Fietsen

 

fiets woon-werk In juli 2010 kocht ik een nieuwe fiets, een Giant Ligero RS2 GTS. Het was het begin van een vernieuwde interesse in meer en veel fietsen.
Ik had gemerkt dat de 25km enkele reis tussen Deurne en mijn werkplek in Eindhoven best te doen was en wilde dat vaker doen. Maar al snel merkte ik ook dat ik op andere momenten en verder wilde fietsen.

De route woon-werk is op zichzelf ook niet zo heel spannend, d.w.z. als je hem een keer hebt gefietst, dan weet je hoe je moet rijden. In gemiddeld zo’n uur en vijf minuten, afhankelijk van wind, temperatuur en vooral ook de verkeerslichten in Helmond is dat te doen. Ik zag dan ook niet veel nut in het bijhouden hoe vaak ik tussen Deurne en Eindhoven op en neer fietste. Maar de andere trips vond ik wél de moeite waard om bij te houden. Ik maak  (op de weg) gebruik van MotionX GPS voor het ‘tracken’ van de tochten die ik afleg. Dit is een programma dat ik op de iPhone heb draaien. Voor het plannen van die routes maak ik gebruik van Cloudmade en importeer de routes daarna in MotionX GPS voor gebruik tijdens het fietsen.

De eerste tochten maakte ik dus met de Giant Ligero RS2. Op 25 maart 2011 heb ik een Gazelle Vuelta gehuurd met de optie om hem na die week te kopen. Dat heb ik gedaan en sindsdien maak ik de meeste lange ritten op de Vuelta. Voor de winter van 2011/2012 ging ik op zoek naar wat anders zodat ik ook in de winter toertochten kon blijven maken. Dat werd de Ridley Blast 29er. Voor de tochten door de modder wilde ik geen gebruik maken van een iPhone op mijn stuur, daarom zit er een eenvoudige Sigma BC 1609 fietscomputer op met ernaast een i-gotU GT-800 GPS tracker. Ik kan dan niet routes voor op mijn stuur volgen, maar wel bijhouden. Voor de toertochten die ik wilde gaan rijden is dat toch niet nodig en ook voor de overige tochten verwacht ik veel de bekende mtb-route paaltjes te kunnen volgen.

In het begin vond ik het voldoende om alle tracks en informatie bij te houden op een statische pagina die onderdeel was van het ICT en Onderwijs weblog. Uiteindelijk bleek dat (vond ik) toch wat beperkt en besloot ik een apart weblog in te richten voor al dit soort activiteiten. En dat werd dit weblog. Het weblog gaat niet alleen over fietsen, of de voorbereiding voor tochten als de Friese Elfsteden Rijwieltocht 2012 maar ook over andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld Bodypump of activiteiten van anderen. 🙂

Fietstochten

Ik heb (nog) niet alle fietstochten omgezet van de oorspronkelijke “platte” lijst naar individuele blogposts. Waarschijnlijk doe ik dat ook niet voor ze allemaal.

De fietstochten van na 5 november 2011 zijn opgenomen als individuele berichten alle tochten van daarvoor staan bij elkaar op deze pagina.

 

Gebruik je Kop!

Deel dit bericht: