Rondje Ittervoort

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 85,3 km totaal
Duur: 3:04:37
Gemiddeld: 27,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 82 omwentelingen per minuut
Weer: 12,0°C-17,0°C, Droog, zonnetje, stevige wind (kracht 4) vanuit het zuiden.
Omstandigheden: Hard werken richting het zuiden, daarna lekker racen terug naar huis.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Ik heb even getwijfeld toen ik gisteren het weerbericht voor de Paasdagen zag. De voorspellen waren slecht waarbij vooral de wind(stoten) die voorspeld werden vervelend zijn bij het fietsen. Enige lichtpunt was de zaterdag (vandaag dus). Dat betekende dus fiets klaar maken. Maar op zaterdagochtend is er ook een Bodypumples. En om die nou over te slaan…

Dus vanochtend gewoon om 9:15 uur bij de Bodypumples, daarna lekker lunch met een maaltijdsalade met wat kip en (koude) pasta, een uurtje lummelen en daarna aan de slag om te bedenken wat ik aan zou doen bij een voorspelde temperatuur van 16,0°C en stevige wind. In plaats van de lange broek en shirt met lange mouw ging in vandaag voor de korte broek en shirt met korte mouwen, maar wel met armstukken en beenstukken. Dan kon ik tenminste laagjes verwijderen als het té warm zou worden. Dat had ik uiteindelijk niet nodig, zónder had gekund, maar met ging ook.

Zoals vorige keren had ik ook nu weer op Strava een route gepland die me eerst naar het zuiden zou voeren, tegen de wind in. De terugrit wilde ik persé langs het kanaal laten lopen tussen Nederweert en Someren, want daar kun je met de wind in de rug heerlijk doortrappen (of vreselijk afzien als je hem daar tégen hebt). Nou, wat dat afzien betreft, dat was ook met de route die ik nu volgde wel geregeld. Ik had vandaag een route gepland die weer 30km verder was dan vorige week, in het kader van rustig opbouwen, dus ik wist dat forceren geen nut had. Maar de eerste 30km gingen daardoor met een beschamende 24 km/uur gemiddeld. Oef. Daarna verder naar het zuid-westen, iets minder pal tegen de wind in, en dus met een wat hoger tempo, maar echt lekker ging het pas toen ik in Ittervoort voor de tweede keer rechtsaf sloeg en niet eens op mijn Garmin hoefde te kijken om te zien dat ik nu pal richting noorden fietste. Jippie 🙂

Op Strava kun je de segmenten van de terugweg zien. Niet zo heel vreemd dat daar wél de nodige PR’s gesneuveld zijn. Want er zat nog voldoende energie in mijn benen, ondanks de squats tijdens de Bodypump en ondanks de kilometers tegen de wind in. En dus vloog ik met 35+ km/uur richting Someren, daarna even opletten door Asten heen en de laatste stukjes via Vlierden naar Deurne en naar huis. En ik weet dat tégen de wind in fietsen qua training natuurlijk veel meer oplevert, maar ik vond die 40 km die ik mét de wind mee (en met 32 km/uur gemiddeld) fietste natuurlijk wel een echte beloning voor die eerste anderhalf uur. Lekker. Morgen dus een rustdag, maandag binnen weer een uurtje Bodypump. En volgende week? Zien we in de loop van de week wel weer. 🙂

p.s. ik dacht dat ik een route tot Neeritter gemaakt had, bleek ‘slechts’ tot Ittervoort te zijn geweest, daarom de twee verschillende plaatsnamen die voor de rit van vandaag voor komen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Genieten van het mooie weer. Stevige wind! https://t.co/NWXJOEDUWq https://t.co/aWrhe7fH6B

trackback
27 maart 2016 09:50

[…] heb ik de SPD-R clips onder mijn schoenen vervangen voordat ik ging fietsen. Niet omdat ze stuk waren, maar preventief aan het begin van het […]