Herinnering

20160326_142947_bGisteren heb ik de SPD-SL clips onder mijn schoenen vervangen voordat ik ging fietsen. Niet omdat ze stuk waren, maar preventief aan het begin van het seizoen.

Wat er kan gebeuren als je dat niet doet heb ik in 2014 gemerkt tijdens de Alpe d’HuZes KlimClinic. Daar brak toen een van mijn clips af tijdens het fietsen. Gelukkig geen valpartij, maar wel een stuk van de tocht gemist omdat ik op zoek moest naar vervangende clips. De clinic werd verzorgd door Barend de Wit, een vriendelijke man die me, naast de andere lessen tijdens de clinic, ook dat advies meegaf: gewoon elk seizoen bij de start je clips vervangen, dan heb je er nooit problemen mee. Een advies wat ik dus nu opvolg.

Behalve tijdens die clinic heb ik Barend daarna niet meer gezien of gesproken. Hij kwam in augustus van datzelfde jaar onverwacht te overlijden. Is er nu niet meer. Toch weet ik zeker dat ik voor de rest van mijn leven, elke keer als ik mijn clips preventief vervang, toch weer even aan Barend denk. Is hij er toch nog een beetje.