Sportvastenkuur – dag 6

Dag_6_ontbijt Vandaag hersteldag 1, noem het maar gerust feestdag 1. Vanochtend kreeg ik weer ‘gewoon’ een 4 te zien bij de ketonenwaarde, dus nog steeds bezig met het verbranden van vetten. Maar daar zou vandaag verandering in gaan komen. Er stond namelijk weer vast voedsel op het menu!
Voor de zekerheid nog maar even: Mijn opmerkingen, notities en posts over de sportvastenkuur zijn ter info. Ze zijn in geen geval bedoeld als vervanging van begeleiding door een (ervaren) sportvastencoach!

Dag_6_lunchWil je de verslagen van voorgaande dagen lezen: dag 1 en dag 2, dag 3, dag 4, dag 5.

De appel en kiwi voor het ontbijt smaakten heerlijk. Mijn maag en darmen lieten daarop meteen ook weten dat er eigenlijk best wel meer bij gekund had wat hen betreft. Ik had dan ook mega-honger toen het tijd was voor de lunch. Dat was gelukkig ook een mega-lunch en eentje waar ik de rest van de dag prima op kon leven. Hé, pistachenootjes. 😉

Vandaag was een optionele rustdag voor wat betreft het trainen. Vanmiddag heb ik, na overleg met Bas vanochtend, wel nog gefietst, maar nu nóg een stuk rustiger dan gisteren. Morgen ben ik de hele dag onderweg en in plaats van het ’s avonds nog inplannen van een training, heb ik dan mijn rustdag.
Even heb ik getwijfeld of ik toch buiten zou gaan fietsen, maar ik ben braaf geweest en heb de training beperkt tot de voorgeschreven 30 minuten. Er komen nog meer weekenden, en ik heb er meer baat bij om nu deze kuur netjes af te maken, ook in de opbouwfase dus. De glycogeenvoorraden in mijn spieren zijn tijdens deze kuur doelbewust leeg gemaakt en moeten/mogen nu weer gevuld worden. Betekent overigens ook dat ik weer wat in gewicht toe zal nemen.

Het zal duidelijk zijn dat het nog veel te vroeg is voor berichten over mogelijk blijvende positieve effecten. De kuur duurt (in mijn geval) 9 dagen, daar heb ik er nog een paar van te gaan, met vrijdag weer een gesprek bij Bas de Louw in Eindhoven. Ik zal dus ook gewoon deze week mijn trainingen blijven rapporteren.

[18:15] Het avondeten (200 gram brocoli + 150 gram kipfilet)  vulde overigens prima. Buikje rond! 🙂

Gevoel van de dag
Dat zal duidelijk zijn, vandaag krijgt een dikke: 8

Sportvasten_dag_6Tacx Real Life Training – Sportvastenkuur dag 6

Duur: 30:05
Afstand: 11,60 km
Gemiddelde snelheid: 23,1 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 86 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 143 Watt
Gemiddelde hartslag: 131 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Floortje naar het einde van de wereld afl. 3 (Chili)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Wat mij betreft een “twee vingers in de neus” training vandaag. Braaf trainen is moeilijker dan er gewoon maar op los trappen. Gelukkig ook nu weer met gezelschap van Floortje Dessing die tijdens elke training die ik deze kuur uitgevoerd heb, een ander uiteinde van de wereld bezocht heeft. Elke aflevering duurt ongeveer 35 minuten. Ideaal dus om de 3 minuten opwarmen, 30 minuten trainen en 3 minuten uitfietsen (en daarna rekken/strekken) te vullen. Ik heb nog 2 afleveringen van deze serie van 8 te gaan. Ze zijn een beetje wisselend. Het bezoek dat ze in deze aflevering brengt aan Chili en de Belgische Annemie is een stuk minder “speciaal” dan dat waar ik gisteren naar keek over de Franse familie die op een boot vastgevroren in het ijs bij Canada woont (met 2 kinderen). Maar stuk voor stuk zijn het verhalen van mensen die bepaalde keuzes in het leven gemaakt hebben en daardoor net even anders zijn/leven dan de meesten van ons. En daarom indrukwekkend om te zien en zeker een aanrader!

Track van de dag
De muziekkeuze van vandaag kan eigenlijk niet anders:
http://play.spotify.com/track/1AM8QdDFZMq6SrrqUnuQ9P
“You know how I feel, It’s a new dawn, It’s a new day, It’s a new life, For me. And I’m feeling good”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
10 maart 2014 13:47

Sportvastenkuur – dag 6 via @PeterMcAllister http://t.co/TyuYdMH8iF

trackback
10 maart 2014 16:31

RT @Koene_Rem: Sportvastenkuur – dag 6 via @PeterMcAllister http://t.co/TyuYdMH8iF

trackback

[…] Wil je de verslagen van voorgaande dagen lezen: dag 1 en dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6. […]

trackback

[…] wil je de verslagen van voorgaande dagen lezen: dag 1 en dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag […]

trackback

[…] je de verslagen van voorgaande dagen lezen: dag 1 en dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag […]