Tacx Training: Woensdagtraining

Schermopname (145)Tacx Real Life Training
Duur: 30:05
Afstand: 12,80 km
Gemiddelde snelheid: 25,5 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 96 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 193 Watt
Gemiddelde hartslag: 142 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Floortje naar het einde van de wereld afl. 2 (Noorwegen)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Met enige vertraging toch nog de data van afgelopen  woensdag online.  Ik heb toen nogmaals dezelfde training gedaan als dat ik tijdens de Sportvastenkuur deed. Dus 30 minuten trainen waarbij ik  mijn hartslag langzaam aan opvoerde naar tegen de 155 slagen per minuut en zo probeerde een maximaal vermogen rond bleef draaien. Als je daarbij als doel hebt om te zien of je meer vermogen gemiddeld rond kunt draaien, dan moet je natuurlijk niet op je gemakje aan de training beginnen. Zoals ik wél deed.

En dat is dan op zich wel frustrerend, want als je je hartslag niet hoger wilt laten gaan dan zo ongeveer 155-157 slagen per minuut, dan zul je af en toe een slagje terug draaien. Daarmee is het dan dus best een strenge training. Maar wees gerust, het is er eentje waarbij je tijdens die 30 minuten wel lekker het gevoel hebt dat je bezig bent. Waarschijnlijk is dit ook de training voor de komende woensdag. Eens zien of het dan anders (nog beter?) gaat. Het is in ieder geval wel een aardige graadmeter gebleken tijdens de kuur.