Whale Shark / Walvishaai Safari

Dit bericht is deel 15 van 19 in de serie Mexico 2018

Vandaag op Walvishaai Safari geweest. Machtig mooie dieren. Schitterend om ze van dicht bij in het water te mogen zien.

Ook beetje dubbel gevoel door het grote aantal bootjes dan om de walvishaaien heen cirkelt. Het is big business en naast de regels van max 2 snorkelaars per officiële gids zou een beperking van het aantal bootjes dat per dag het natuurgebied in mag (zoals bij Cozumel) ook hier een goed idee zijn.

We hadden vooraf het advies gekregen om vooral iets nemen tegen zeeziekte aangezien de kleine bootjes een uur moeten varen naar het gebied waar de walvishaaien zitten (ongeveer 40 km van Cancun) en dan binnen dat gebied ook nog op zoek moeten naar de walvishaaien. Een Amerikaan die we op Cozumel spraken vertelde dat hij juist daar, in het gebied, wachtend op zijn beurt, zeeziek was geworden.
Dus vooraf in Playacar even tabletten gekocht omdat die gek genoeg niet in Cancun bij het vertrekpunt van de bootjes aangeboden worden. Deels begrijpelijk omdat je die een uur vooraf moet innemen. Ik heb het zonder tablet gered, maar er waren ook twee mensen aan boord die, ondanks hun tablet, zeeziek werden. De geruchten over teveel tequila tijdens de avond vooraf kwamen van de kapitein, die kan ik niet bevestigen. Maar dat wil je in ieder geval niet meemaken, want jeetje wat is het machtig. Kijk maar:

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Ik denk niet dat we ooit nog op zo’n Safari gaan als vandaag. Maar ik hoop wel dat we nog vaker de mogelijkheid krijgen om deze mooie dieren van zo dichtbij te zien.

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog