MTB Clinic met Marc Lotz


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 34,06 km
Hoogtewinst: 609 meter
Duur: 04:08:02 waarvan 2 uur aan het fietsen
Gemiddeld: 16,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 72 omwentelingen per minuut
Weer: 6,2°C, een paar spetters op het einde
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer!
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Bij het maken van dit bericht heb ik me nog afgevraagd of ik wel de gebruikelijke statistieken zou moeten opnemen. Immers, een clinic is niet te vergelijken met een toertocht. Afstand en gemiddelde snelheid betekenen nog minder dan anders. Maar omdat ik nieuwsgierig was naar het Strava-oordeel voor een paar segmenten en omdat ik toch wilde vastleggen dat het heerlijk weer was heb ik de Garmin track toch op de verschillende ‘normale’ plekken geüpload en ook maar even de gebruikelijke structuur hier in het bericht aangehouden.

Het was voor mij de tweede keer dat ik een MTB clinic deed. Twee jaar geleden in de Drunense duinen had ik er aan eentje meegedaan. Daar begonnen we toen heel uitgebreid met zaken als “remmen met je voorrem”, cirkeltjes draaien op het gras, pionnen van de grond oprapen (lukte mij niet) etc.
Tijdens de clinic van Marc Lotz kwamen meer specifiek voor Zuid Limburg relevante zaken aan bod zoals schakelen tijdens een klim. Maar het was vooral ook gewoon gezellig met een groep onder begeleiding een lekkere route, onder prima weersomstandigheden, afleggen. Doordat er toch wel verschil in conditie binnen de groep zat en een deel op voor hen onbekende huurfietsen (zonder SPD’s) fietste, zat er uiteraard toch het nodige verschil in tempo. Maar dat hoort er nou eenmaal bij. Hard doorfietsen is iets wat je tijdens een toertocht kunt doen. En begrijp me niet verkeerd, ik schrijf het niet als klacht, maar als “als jij dat wél wil, dan is zo’n clinic niets voor jou”. 


Ik had tijdens de clinic mijn GoPro weer eens op mijn stuur zitten. Helaas ben ik weer in de val getrapt van het bedienen van de GoPro alsof het een ‘gewone’ camera is. Ik heb dus regelmatig de video op stop gezet onderweg. Dat lijkt handig omdat je dan ‘leukere’ korte clips krijgt. Maar als je de Garmin data onder de video wilt zetten, dan is dat juist heel onhandig. Dat ga ik dus ook niet voor alle clips doen, maar voor dé afdaling van de dag (wat mij betreft dan) heb ik het wel gedaan:

MTB Clinic Marc Lotz – afdaling Schweibergersweg
Op Strava staat “This segment has been marked as hazardous by someone who has ridden it on Strava. Leader lists are not shown.“, dus ik heb geen idee hoe snel mensen hier anders naar beneden gaan, maar de 59 km/uur op het eerste stukje (waar de max. toegestane snelheid 60 km/uur was) was mijn nieuwe max. op een MTB tot nu toe. Als ik het filmpje terug kijk, had het (ook veilig) nog best wel sneller gekund, maar ja dan had ik Marc Lotz moeten inhalen. En dat had ik al een keer bergop gedaan, één keer per clinic vond ik wel genoeg. 😉

De clinic was voor mij wel een bevestiging dat MTB-en in Zuid Limburg best leuk is. Het klimmen (600 hoogtemeters haal ik bij een Brabantse toertocht echt niet!) op de MTB is eigenlijk zeker zo leuk als op de weg. Omhoog en omlaag kom ik wel, zolang het geen ‘stoepjes’ zijn waar ik de onderkant niet van zie. Want wat dat betreft ben ik nog steeds een schijterd (en zet ik een voet aan de grond of stap ik af). Dat in tegenstelling tot zo’n afdaling waarbij ik bij het terug kijken de hele tijd zat te denken “als ik bijgetrapt had op dat eerste stuk had ik nóg wat harder kunnen gaan”.

Op welke manier de andere filmpjes online komen weet ik (nog) niet er wachten hier nog een berg andere klusjes. Hoe dan ook een prima dag en een prima eerste kennismaking met de Amstel Gold Race Xperience!
(en met dank aan hun ambassadeur voor de uitnodiging!)

p.s. dit bericht is geschreven op zondag 12-1-2014 maar gepost op 11-1-2014 zodat het verslag op de datum van de Clinic zelf staat.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
12 januari 2014 12:22

MTB Clinic Marc Lotz – afdaling Schweibergersweg – http://t.co/NBUm8oLBXW http://t.co/CxOMLvhVBk

trackback
12 januari 2014 13:04

RT @PeterMcAllister: MTB Clinic Marc Lotz – afdaling Schweibergersweg – http://t.co/NBUm8oLBXW http://t.co/CxOMLvhVBk

Koene
13 januari 2014 01:00

Heel graag gedaan!
Ik heb het ook erg leuk gevonden. Die afdaling beroert veel mensen: FB.
Voor mij was het spannende in de afdaling niet zozeer de snelheid, maar veelmeer of dat in de bchten de zachetre brede banden niet zouden gaan schuiven/rollen. Maar het ging allemaal goed en ik ben DIK tevreden. Op naar het volgende avontuur 🙂

trackback

[…] veel toelichting nodig lijkt me. Het is het bewijs dat we niet alleen asfalt, maar ook meer dan voldoende modder gezien hebben afgelopen zaterdag. Het edit-werk is hier en daar […]

trackback
13 januari 2014 08:22

@MarjanVernooy Omgeving Valkenburg – http://t.co/NBUm8oLBXW Tempo lag niet hoog, dus ruim tijd om omgeving te bekijken. Video = nagenieten.