Zand, Asfalt en (nog) geen regen

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 40,4 km
Duur: 2:03:06
Gemiddeld: 19,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 68 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 159 slagen per minuut
Weer: 13°C, De regen wachtte netjes totdat ik thuis was
Omstandigheden: Stevige wind tegen op de weg, lekker fietsweer!
Gereden met: de Ridley Blast 29er
Kleding: Bibshort korte pijpen, thermosshirt korte mouw, overshirt lange mouw, vingerloze handschoenen, nog steeds geen overschoenen nodig (geen modder)

Eigenlijk had ik vanochtend niet thuis willen blijven om de GP Formule 1 van Maleisië te kijken, achteraf gezien ben ik wel blij dat ik het wél gedaan heb. Het was namelijk een sensationele race én ik had daarna toch nog gewoon lang genoeg droog weer om 2 uur met de fiets naar buiten te kunnen (terwijl ik dit zit te typen tikt de regen stevig tegen het raam van mijn studeerkamer).

Ik had vandaag mijn zinnen gezet op een stuk MTB-track waar ik nauwelijks kom: rondom Asten. Het is net wat verder er naar toe fietsen, ongeveer 10 km, maar dat deerde me niet. Wel merkte ik dat de wind een stuk sterker was vandaag, dan zit je in het bos toch veel en veel lekkerder op de fiets (dan is de wind alleen iets wat er voor zorgt dat de bomen zingen, niet iets wat je tegen houdt als je er tegenin gaat). Het was even zoeken naar het “begin” van de route, en toen ik hem gevonden had maakte ik op mijn gemak het eerste deel van het rondje af. Niet snel, gewoon lekker stukje door het bos. Na ongeveer een uur kwam ik een splitsing tegen waarbij ik moest kiezen tussen de rode MTB-pijlen of de zwarte pijlen die een aansluiting naar een andere route aangaven. Ik koos voor het eerste en zag na 2 bochten al dat ik daarmee voor de 2e keer hetzelfde rondje bij Oostappen aan het fietsen was. Geen probleem want voor mijn gevoel ging dat rondje veel sneller en beter. Ik zie dat niet helemaal op Strava terug, maar dat doet er niet toe. Wellicht dat segment 1 ook wel in totaaltijd wat trager ging omdat er opeens iets (wesp, bij, hele dikke vlieg) luidkeels zoemend in mijn helm vloog en er niet meteen uit kon. Nou, ik wist niet hoe snel ik moest stoppen om mijn helm voor de zekerheid even af te zetten. Een wespensteek in je hoofdhuid, dat wil je niet.

Na 2x het rondje volgde ik de aansluitingsroute naar de “Bakelse bossen”. Alleen kwam ik daarmee in Helmond uit en niet in Bakel (ik denk dat ik ergens op de weg gebleven ben i.p.v. terug het MTB-pad op). Nou ja, dan maar een stuk langs de grote weg terug in de richting van Deurne, oversteken en dan het 2e deel van de route door het Zandbos doen. Die blijk ik allemaal ooit al eens veel sneller gefietst te hebben, maar kon me niks schelen. Ik was 2 uur nadat ik vertrokken was weer thuis met 40 km op de teller waarvan de helft ongeveer door het bos en de andere helft op de weg. En ik had voor mijn gevoel lekker gefietst. 🙂