In de planning: van Madison naar Waterloo / Trek

Trek_Waterloo Toen ik in 2011 voor de eerste keer naar de Unleash conferentie ging in Madison, wist ik al dat je er best goed kon fietsen. Omdat ik ook toen een extra dag ingepland had om bij te komen van de reis, huurde ik een fiets en maakte een paar tochtjes door de omgeving (zie deze track en deze track).

Ook dit jaar mag ik weer naar Unleash en ook nu heb ik een dag “extra”. En natuurlijk was ik ook nu van plan om een fiets te huren, maar ik had nog niet echt een “doel”.

Tot dit weekend, toen ik eindelijk toe kwam aan het openen van de wikkel van het Wielrenblad. Bijgevoegd bij deze editie zit namelijk een even dikke en luxe uitgevoerd reclame boek (je kunt het echt geen folder noemen) van Trek.  En natuurlijk ken ik de wielerploeg wel (met o.a. Fabian Cancellara), maar voor het overige wist ik niet veel van het merk. Maar tijdens het bladeren door het boek, kwam ik bij een pagina met de titel “Goedemorgen, Waterloo“, het hele verhaal staat ook online, de eerste zin is:

Trek is gevestigd in Waterloo. Velen van ons niet. Sommige van ons komen vanuit Madison.

Hé, die plaats kende ik natuurlijk wel.

Het blijkt dus dat Trek in Waterloo zit, zo’n 40 km van Madison vandaan. Veel medewerkers van Trek leggen die afstand (zo’n 40km enkele reis) dagelijks op de fiets af. Een van hen is Abbyl Watson die een Tumblr blog bijhoudt met foto’s van haar fietstochten.
Kijk, dat is tenminste een concreet doel. Helemaal mooi natuurlijk omdat de zaak waar ik ook dit jaar weer een fiets wil huren (op loopafstand van het hotel) allemaal Trek fietsen verhuurd.
Een bezoek aan de fabriek zelf zit er niet in, de rondleidingen zijn alleen op woensdag om 10 uur, ik zal het tochtje op een zondag (27 april 2014) maken, het zal dus blijven bij een rondje er naar toe en weer terug.
Er is wel al iemand zo vriendelijk geweest om een GPS-track online te zetten voor een rondrit van zo’n 60 km. Goed te doen.

Seizoenen veranderen,
dagen lengen,
gewassen groeien,
de oogst fatsoeneert het landschap,
de grond ligt braak.

En de rijders rijden.

Of mijn foto’s zo mooi worden als die van Abyl, dat betwijfel ik. Of het weer zo mooi wordt als 3 jaar geleden is ook even afwachten. Maar nu ik er van weet kan ik eigenlijk gewoon niet anders dan het rondje afleggen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Cycle plans for day before the @Mediasite #unleash2014 conference: cycling from #Madison to #Waterloo past @TrekBikes http://t.co/3X1qz9RktK

trackback
28 april 2014 19:04

RT @PeterMcAllister: Cycle plans for day before the @Mediasite #unleash2014 conference: cycling from #Madison to #Waterloo past @TrekBikes …