Reisdag Deurne – Mexico

 Duiken  Reacties uitgeschakeld voor Reisdag Deurne – Mexico
jul 262018
 

20180726_220307

Zo, dat was en lange dag. Ik dateer hem even naar 26 juli, hoewel het op het moment dat ik dit zit te typen al lang vrijdagochtend 27 juli is in Nederland.. Om 2:00 uur Nederlandse tijd, op donderdag stonden we op. Iets na 3 uur waren de laatste dingen ingepakt, lunch klaar, gezien dat de raket van de TUDelft helaas geen hoogterecord ging halen, balen voor die studenten, daar werk je dan 2-3 jaar aan. In de auto naar vliegveld Keulen (2 uur rijden). Daar eerst de rest met de koffers afzetten en dan met de auto door naar de parkeerplaats. Zoals meestal was die 10 minuten rijden vanaf het vliegveld. En zoals vaker wanneer ik voor het eerst bij zo’n parkeerplaats moet komen is het even zoeken. In dit geval naar een hek zonder enige aanduiding van parkeerplaats maar met een heleboel Nederlandse auto’s. Niemand aanwezig, maar een telefoontje later maakte duidelijk dat de chauffeur er over vijftien minuten zou zijn. Chauffeurs van dit soort pendelbusjes zijn altijd kletsgraag. Dan is het handig om op kletsniveau Duits te spreken. Dat maakt zo’n ritje een stuk gezelliger. Helaas is mijn Spaans een stuk slechter. We hadden voor het eerst een vlucht met Eurowings. En tja, wat is er van te zeggen. De incheckrijen bij KLM zijn ongeveer even lang, al ging het proces een stuk minder gestructureerd zo leek het. En ja, je betaald voor meer dingen extra. Het entertainmentsysteem kost €9,90 extra, niet nodig als je een iPad bij je hebt met films erop. Het eten is alleen vlees, geen keuze voor chicken or pasta. Je krijgt geen vochtige doekjes onderweg. Maar hoe je ook vliegt, het blijft een lange trip. Eerst in 1 uur van Keulen naar München (er was geen rechtstreekse heenvlucht, terug vliegen we rechtstreeks), daar weer een ruim uur wachten en dan in bijna 11 uur naar Cancun.

Als je heen vliegt richting het westen dan heb je eigenlijk een hele lange dag. Maar als je zo’n korte nacht hebt, dan is slapen onderweg niet echt een probleem. Ondanks de rare zittende slaaphouding. Dus eigenlijk viel het voor zo’n belachelijk lange zit best mee.

Aangekomen in Cancun werd ons geduld echter nog wat langer op de proef gesteld. Na de landing kwam de piloot met het omroepbericht dat er helaas nog geen plek bij de gate voor ons vrij was. We moesten 15 minuten wachten. Na die 15 minuten kwamen er nog eens 10 minuten bij voordat we eindelijk richting de gate rolden. Bij de paspoortcontrole waren de rijen langer dan bij Vogelrock in de Efteling. Maar goed, even wachten kon nog wel. Dan zouden de koffers er vast al zijn tegen de tijd dat wij buiten waren. Nou nee. Hoewel we ongeveer als laatste door de paspoortcontrole heen waren, stond de bagageband nog helemaal vol. Gelukkig duurde het daarna niet lang meer voordat onze tassen ook kwamen en waren we niet als laatste buiten. Om 17:00 uur, terwijl we om 15:36 geland waren.

Geen probleem, nu alleen nog in het busje naar het hotel. Voordat we bij de bussen waren moesten we eerst door een woud van taxi chauffeurs die hun diensten met 50% korting aanbieden. Buiten was, net als in Hurghada een grote “bushalte” waar de verschillende mensen van verschillende vervoerders. Dus op zoek naar die van ProDive. Die konden we niet meteen vinden. Bij het busstation waren ook een soort conciërges die reizigers hielpen bij het vinden van de juiste plek. Een daarvan sprak ons aan en wees ons naar een halte die leeg was. De conciërge daar zei dat het busje dat daar gestaan was al weg was. Hij bood ons aan om te bellen naar het nummer van ProDive dat op onze voucher stond. De man aan de andere kant sprak ook Engels dus kreeg ik de telefoon in handen. De boodschap was helder (wat hem betrof): hij had er ruim een uur staan wachten, we waren er niet geweest, hij had ons als “No show” geregistreerd en we moesten zelf maar een taxi nemen. Dat ik hem uitlegde waarom het zo lang geduurd had, dat we bij hen ook 10 dagen gingen duiken, het maakte allemaal niets uit, hij kon geen nieuw busje meer sturen.

