeten. De rest was ploegen door het rulle zand. Mijn linkervoet gooide zand in mijn rechterschoen en tilde ik mijn rechtervoet op, dan kwam er een guts zand in links. Na het eerste stukje fietsen maakte dat ook niet zo veel meer uit, toen waren de schoenen toch al nat, dus dan bleef het zand beter zitten (ín de schoen dan).
Lees verder »

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 18:28

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog