Rondje Asten


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 22,25 km
Duur: 00:41:38
Gemiddeld: 32,1 km/uur, max. 43,1 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 82 omwentelingen per minuut
Weer: 14°C, droog, heerlijk voorjaarsweer, nauwelijks wind
Omstandigheden: De eerste wegtocht van dit jaar en voor het eerst ‘buiten’ na de Sportvastenkuur.
Gereden met: de  Ridley Fenix Classic

Eigenlijk zo vandaag nog een rustdag zijn na mijn Sportvastenkuur. En dan zou ik morgen rustig een rondje fietsen om te zien hoe mijn benen zich voelden. Maar vanmiddag had ik mijn jongste al lopend van school gehaald omdat het zonnetje zó heerlijk scheen dat ik er gewoon wel even van moest genieten. Dus toen ik tegen een uur of vier mijn fiets klaar gemaakt had voor morgen (banden oppompen, alles even nalopen, ketting beetje smeren, zadeltasje weer terug), de boodschappen toch al gedaan waren, tja toen kón ik gewoon niet anders dan toch alvast even kijken of hij dan ook wel weer lekker ‘liep’.

Dus een kort rondje gemaakt, op en neer naar de school van mijn partner in Asten. In tegenstelling tot de trainingen de afgelopen 10 dagen nu geen hartslagmeter om. Voor de Garmin heb ik een andere meter nodig en die moest ik nog even zoeken en eigenlijk had ik geen zin in een gecontroleerde training. Ik wilde gewoon even die fiets laten lopen en zien hoe het liep. En het liep! 🙂

Er stond nauwelijks wind, maar op sommige stukken moest ik de weg delen met ander verkeer en dan was het even goed opletten. Vrijdagmiddag tussen half 5 en half 6 betekent veel mensen die naar huis willen, honger hebben, een zware week gehad hebben. Dan is een fietser die zich met 30 km/uur of meer voortbeweegt niet iets waar ze altijd rekening mee houden. Maar vaak genoeg kon de gaskraan lekker open. Heerlijk.

Morgenmiddag als het allemaal lukt (met de zaterdagse klusjes en zo) een wat groter rondje en dan uiteraard met wat meer beleid. Morgenvroeg nog even kijken naar het plaatje van de trapfrequentie, die schommelde vandaag een beetje vreemd. Voor de rest blijft het een goede fiets.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Lekker rondje in het zonnetje gefietst, voor het eerst “buiten” spieren los maken na @sportvasten040 http://t.co/77vtpOGvGJ #toppie