Daar stonden we dan.

Lees verder »

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:00

Rustdag

 Duiken  Reacties uitgeschakeld voor Rustdag
jul 272018
 

De dag begon met uitslapen. Niet gek en niet moeilijk na zo’n lange reis. Het ontbijt stelt niet heel veel voor, de dames die omelet bakken zijn een stuk trager dan in Egypte en er staat dan ook een lange rij. Die stond er ook bij de ingang van het restaurant waar het ontbijt is. Niet toen wij om half negen gingen ontbijten, toen stonden er vier mensen voor ons, maar toen we klaar waren met ontbijten stonden er wel 30 mensen te wachten op een plek aan een tafel.
Na het ontbijt hebben we een rondje rond gelopen en wat relaxed. Het is nog even wennen aan de hoge luchtvochtigheid hier. Op de kamers krijg je het gelukkig redelijk koel, maar ja, je wil niet de hele dag binnen zitten.
20180727_082358
20180727_094340

Daar ook het verhaal van de reis van vliegveld naar het hotel besproken met de duikschool. Eigenlijk iets om gewoon achter ons te laten. We waren er gekomen, de kosten worden terugbetaald en (dat weten we nu) de vervolg transfers tijdens de vakantie zouden verder vlekkeloos verlopen.

En natuurlijk kennis gemaakt met de lokale bewoners:

20180727_162526

De Nelson Neusbeer. Heel vaardig in het beklimmen van vuilnisbakken.

Morgenvroeg de eerste duik. Vertrek om 7:45 uur. Dus om 6:30 uur op, ontbijten, vanavond alle spullen (camera’s + lampen) klaar maken.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:00

Duikdag 1 – Colombia Cordillera + La Francesia

 Duiklog  Reacties uitgeschakeld voor Duikdag 1 – Colombia Cordillera + La Francesia
jul 282018
 

Duik nr: 176
Locatie: Colombia Cordillera
Tijd in / uit: 8:45 – 9:39 (0:54)
Flesdruk in / uit: 210 – 50 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 22,9 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Juan
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 177
Locatie: La Francesia
Tijd in / uit: 10:32 – 11:31 (0:59)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 16,9 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Juan
Buddy: Marit + Josine + Niek

Vandaag was een mooie eerste dag van onze duikvakantie. De eerste keer was nog even flink sjouwen met alle tassen met spullen van onze kamers naar de duikschool die achter in de tuin van het hotel aan het water lag. Dat hoefde maar 1x, de rest van de tijd bleven de spullen daar drogen en opgeslagen. De duikschool beschikt over spoelvoorzieningen en een aanlegsteiger waar de boten aanleggen. Per dag kunnen er maximaal 4 duiken en een paar keer per week een nachtduik gemaakt worden.
Wij gingen steeds voor de 2 ochtendduiken. Zo ook vandaag. Na een korte kennismaking met Juan en een briefing van duikstekken gingen we aan boord.

De boot is overigens niet zo’n luxe boot als in Egypte, het zijn kleine bootjes met de minimale hoeveelheid comfort. Een aantal heeft een wc aan boort, er is een bak voor je camera, water om te drinken en tussen de duiken is er verse watermeloen of ananas. Je weet dat die vers is want als hij ’s ochtends aan boord gebracht wordt zit hij nog in zijn natuurlijke verpakking.
20180730-095058_S120_035

We kwamen vandaag meteen al schildpadden en verpleegsterhaaien tegen. Eentje kwam echt heel rustig langs me heen gezwommen. Haaien zouden we niet elke duik zien, schildpadden wel heel regelmatig.
Ook hebben we kennis gemaakt met een ander fenomeen waar we de hele vakantie mee te maken zouden gaan hebben: stromingsduiken.
In Egypte hadden we wel als een de melding gehad dat er stroming stond, heel af en toe waren we zelfs met de Zodiak ergens afgezet om dan van daar naar de boot terug te zwemmen. Maar in de regel bleef de boot altijd daar liggen waar ze jou eruit gezet hadden. In Mexico was dat nooit zo. Er staat altijd stroming, soms weinig andere keren heel veel en de boot komt je oppikken waar de gids zijn/haar boei omhoog laat.
Dat is toch even wennen.

