Rondje Volkel


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 54,76 km totaal
Duur: 01:56:43
Gemiddeld: 28,2 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 85 omwentelingen per minuut
Weer: 6,0°C, Droog, maar bewolkt, wind kracht 2 vanuit noorden.
Omstandigheden: Goed te doen maar fris. Invallende duisternis.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Het weekend begon niet helemaal ideaal. Zaterdagochtend had ik nog lekker een les BodyPump meegedaan, maar ergens heb ik tijdens die les een spiertje in mijn onderrug overbelast. Dat spiertje sprong namelijk op slot. Vervelend, want dan krijg je meteen zo’n “oud mannetje” verschijning. Zitten, liggen etc. ging zonder problemen, maar opstaan uit een stoel niet echt.
Warm houden en rustig aan doen gisteren was het devies, maar vanochtend was het nog niet weg. Ook vandaag goed warm gehouden, maar ik wilde toch hoe dan ook dit weekend nog even op de fiets. Het weer was dan wel niet zo uitnodigend als vorige week, maar mijn voornemen om weer rustig fietsconditie op te bouwen zou dan wel heel snel stil vallen op deze manier.

Dus om iets na 4 uur toch maar omgekleed, fiets klaar gemaakt en op pad. Eerst naar het noorden, tegen de wind in. Oorspronkelijk plan was tot aan Zeeland (niet de provincie maar de plaats in Noord Brabant!). Maar ik zag na een km of 20 dat hem dat niet ging worden. Dan zou ik in het donker thuis komen en ik had de verlichting thuis laten liggen. Dom, weet ik, maar ik was even vergeten dat het weliswaar lente is, maar nog niet helemaal voor wat betreft licht. Dus nadat ik in De Rips linksaf was gegaan richting Zeeland, nu al iets eerder weer linksaf en richting Volkel. Van daaruit terug afdraaiend naar het zuiden en met de wind in de rug via Gemert, De Mortel, Bakel terug naar huis.

Ik had dezelfde kleding aan als vorige week, maar het ontbreken van de zon zorgde er voor dat de officiële temperatuur van zo’n 6°C een stuk kouder aanvoelde. Tussen Gemert en Bakel merkte ik dat ik de tenen van mijn rechtervoet niet meer voelde. Die had ik niet écht nodig om vooruit te komen, en inmiddels zijn ze weer op temperatuur, maar het voelde wat dat betreft echt als een winterrit in plaats van een lenterit.

Hoe dan ook, bijna 55 km vandaag, ondanks dat het opstappen en afstappen wat moeizaam ging niet echt last gehad van mijn onderrug. De 28 km/uur gemiddeld is nog niet vreselijk snel, maar voor soloritjes aan het begin van het seizoen vind ik het prima. Ik heb ook geen heftige toertochten waar ik naar toe aan het werken ben, dus dan kan op mijn gemak. Kortom, tevreden voor nu.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Vanochtend naar @rocdeleijgraaf in Oss. Eerste deel route gelijk aan gisteren, nu met auto. https://t.co/U3OjzjkwMc https://t.co/pZp0ywciYz