Sportvastenkuur – dag 4

2014-03-07 11.03.29Dag 4 van de Sportvastenkuur is de eerste “echte” vastendag. Vandaag bestaat het menu uit de gebruikelijke supplementen aangevuld met 3 x 150 ml vruchtensap (totaal dus, niet per maaltijd).  Maar ook vandaag maar eerstweer even : Mijn opmerkingen, notities en posts over de sportvastenkuur zijn ter info. Ze zijn in geen geval bedoeld als vervanging van begeleiding door een (ervaren) sportvastencoach!

Wil je de verslagen van voorgaande dagen lezen: dag 1 en dag 2, dag 3

Bas, mijn sportvastencoach had me geadviseerd om tijdens de sportvastenkuur te proberen stress te vermijden. Gelukkig voor mij behoort de halfjaarlijkse controle bij de tandarts niet tot de categorie stress. Die stond namelijk al sinds de vorige keer op vandaag gepland en ik zag ook geen enkele reden om hem te verzetten. Dus op de fiets er naar toe en uiteraard eigenwijs toch gewoon de trap (wel rustig aan) naar de vijfde verdieping van het gebouw. Ik heb een heel vriendelijke tandarts en ook nu was de controle niet meer dan een controle. Geen herstel- of reparatiewerk nodig gelukkig. Het is altijd gezellig kletsen met mijn tandarts, al is een tweezijdig gesprek voeren niet altijd even gemakkelijk.

Trap weer naar beneden, even bij de sportschool hallo zeggen en zwaaien, daar kom ik pas over ruim een week weer in de les, en boodschappen doen voor de rest van het gezin. Voor mezelf wat nieuwe sapjes ingeslagen, dan hoef ik morgen niet hetzelfde te drinken en de groenten voor maandag of wellicht al zondag. Want gisterenavond kleurde aan het einde van mijn derde dag het stripje al meteen paars. Ik was al aan het switchen. Ook vanochtend was dat nog zo. Terwijl ik dit bericht aan het typen ben, zit ik weer te wachten totdat de 3 uur na mijn training van vandaag voorbij zijn, zodat ik weer opnieuw kan testen. Ik moet eerlijk bekennen dat het plannen van wanneer ik plas (ik hoef het niet persé op te houden, maar je wil natuurlijk de kans op verkleuring ook maximaal houden) iets is wat ik zeker niet zal gaan missen.

Na de tandarts en de inkopen samen met de rest van de familie lunch gehad. Het zijn de mentaal moeilijkere momenten, dan wil je namelijk zelf ook wel graag zo’n lekker vers croissantje met kaas of zo. In plaats van een paar pillen, 150 ml sap, een kop thee en een bidon met water met een smaakje. Van de andere kant, het is sinds gisterenavond niet zwaarder geworden wat betreft de honger. Natuurlijk, dat zeurende gevoel van een lege maag is er regelmatig, maar niet altijd.

Och ja, het is ook een kwestie van blij zijn met de kleine overwinningen. Zoals het gegeven dat ik, net als velen met mij, ongelofelijk lang vast op dat domme level 80 van Jelly Splash. Maar vandaag heb ik hem volbracht!
En het fietsen ging ook nog eens goed. Dus de moraal is hoog.

Gevoel van de dag
Ik zal niet zeggen dat vandaag gemakkelijk is. Ik merk dat ik vermoeider ben dan de voorgaande dagen. Maar mede ook omdat de training goed ging geef ik vandaag een: 8

De training vandaag had ik eigenlijk vanochtend willen doen. Maar ik heb hem uiteindelijk naar de vroege middag verschoven. En hij ging lekker.

Sportvasten_dag_4Tacx Real Life Training – Sportvastenkuur dag 4
Duur: 30:05
Afstand: 11,99 km
Gemiddelde snelheid: 23,9 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 89 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 184 Watt
Gemiddelde hartslag: 144 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Floortje naar het einde van de wereld afl. 4 (Restoration Island)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Verse MunttheeOK, dat was even een meevaller. Hoewel ik lichamelijk toch best wel begin te merken dat ik al een paar dagen bezig ben, zorgde dat er vandaag niet voor dat ik veel sneller vermoeid raakte. Het ging niet zo goed als de tweede dag, maar wel vergelijkbaar met de eerste dag (hetzelfde gemiddelde vermogen) en beter dan gisteren. Ook na anderhalve dag geen vast voedsel weet ik dus nog een half uur met gemiddeld 184 Watt rond te draaien zónder daarbij mijn hartslag boven de 160 slagen per minuut te laten komen (mijn omslagpunt ligt bij 165). En ook nu met als resultaat dat ik na afloop wel wat vermoeider ben als vooraf, maar het is niet alsof ik dood van de fiets af kom of zo.

Dus…je zult mij absoluut niet horen mopperen als er geen 3e vastendag ingepland hoeft te worden. Want vetverbranding of niet, lekker eten is voor mij ook een beloning. Ik ben hard aan het trainen en normaal gesproken zou ik me ook naverlang belonen. Dat doe ik nu dan maar met een kop verse muntthee. Op naar dag 5!

[17:00] Ook nu kleurde de strip weer netjes paars.

2014-03-07 16.57.17

Vanwege de tandarts (zonder assistente), het mooie weer en het goede gevoel van vandaag:
http://play.spotify.com/track/2BpDrakzMKdlVrdwZiBS6H

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Sportvastenkuur dag 4 – http://t.co/gHTLaJdXdh