Ook werd het duidelijk dat we onze computers echt op de 32% zuurstofstand van de Nitrox waarmee we duiken moesten zetten om te voorkomen dat we over de nultijden heen zouden gaan. In Bonaire was dat niet nodig geweest en hadden we hem heel conservatief op 23% laten staan, maar die duiken waren veel ondieper dan de duiken hier in Mexico. En nu Niek ook 15+ is, geldt voor ons alledrie weer gewoon dezelfde dieptelimiet.

De eerste duik was met de nodige doorgangen “swim throughs”, de plek leent zich er voor en Juan (en een aantal van de andere gidsen) is daar fan van, de tweede duik had nog meer stroming en lager koraal. In beide gevallen zowel groot als klein leven. Toen we terugkwamen van onze duik, barstte er een flinke onweersbui los. Harde knallen en veel regen. Teveel voor het dak van ons huisje. Resultaat was water langs de muren en deels op het bed. Alles is nu weer droog gelukkig.

Morgen weer vroeg op, maar dan minder sjouwen met onze spullen, die liggen nu al allemaal bij de duikschool.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:00

Duikdag 2 – Palancar Gardens + San Francisco

 Duiklog  Reacties uitgeschakeld voor Duikdag 2 – Palancar Gardens + San Francisco
jul 292018
 

Duik nr: 178
Locatie: Palancar Gardens
Tijd in / uit: 8:40 – 9:41 (1:01)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 21,2 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Pablo
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 179
Locatie: San Francisco
Tijd in / uit: 10:39 – 11:38 (0:59)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 16,9 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik (sterk!!)
Gids: Pablo
Buddy: Marit + Josine + Niek

De tweede duikdag dus ook weer een nieuw armbandje (elke dag vervangen) om te laten zien dat we de belasting voor het natuurgebied betaald hadden. Prima wat mij betreft overigens. Natuurbescherming kost geld en logisch dat we als duikers daar aan meebetalen.

De eerste duik vandaag bestond uit heel veel “swim throughs”, gangetjes, kloofjes, goed te doen, mooi begroeid, geen echt grottenstelsel of zo. Nauwelijks stroming.
Bij de tweede duik stond wél heel veel stroming. Die was met name onhandig op de plek waar we afdaalden, daar was het een meter of 10 diep en raasden we echt over het zand terwijl we ondertussen probeerden geleidelijk aan tot bij de drop-of te komen. Dat ging en daarna was de stroming over het algemeen ook beter te sturen. Ook hier weer het nodige grote grut met als klapper op het einde een grote loggerhead turtle, in het Nederlands een “onechte karetschildpad”.

Je hoeft hier niet perse het water in voor schildpadden, soms kom je ze ook langs het pad in de struikjes tegen.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:00

Duikdag 3 – Palancar Bricks + Santa Rosa

 Duiklog  Reacties uitgeschakeld voor Duikdag 3 – Palancar Bricks + Santa Rosa
jul 302018
 

Duik nr: 180
Locatie: Palancar Bricks
Tijd in / uit: 8:54 – 9:47 (0:53)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 20 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik (licht)
Gids: Marion
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 181
Locatie: Santa Rosa
Tijd in / uit: 10:30 – 11:28 (0:58)
Flesdruk in / uit: 210 – 80 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 20 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Marion
Buddy: Marit + Josine + Niek

Vandaag gedoken met Marion, onze derde gids in even zoveel dagen. Ik zou haast gaan denken dat we moeilijke duikers zijn en de gidsen weg jagen. Ik hoop het niet want Marion was een hele fijne gids. Met Franse tongval, maar dat hoor je onderwater niet.
De boot voor vandaag, de Aquanauta I, was minder dan de Isabel waar we de eerste twee dagen mee gedoken hadden. Net wat kleiner allemaal en omdat we met 10 duikers, twee gidsen, 2 bemanning en 1 kapitein aan boord waren, was het allemaal best vol.

