Rondje Veghel

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 62,99 km totaal
Duur: 02:04:22
Gemiddeld: 30,4 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 79 omwentelingen per minuut
Weer: 10,5°C, droog, maar stevige wind (kracht 4)
Omstandigheden: Pittig tegen de wind in, maar heerlijk met de wind in de rug!
Gereden met: de  Ridley Fenix Classic

Officieel staat er niet eens zo heel veel wind (kracht 4), maar als je hem van voren hebt en je uppie door het platte en open Brabantse veld fietst, dan voel je hem zeker wel. Ja ja, smoesjes. Hoe dan ook. Het kostte de nodige moeite om de optimistische 30 km/uur waar ik mee van start gegaan was het hele traject tegen de wind in vast te houden. Dat is overigens ook niet heel raar. Het was immers pas mijn tweede rit dit seizoen en dan is het gewoon ook nog een beetje zoeken naar wat een goede kruissnelheid is. Op zo’n dag als vandaag zou ik eigenlijk wel graag een vermogensmeter op mijn fiets hebben zitten. Tijdens de dagelijkse trainingen bij de Sportvastenkuur was dat namelijk wel een goede indicator van de zwaarte van mijn training. Goed, nu dus zoals gebruikelijk op gevoel. Af en toe pittig, in de luwte eigenlijk heel lekker. Veghel, het punt dat ik op de kaart gisteren als globaal ‘draaipunt’ gekozen had, bleek ook gevoelsmatig niet eens zo ver weg te liggen. Ik had het natuurlijk wel bewust zo gepland dat ik dat eerste stuk vooral tegen de wind in fietste. Dan zit de ‘beloning’ in deel 2.

En wat voor een beloning. Het klinkt natuurlijk heerlijk opschepperig als je kunt zeggen dat je met 34 km/uur even lekker tijd hebt om te herstellen. Maar toch was het zo. Het (eerste) stuk van Veghel in de richting van Helmond is een heerlijk stuk weg/fietspad. Zeker als je dan wél de wind deels in de rug hebt. Bij Beek en Donk wist ik het toch nog klaar te spelen om de verkeerde afslag te nemen en ik zag dat ik veel te ‘snel’ (direct) weer richting Deurne ging. Dus bij de weg tussen Bakel en Aarle-Rixtel niet links af, maar rechts af weer tegen de wind in. Doel was om weer langs het kanaal te komen en zo tot in Helmond. Dat lukte niet helemaal zo direct als dat ik wilde, maar na het nodige gedoe zat ik dan toch weer op de weg van Helmond naar Deurne.
Strava Helmond - Deurne Volgens Strava kan het een stuk sneller, maar ik ben zelf heel tevreden met de 38,1 km/uur gemiddeld over die 4 km.
Doordat de tweede helft van de bijna 63 km met gemiddeld 31,6 km/uur ging (inclusief het gezoek in Helmond) kwam het gemiddelde totaal toch nog net boven de 30 km/uur uit.

Natuurlijk, het zijn ‘maar’ 60 km, de tochten zullen in aanloop naar de Amstel Gold Race nog een stuk langer moeten worden, maar ik ben wel een slechter uit de winter gekomen. Komt dit nu door de Sportvastenkuur? Door de langere MTB-tochten afgelopen winter? Door de combinatie? Ik neem aan dat laatste. Ik wil in ieder geval a.s. woensdag nog een keer de 30 minuten training van de kuur op de Tacx doen. Eens kijken hoe ik dan er voor sta. Duidelijk is in ieder geval dat het qua herstel inmiddels wel goed zit. En dat is hoe dan ook een hele geruststelling. 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Rondje Veghel. 63km met 30,4 km/uur gemiddeld. Het herstel zet door. 😉 http://t.co/RMcutKDVjm #lekker http://t.co/B6Ydz9r1GL

trackback
17 maart 2014 07:21

Rondje Veghel via @PeterMcAllister http://t.co/08cDFuYPxD