Sportvastenkuur – dag 7

PEC Zwolle Vandaag dag 7 van in totaal 9 dagen (geen 10 dagen omdat ik maar 2 vastendagen gehad heb) van de Sportvastenkuur. De tweede hersteldag, dus weliswaar nog steeds precies beschreven wat ik zou moeten eten vandaag, maar vandaag al weer wat meer dan gisteren.
Voor de zekerheid ook nu eerst even: Mijn opmerkingen, notities en posts over de sportvastenkuur zijn ter info. Ze zijn in geen geval bedoeld als vervanging van begeleiding door een (ervaren) sportvastencoach!

Wil je de verslagen van voorgaande dagen lezen: dag 1 en dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6.

2014-03-10 13.28.00Voor de foto van vandaag was het heel gemakkelijk, dat kon natuurlijk alleen een foto zijn van het IJsseldelta Stadion, de thuisbasis van PEC Zwolle. Dat was namelijk de plek waar vandaag (en morgen) door het het congres voor Lerarenopleiders  2014 georganiseerd door de VELON plaats vindt. Ik was daar omdat ik een bijdrage geleverd heb aan een van de symposia die daar georganiseerd werden.

Het betekende ook dat ik hoe dan ook vandaag goed zou moeten kunnen presenteren. Gelukkig was vanochtend toen ik om een uur of 6 wakker werd al duidelijk dat de eerste hersteldag gisteren al goed geholpen had. Ik voelde me vandaag weer fit. Ik moet zeggen dat ik het ontbijt (200 gram magere kwark + 50 gram druiven) wat karig vond, maar de lunch (100 gram gemengde salade, 2 tomaten, 10 olijven en 100 gram pistachenoten) was ruim voldoende. Al was het natuurlijk even slikken toen de broodjes kroket en heerlijke broodjes gezond voorbij kwamen in Zwolle.

Als ‘backup’ had ik op aanraden van Bas een flesje met 150 ml vruchtensap (met daarin wat metabolic switch poeder) bij me, maar ik heb hem niet nodig gehad.

Omdat Deurne -> Zwolle met het openbaar vervoer zo’n 3 uur reizen is van deur tot deur, is het dat terug ook. En dus was ik, zelfs met dit bliksembezoek, pas om een uur of 7 weer thuis.
Heel prettig was dat ik niet zoals anders helemaal “leeg” was. Ik was moe na een hele dag onderweg. Maar heb op mijn gemakje de broccoli en kip voor vanavond gemaakt en opgegeten. En dat vulde ruim voldoende.
Natuurlijk, er zat iemand naast me op het perron een zakje Bugles te eten, rook heerlijk. Terwijl ik naar huis fietste in Deurne rook ik een barbecue. Ook heerlijk. Die verleidingen blijven dus ook voor mij echt wel. Maar het idee dat mijn lijf vanaf de lunch tot vanavond half 8 vooruit kon zónder buikpijn van de honger of zonder onverzadigbaar te raken, is wel heel erg prettig.

Training van vandaag
Zoals ik gisteren al beschreef, vandaag geen training. Het bekende verhaal: je moet weten wanneer je in te spannen, maar ook wanneer je moet rusten. Vandaag dus. Morgen wel weer een training.

Gevoel van de dag
Prima gevoel vandaag, dus nog steeds: 8

Ook leuk: Daar waar ik de verrichtingen van Manon Zuurmond via Facebook volgde terwijl zij een sportvastenkuur deed, volgt Frank Heukels die van mij. Morgen (dinsdag) heeft hij zijn intake. Ook grappig is dat hij een aantal vergelijkbare vragen heeft als dat ik had, zoals: “Waarom mag ik niet meer sporten dan 30 minuten per dag?”. Ik neem aan dat hij morgen uitgebreid uitleg krijgt over het verschil tussen krachttraining en cardio (het gaat hier om cardio) én de geruststelling dat hij, als ze tenminste het juiste omslagpunt en de juiste doelhartslag bij de trainingen weten te stellen, hij ook die dagelijkse 30 minuten écht wel gaat voelen.

Track van de dag
Nee, niet “het is stil aan de overkant“, ook niet het clublied van PEC Zwolle, maar natuurlijk:
http://play.spotify.com/track/6B8CAgQ38mWf7xTvFtC0BB
Vanwege mijn motortje dat ook vandaag door bleef draaien en suiker én vet weet te verbranden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Sportvastenkuur – dag 7 – vandaag naar Zwolle – http://t.co/VUifxebCzl

trackback
10 maart 2014 21:21

Sportvastenkuur – dag 7 via @PeterMcAllister http://t.co/Nr8oazwuYJ