De tweede duik van de dag had weer veel stroming, maar ik heb het gevoel dat ik er aan begin te wennen, af en toe bijsturen, voor het overige rustig laten gaan en rondkijken.
Ook nu weer 2 x 2 schildpadden, grote groepers, kreeften, kleine slakjes.

Vandaag ook kennis gemaakt met de onweersbuien met veel regen die we nog wel vaker over ons heen zouden krijgen tijdens onze drie weken hier. Niet vervelend voor wat betreft de tijdelijke afkoeling, maar de luchtvochtigheid erna gaat natuurlijk nog wat verder omhoog.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:00

Duikdag 4 – Santa Rosa Wall + Tormentos

 Duiklog  Reacties uitgeschakeld voor Duikdag 4 – Santa Rosa Wall + Tormentos
jul 312018
 

Duik nr: 182
Locatie: Santa Rosa Wall
Tijd in / uit: 8:32 – 9:22 (0:50)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 20 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik (Sterke stroming!)
Gids: Pablo
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 183
Locatie: Tormentos
Tijd in / uit: 10:25 – 11:26 (1:01)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 20 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Pablo
Buddy: Marit + Josine + Niek

Goed, een beetje stroming is leuk, wat meer stroming kan ook nog wel. Maar de hoeveelheid stroming bij de eerste duik vandaag zorgde ervoor dat je meer bezig was met het in de gaten houden van je buddy en de rest van de groep dan met wat anders. En als het er nu heel erg mooi was geweest of als we heel bijzondere dieren hadden gezien, dan had je kunnen stellen dat het daardoor extra de moeite waard was. Maar dat was niet zo.

De tweede duik was gelukkig een stuk prettiger, ondanks de onheilspellende naam was er veel minder stroming zodat we ook gewoon dingen konden bekijken, foto’s konden maken etc.

Tussen de twee duiken met Pablo, onze gids, gesproken over de vreemde werkwijze van de duikschool. Ze hebben namelijk in een boek voor de hele week de duikstekken al vastgelegd. Overal anders is het weer en dan met name de stroming de maatstaf voor de vraag of een duik gemaakt wordt. Hier blijkbaar niet. En dat terwijl ook hier de stroming op een plek erg kan variëren in kracht. Bizar.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:30

Duikdag 5 – Punta Sur + Punta Dalila

 Duiklog  Reacties uitgeschakeld voor Duikdag 5 – Punta Sur + Punta Dalila
aug 022018
 

Duik nr: 184
Locatie: Punta Sur
Tijd in / uit: 9:03 – 9:45 (0:42)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 31,1 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik (licht)
Gids: Juan
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 185
Locatie: Punta Dalila
Tijd in / uit: 10:37 – 11:34 (0:57)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 18,9 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Juan
Buddy: Marit + Josine + Niek

Wellicht had het gesprek dat ik gisteren tijdens onze rustdag bij de duikschool gehad had, toch nog wel effect gehad. Juan, onze gids voor vandaag begon vanochtend met vertellen dat hij bij Punta Sur eerst het water in zou gaan om te kijken hoe de stroming was en als die te sterk was, dan zouden we naar een andere plek gaan.
Ook op de boot kregen we een uitgebreide briefing over de duik. Die zou namelijk hoe dan ook diep worden. Maar met een beetje mazzel ook mooi. En we hadden mazzel.

De foto’s die we gemaakt hebben zijn wat wazig, maar ze waren er echt: 3 grijze rifhaaien. Cool en super mooi om te zien. En er was nauwelijks stroming. Het werd een super duik!

Tijdens de tweede duik ging een andere wens van Josine in vervulling: Een zeepaardje!
En nog geen kleine ook. Mooi!

Al met al was het een heel mooie duikdag

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:00

Duikdag 6 – Cedral Wall + Yucab

 Duiklog  Reacties uitgeschakeld voor Duikdag 6 – Cedral Wall + Yucab
aug 032018
 

Duik nr: 186
Locatie: Cedral Wall
Tijd in / uit: 8:41 – 9:36 (0:55)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 19,8 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Luca
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 187
Locatie: Yucab
Tijd in / uit: 10:33 – 11:35 (1:02)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 15,2 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Luca
Buddy: Marit + Josine + Niek

Vandaag voor het eerst gedoken met Luca als gids. Beide duiken waren redelijk qua stroming. Dat is wel lekker. Tijdens de eerste duik hebben we heel grote krabben gezien. Echt mega mega formaat. Helaas niet scherp op de foto kunnen krijgen (nadeel van de stroming: je moet zo’n beest zien én op de foto krijgen in heel weinig tijd).
Tijdens de tweede duik eindelijk weer eens een verpleegsterhaai die lag te slapen, een grote kreeft en heel veel Flamingotong slakken.

