Rondje Zandbos x2

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 28,0 km
Duur: 1:25:01
Gemiddeld: 19,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 72 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 164 slagen per minuut
Weer: 4°C, Beetje druppels en winderig
Omstandigheden: Het was mooi in het bos maar koud.
Gereden met: de Ridley Blast 29er
Kleding: ondershirt zonder mouw, thermosshirt lange mouw, overshirt lange mouw, dunne handschoenen met dichte vinger, lange broek, te dunne sokken en geen overschoenen.

Het zou een heel kort bericht zijn, maar het zou ook een passende samenvatting zijn: mooi maar koud.
Nou weet ik dat dat laatste aan mij ligt (“er bestaat geen slecht weer alleen slechte kleding”) dus dat is inderdaad gewoon iets om volgende keer rekening mee te houden. Dan dus wel overschoenen en wintersokken aan. Het was ook niet echt een probleem tijdens het fietsen zelf, maar iets dat ik merkte toen ik weer de deur binnen stapte: ik voelde mijn tenen niet.

Genoeg over de temperatuur: het bos lag er schitterend bij. Overal verschillende herfstkleuren, veel bladeren op het pad, een hertje dat voorzichtig (schichtig) het pad over stak. Lekker.
Door de kapwerkzaamheden was de route was anders dan de vorige keren. Dat zorgde hier en daar voor wat verwarring omdat sommige stukken nu “de andere kant” op gefietst moesten worden. Was dus even opletten met mogelijke tegenliggers, maar super natuurlijk dat zelfs bij werkzaamheden er in het bos omleidingen gemaakt worden!

Ik was niet heel vroeg op pad gegaan, kwart over 9, dus tegen de tijd dat ik mijn twee rondjes er op had zitten was het bos al weer gevuld met gezinnen die de hond en de kinderen aan het uitlaten waren. Tijd voor een lekker warme douche en lunch met de rest van de familie.

Vandaag heb ik, naast de Garmin Edge 800 die ik op zo’n momenten altijd op mijn stuur heb zitten ook de Garmin Forerunner 35 gebruikt (nee, ik ga niet lopen/rennen!). Meer daarover op een ander moment.