Sportvastenkuur – dag 9

2014-03-12 19.27.34 Vandaag officieel de laatste dag van mijn sportvastenkuur. De vierde hersteldag en dus nog steeds flink bij-eten.
Voor de compleetheid: Mijn opmerkingen, notities en posts over de sportvastenkuur zijn ter info. Ze zijn in geen geval bedoeld als vervanging van begeleiding door een (ervaren) sportvastencoach!

Wil je de verslagen van voorgaande dagen lezen: dag 1 en dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8.

Ik moet bekennen dat ik vandaag weinig tijd gehad heb om bewust met sportvasten bezig te zijn. Het ging vanochtend eerst richting Tilburg voor een overleg, daarna terug naar Eindhoven met de trein. Ik had de stoptrein, dus precies genoeg tijd om mijn mega-lunch te verorberen. Heel stom had ik geen vork mee genomen van huis vanochtend. En 100 gram salade, 2 tomaten, 10 olijven, 100 gram tonijn, die eten niet zo gemakkelijk zónder vork.
Tip voor als je hetzelfde overkomt: bij de AH to Go hebben ze vaak ‘sporks’ liggen (zie ook de foto bij het bericht). Dat zijn combinaties van lepel + vork (Spoon + Fork = Spork). OK, er zit ook een mes aan, dus wie een mooi woord van Spoon + Fork + Knife weet te maken, ik hou me aanbevolen.
Hoe dan ook, die liggen bij de ingang op een plek waar je, als je brutaal genoeg bent, er ook eentje kunt pakken zónder dat je een van hun salades of yoghurts koopt. Ik heb vaak genoeg er een maaltijdsalade gekocht zónder dat ik een Spork nodig had om me niet bezwaard te voelen er vandaag binnen te lopen en er eentje mee te nemen. Overigens, het is een exemplaar dat zeker voor hergebruik geschikt is, dus die gaat nog vaker mee de komende tijd.

Ook de middag zat gevuld, in dit geval met een roundtable over Learning Analytics waarbij ik (mede-)organisator en voorzitter was. Dus concentreren, tijd in de gaten houden, aantekeningen maken, discussie begeleiden. Intensief bezig zijn. Goede sessie, maar op weg naar het station voor de trein terug naar huis merkte ik voor het eerst tijdens deze opbouwfase dat ik leeg was. Bij de AH to Go in Eindhoven dus maar een klein flesje vers sap gekocht (zonder Spork) en vermengd met het restant van mijn bidon met water en metabolic switch poeder. Die had ik vandaag namelijk niet in die drie uur die er voor staan leeg kunnen drinken omdat ik hem (OK, niet slim) in Eindhoven in mijn tas had laten zitten.
Het hielp wel wat. Thuis lekker mijn wokgroente, kip en rijst gemaakt. Afgesloten met weer pistachenootjes. Die dingen eet ik echt het komend jaar niet meer.

Eigenlijk stond er voor vandaag een gewone training gepland met morgen en vrijdag als twee afsluitende rustdagen. In plaats daarvan heb ik besloten om vandaag ook als rustdag te gebruiken.
Morgen is namelijk ook weer een volle dag. Dan moet ik om 7 uur de deur uit voor een vroege afspraak in Sittard. En om dan nu om 8 uur ’s avonds nog te gaan sporten voelt niet helemaal als verstandig.

Gevoel van de dag
Prima gevoel vandaag, maar een dip vanavond. Daarom een lager cijfer dan gisteren: 7

Track van de dag
Vanwege de twee gezichten van vandaag, een track met twee gezichten van David Guetta:
https://play.spotify.com/track/7qfwcqfGOkQYtzjF4UzJHM

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank
17 maart 2014 16:00

Geweldige blogs Pierre, en dank voor het leuke idee en de inspiratie..;).
Mijn derde vastendag zit erop, en ik ben een blij man. Zo even bloed prikken, omdat mijn vetverbranding tot gisteren niet op gang kwam. Ik ben benieuwd. En dat er straks weer wat bij komt, soi, logisch ook. De kern is, in mijn geval, patroon doorbreken. En dat heb ik wel gedaan. Zelfs al voor het opbouwen.

Ik ben, juist daarom, ook benieuwd hoe je een en twee weken later eet. Ben je gelijk aan de pizza gegaan, of ben je tevreden met gezond eten en af en toe een koekje?