Sportvastenkuur – dag 8

Lunch Vandaag dag 8 van in totaal 9 dagen. De derde hersteldag, dat betekent nóg iets meer eten dan gisteren.
Voor de compleetheid: Mijn opmerkingen, notities en posts over de sportvastenkuur zijn ter info. Ze zijn in geen geval bedoeld als vervanging van begeleiding door een (ervaren) sportvastencoach!

En wil je de verslagen van voorgaande dagen lezen: dag 1 en dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7.

Zoals gezegd, ruimschoots voldoende eten op het menu vandaag. Het ontbijt was uitgebreider dan gisteren (appel + kiwi + 300 ml magere kwark + 1 ei), de lunch ook (100 gram rauwkost, 2 tomaten, 10 olijven, 100 gram tonijn in olie, 100 gram pistachenoten). Dus honger heb ik niet hoeven lijden. Het was alleen een grote stapel doosjes in mijn tas op weg naar Utrecht. Want daar had ik vanmiddag deze keer een conferentie waar ik ook nu weer een onderdeel verzorgde.

Maar ook nu, waar mijn benen (zie ook verderop) nog aan het herstellen zijn, voel ik me voor de rest scherp. Op een goede manier. Ook afgelopen nacht heb ik prima geslapen, tussen de drie maaltijden heb ik geen last van hoger of energiedips en ook vandaag ging het presenteren goed. Met mijn meting vanochtend van een 3 op de ketonenmeting bleek dat mijn lijf ook nog steeds aan vetverbranding doet. Ik begrijp dat het toch wel echt de bedoeling is dat die meting terug naar 0 gaat, dus ik had voor vanmiddag nog een extra sap-dosis voorgeschreven gekregen.

Zelf ben ik wel benieuwd naar hoe mijn lichaam reageert als ik weer meer “normaal” ga eten. Voor zover dat nodig is. Maar ik heb bijvoorbeeld nu al een week geen brood gegeten. Niet dat ik het als voeding mis, al is een lekker hard broodje of vers gebakken brood natuurlijk heerlijk. En natuurlijk ook, hoe reageer ik straks lichamelijk op bijvoorbeeld zoiets als een glas wijn, of chips? Maar goed, daar ga ik vrijdag met Bas over praten, tot die tijd ligt het redelijk (morgen nog exact, daarna minder) vast. Ik weet wel zeker dat ik volgende week geen pistachenootjes meer eet.  Daar heb ik er inmiddels wel genoeg van gepeld.

Gevoel van de dag
Prima gevoel vandaag, dus nog steeds: 8


Training van vandaag
Bij de training vanochtend vroeg mocht ik ‘voluit’ gaan, dat wil zeggen tegen een hartslag van 155 slagen per minuut (d.w.z. na 3 minuten infietsen zonder klok, 10 minuten langzaam opvoeren van de hartslag, 15 minuten op 155 slagen en daarna weer rustig afbouwen). Hieronder zie je het resultaat:

Sportvastenkuur dag 8Tacx Real Life Training – Sportvastenkuur dag 8
Duur: 20:05
Afstand: 12,90 km
Gemiddelde snelheid: 25,7 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 96 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 170 Watt
Gemiddelde hartslag: 144 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Floortje naar het einde van de wereld afl. 2 (Noorwegen)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Dit is een gevalletje “het is hoe je er naar kijkt”. Kijk je naar de gemiddelde snelheid of afstand, dan was die vandaag hoger en verder dan tot nu toe. Het gemiddelde vermogen dat ik vandaag rond wist te trappen (zónder de hartslag onbeperkt te laten stijgen) was echter een stuk(je) lager dan vorige week. Dus wat betreft spierherstel ben ik nog aan het opbouwen.

Morgen fiets ik weer ’s avonds, dus na een (wat kortere dan de afgelopen dagen) werkdag. Mijn spieren krijgen in ieder geval ruimschoots voldoende voeding binnen. Dus ook aan dat deel van het herstel wordt gewerkt.

Track van de dag
Omdat het al zo laat is, een rustige track. En omdat het thema vandaag “Open en Online Onderwijs” was, deze track van Rhye:

https://play.spotify.com/track/4nLaeAathdcgAhhB0h5aWe

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Sportvastenkuur – dag 8 – derde opbouwdag alweer. http://t.co/S7bBdyAb5D

trackback
12 maart 2014 07:33

Sportvastenkuur – dag 8 via @PeterMcAllister http://t.co/EQBZbW3ipW

trackback
12 maart 2014 13:38

RT @Koene_Rem: Sportvastenkuur – dag 8 via @PeterMcAllister http://t.co/EQBZbW3ipW