Ruïnes van Cobá en Tulum

Dit bericht is deel 18 van 19 in de serie Mexico 2018

Vandaag de laatste volle dag in Mexico. We hebben net als op Cozumel ook vandaag een auto gehuurd, maar gereden in heel andere omstandigheden. De wegen zijn hier een stuk drukker en we kregen een enorme bui op onze kop onderweg. Maar voor de rest is alles soepeltjes verlopen.
Zowel Cobá en Tulum waren warm en vochtig.

Cobá ligt in de jungle verscholen. Je ziet dus niet zomaar alle gebouwen van het complex. De onderlinge loopafstanden zijn te overzien al kun je er ook een fiets huren of je laten fietsen door een van de vele beschikbare fietstaxi’s.

In Cobá ligt ook de Nohoch-Mul, een 42 meter hoge tempelpiramide die je nog mag beklimmen. Dat is niet geheel zonder gevaar, de stenen zijn oneven en verweerd en in het midden hangt alleen een touw, maar dat weerhoudt niet heel veel mensen om naar boven te klimmen. Wij zijn uiteraard ook naar boven geklommen.

Tulum staat als archeologische plaats minder hoog aangeschreven, maar omdat hij zo gecultiveerd is (overal netjes gras en paadjes) krijg je wel een beter overzicht over de indeling van de plaats. En het uitzicht op de zee is ook apart. Het lag voor ons op de route van Cobá terug naar Playacar dus was het een logische tussenstop.

Deel dit bericht:

2 gedachten over “Ruïnes van Cobá en Tulum”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog