Alpe d’HuZes KlimClinic


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 44,19 km totaal
Duur: 01:56:41
Gemiddeld: 22,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 65 omwentelingen per minuut
Aantal hoogtemeters: 588 meter
Weer: 11,0°C-20,0°C, droog, lekker windje
Omstandigheden: Lekker fietsweer, nodigde uit om harder te fietsen.
Gereden met: de  Ridley Fenix Classic

Soms lopen dagen anders dan gepland en daardoor wordt het verhaal van die dag alleen maar leuker om te onthouden. Het begon eigenlijk al met de voorbereiding. Koene stelde voor om met de fiets richting Eyserheide te gaan. Maar met twee nachten van een uur of vier slecht slapen omdat mijn biologische klok moeite aan het doen is om weer wijs te worden uit het terugdraaien van de 7 uur tijdverschil waar het de afgelopen week aan blootgesteld was, leek dat niet zo’n goed idee. Dus met z’n tweeën met de auto naar Eyserheide.

Bij een clinic is het altijd een beetje afwachten wie de andere leden van de groep zijn. Vandaag zat er een duidelijke tweedeling in de groep die onder leiding van Barend de Wit, NTFU trainer Race 3, de Clinic afwerkte. Het ene deel had duidelijke berg- en fiets-ervaring en was in staat om er een stevig tempo in te zetten. Het ander deel had daar duidelijk moeite mee. Betekende dus aanpassen aan de langzaamste.

Niet dat dat altijd wat uitmaakte. Want deel van de clinic bestond ook uit het luisteren naar uitleg en het uitvoeren van oefeningen, zoals met betrekking tot remmen, slalommen, klimmen etc.
En daar maakte het niet uit of je ervaren was of niet.

Maar je zult begrijpen dat ik geen pijn geleden heb. Wellicht ging het daarom ook zo vlotje omhoog op de Hulsberg en de Eyserbosweg.
En toen ging het mis…

We hadden een stuk intervaltraining op het programma staan. Op de Korenweg. Eerst naar beneden, dan meteen weer omhoog, omdraaien en de andere kant terug. Drie keer op en neer en dan nog een keer naar de andere kant voor het vervolg van de tocht.
Mijn linkervoet wilde niet meer goed inklikken. Merkte ik toen ik goed wilde aanzetten bergaf de eerste keer. Boven nog een keer geprobeerd, maar het bleek dat er een stukje van het plaatje afgebroken was. Zo goed en zo kwaad als het kon terug naar de andere kant. Daar stelde Ben voor te proberen of het strakker afstellen van het linker pedaal zou helpen. Helaas, lukte niet, merkte ik toen ik met 40 km/uur aanzette. Geen fijn gevoel. Balen.
We hadden zo’n 30 km op de teller staan en waren in de buurt van ons startpunt. Dus besloten af te haken. Zonder linkerpedaal die vast zat als hij vast moest zitten had dat geen nut.

Maar ja, aangezien het nog anderhalf uur zou duren voordat de groep terug zou zijn en ik er met de auto was, was mijn volgende actie om op zoek te gaan naar een winkel waar ik nieuwe plaatjes zou kunnen kopen. De eerste fietswinkel, was gesloten (en stond te koop), nummer twee had alleen plaatjes met bijbehorende pedalen, die had ik niet nodig. Zij wisten me echter wel door te verwijzen naar Habets in Schin op Geul. En ja hoor, daar hingen ze gewoon aan het rek.
SPD SL
Terug naar de camping en omdat er nog ruimt tijd was, ze meteen ook maar even op mijn schoenen gezet. En omdat het toen nog steeds pas half 4 was, wilde ik natuurlijk ook de kans even grijpen om ze meteen even uit te testen….
Weer terug op de fiets en via de Mingersborg met een grote boog weer naar de Korenweg terug. En daar alsnog drie keer heen en terug omlaag en omhoog. Pfff, pittig op volle snelheid. Maar wel lekker om te doen.
Helaas de tweede beklimming van de Eyserbosweg die de rest van de groep gedaan heeft door dit alles gemist, maar toch voldaan toen ik terug kwam op de camping.

Ik ben benieuwd of ik vanavond, zoals hoort bij de derde nacht thuis, beter slaap dan de afgelopen twee nachten. Vandaag heb ik op de fiets in ieder geval geen last van jetlag gehad. Het was weer heerlijk weer en heerlijk fietsen. Bedankt Ben voor de uitleg, en ja ik zal mijn plaatjes voortaan ook elk seizoen preventief vervangen. En natuurlijk bedankt Manon en Ronald voor de organisatie!

Alpe d'HuZes KlimClinic
Voordat ik de intervaltraining voor de tweede keer aanzette, even de tijd genomen om een foto te maken van de Korenweg. Mooi landje leven we toch in, vind je niet? 🙂
Een paar extra foto’s zijn hier te vinden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Alpe d’HuZes KlimClinic http://t.co/oKIfxb5pz8 met o.a. @Koene_Rem @MaanZrmnd @ronaldvos http://t.co/gkzuDvsxWy

trackback
3 mei 2014 22:38

RT @PeterMcAllister: Alpe d’HuZes KlimClinic http://t.co/oKIfxb5pz8 met o.a. @Koene_Rem @MaanZrmnd @ronaldvos http://t.co/gkzuDvsxWy

trackback
3 mei 2014 22:49

RT @PeterMcAllister: Alpe d’HuZes KlimClinic http://t.co/oKIfxb5pz8 met o.a. @Koene_Rem @MaanZrmnd @ronaldvos http://t.co/gkzuDvsxWy

trackback

[…] maar na een goede nacht met 7 uur aaneengesloten slaap was het vanochtend al snel duidelijk dat de Klimclinic van gisteren uit mijn benen verdwenen was en ik dus vandaag optimaal van het mooie weer gebruik zou kunnen […]