In de categorie “ander nieuws”
Net toen ‘s middags de zeven dagen WiFi ten einde kwamen zag ik een drietal transacties op mijn creditcard die ik niet herkende. Ik had hem hier in Mexico namelijk maar voor drie dingen gebruikt: 2 keer om bij het resort voor de WiFi te betalen, 1 keer om bij de duikschool een betaling te doen en 1 keer om een auto te huren.
Toch maar meteen even het ING alarmnummer gebeld (+31 20 228 8800) hoewel het op dat moment even na middernacht Nederlandse tijd was. Ze zijn daar gelukkig 24/7 beschikbaar.
Het ging om 3 bedragen van € 7,99 maar bij controle bleek dat er ook pogingen gedaan waren om grotere bedragen af te boeken. Maar het automatische fraudedetectiesysteem van de ING had die pogingen al geblokkeerd.
Er werd meteen een tijdelijke blokkade gezet op de kaart. De dag erna is die omgezet in een blokkade voor online betalingen zodat ik hem tijdens de vakantie wel nog kon gebruiken. Bij terugkomst wordt de kaart geblokkeerd en vervangen en ontvang ik de 3 bedragen terug.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:00

Duikdag 7 – Colombia Deep + La Francesa

 Duiklog  Reacties uitgeschakeld voor Duikdag 7 – Colombia Deep + La Francesa
aug 042018
 

Duik nr: 188
Locatie: Colombia Deep
Tijd in / uit: 8:53 – 9:45 (0:52)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 34,7 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik (licht)
Gids: Luca
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 189
Locatie: La Francesa
Tijd in / uit: 10:39 – 11:39 (1:00)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 18,9 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Luca
Buddy: Marit + Josine + Niek

Twee rustige duiken, niet teveel stroming, met de Italiaanse gids Luca vandaag.

Het enige echte geweld kwam van twee Amerikanen en een Portugees. De Amerikanen waren een vader en zijn dochter. Hij zou ervaren duiker moeten zijn, zij was 16 jaar. De Portugees ging alle kanten op en was razendsnel door zijn lucht heen. De Amerikaanse dochter (ik zal haar naam niet plaatsen) ging eveneens alle kanten op met haar GoPro en bij de tweede duik vergat ze haar safety-stop omdat ze opeens door haar lucht heen was. Vaders, haar buddy, was en bleef beneden. Toen ook wij boven waren was het eerste dat de vader tegen Luca, de gids zei “I don’t know what she was thinking” waarop de reactie van Luca was “What were you thinking? The buddy system is there for a reason”. Een terechte opmerking aangezien hij als buddy op zijn minst met haar mee naar boven had gemoeten. Nou ja.

Ik weet dat het gemakkelijk is om kritiek te hebben op andere duikers. Er zal ook op ons duiken nog wel het nodige aan te merken zijn. Maar een vader die zegt dat ze zijn dochter een natuurtalent noemen qua duiken en die dan zo’n slechte buddy is van een dochter die toch echt nog wat ervaring moet opdoen, is moeilijk om aan te zien.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:03

Duikdag 8 – Palancar Gardens + San Francisco

 Duiklog  Reacties uitgeschakeld voor Duikdag 8 – Palancar Gardens + San Francisco
aug 052018
 

Duik nr: 190
Locatie: Palancar Gardens
Tijd in / uit: 8:55 – 9:54 (0:59)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 22,0 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Juan
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 191
Locatie: San Francisco
Tijd in / uit: 10:44 – 11:46 (1:02)
Flesdruk in / uit: 210 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium, Nitrox 32%)
Diepte Max: 18,9 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 smilie2smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stromingsduik
Gids: Juan
Buddy: Marit + Josine + Niek

De laatste duikdag op Cozumel alweer. Veel swim throughs bij Palancar Gardens gedaan en bij San Francisco stond nauwelijks stroming. Heel anders dan vorige week toen het leek of het er stormde.
Weer een schildpad op de foto.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 23:00

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog