Dat was 2012 in sportief opzicht

2012_happy_new_year-widew Ik hou niet van 10 lijstjes met de 10 beste, slechtste, ergste, grootste, domste, slimste dingen in 2012. Dus ook als de afgelopen week wél gelopen was zoals gepland, dan had je die hier (en ook op het ICT en Onderwijs blog) niet gevonden. Maar nou ik me wél weer lekker voel (wat kan een beetje doping en een heel klantvriendelijke tandarts toch veel verschil maken!), wilde ik toch nog kort even terugblikken op 2012.

In sportief opzicht was 2012 namelijk helemaal geen slecht jaar. Ik fietste voor het eerst een tocht van meer dan 200 kilometer in stralende omstandigheden en herhaalde dat nog een keer een week later in de stromende regen en een derde keer afgelopen september.
Ik heb net even alles bij elkaar opgeteld, ik heb in 2012 in totaal 890,31 km registreert op de mountainbike en 3.147,65 km op de racefiets. In totaal dus een dikke 4.000 kilometer. Niet slecht vind ik zelf ook al zijn er natuurlijk heel wat mensen die een veelvoud daarvan fietsen. Of het in 2013 persé meer kilometers gaan worden weet ik nog niet. Ik zal vooral naar interessante tochten blijven zoeken, zoals de Winteravondronde waarbij ik voor het eerst een hele tocht op de MTB in het donker reed. En voor komend jaar zullen daar in ieder geval ook meer tochten van boven de 200 km in het programma op te nemen. Zie ook mijn post van afgelopen oktober daarover.

En het was natuurlijk ook het jaar van de 2 Spinning Marathons. Eentje hier in Deurne (de dag na een fietstocht van meer dan 200km) en eentje in Alblasserdam (en die duurde dan ook 12 uur).
The Day After
Naast al die inspannende activiteiten was afgelopen zomer ook de eerste keer dat we écht gebruik konden maken van het PADI Open Water Brevet dat we hier in Nederland behaald hebben tijdens een schitterende duikvakantie op Kreta. Duiken is echt de meest luie sport die er bestaat, maar gelukkig was er in de zee rond Kreta gewoon ontzettend veel te zien.

Dan toch nog één ding waar ik wel een beetje van baal. Ik heb de Tacx dit najaar weer netjes opgebouwd, maar ik heb er nog niet één keer op gefietst. Ik heb elk weekend dat ik kon (dat betekent dus met uitzondering van 2 weekenden of zo) buiten gefietst en elke week een keer binnen aan Spinning gedaan. Met de extra keer Bodypump voor de krachttraining erbij had ik gewoon geen behoefte aan nóg een extra keer in mijn uppie op die fiets tegen mezelf fietsen.

Voor 2013 liggen nog lang niet alle plannen vast, wie weet gaan we volgend jaar alle vier duiken, ook onze jongste heeft nu namelijk de leeftijd bereikt dat hij mag leren duiken. Ik ben van plan om een nieuwe racefiets te kopen en natuurlijk loopt het winterseizoen op de MTB nog een maand of twee door. En deze week heeft maar weer eens laten zien dat je niet alles kunt plannen. 🙂

Hoe dan ook, ik hoop dat voor jou 2013 ook op sportief gebied brengt wat je er van verwacht/hoopt. Ik hoor het graag, als je er over blogt en ik volg je blog nog niet, laat het dan zéker even weten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
31 december 2012 23:49

[…] [update 31-12-2012] Het gaat vandaag al een stuk beter. Maar ik heb de extra energie gestoken in een extra bericht op het Active Geek weblog. […]