Rondje Venray – de Rips


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 42,1 km totaal
Duur: 1:30:14
Gemiddeld: 28,0 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 82 omwentelingen per minuut
Weer: 6,2°C, Droog, windkracht 3 uit het oosten
Omstandigheden: Fris, moest weer even in het ritme komen, heerlijk met de wind in de rug
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Het was al weer heel lang geleden dat ik er op de fiets uit ben geweest. Het was dan ook even gokken wát ik aan zou moeten doen vanochtend. Ik wist dat het zonnetje er was, maar met een werkelijke temperatuur van rond een graad of 5-6 en een gevoelstemperatuur van iets onder het vriespunt en wind vanuit het oosten wist ik ook dat het niet heel erg warm zou zijn.
Ik ging voor de lange fietsbroek van Rose met een ondershirt, een thermoshirt met korte mouwen en een winter trainingsshirt met lange mouwen er overheen. Drie laagjes dus. Een paar niet té dikke handschoenen met dichte vingers, winter fietssokken in mijn schoenen, overschoenen tegen de koude tenen, helm en zonnebril maakten het geheel af.

Het bleek voldoende. Omdat ik gezien had dat de wind vanuit het oosten kwam, komt overigens veel minder vaak voor dan vanuit de andere richtingen, dus eerst de lange, relatief rechte weg op richting Venray en station Oostrum. Tegen de wind in. Dat ging niet slecht, maar ook niet reuze snel, gemiddeld zo’n 25 km/uur over dat eerste stukje van 17 km. Het was een combinatie van weer wennen aan het ritme en natuurlijk toch de wind die op kop stond.
De beloning kwam toen ik voor het station langs fietste en weer linksaf sloeg, nu richting het westen. Die duw van voren werd nu een duwtje in de rug. Wel eerst nog een keer door Venray heen. Nou hebben in Venray de fietsers voorrang op de rotondes. Maar om het “veilig” te houden hebben ze er voor gezorgd dat fietsers niet té hard over zo’n rotonde heen kunnen door er steeds tamelijk smalle haakse bochten van te maken. Dus “rechtdoor over een rotonde” is daar voor een fietser “rechtsaf, linksaf, oversteken, rechtsaf”. Dat haalt de snelheid er inderdaad best wel uit.  Hoe dan ook, de volgende 16 km richting De Rips gingen heel lekker. Gemiddeld met 30,6 km/uur, niet ontevreden. In het centrum van De Rips was het op de rotonde linksaf richting Deurne. In zuidelijke richting, af en toe met de wind van opzij in het open veld, maar het was 10 km op weg naar de finish. Hier de cadans wat omhoog gegooid om de benen wat te ontlasten en door naar huis. Thuis voelde ik na 10 minuten dat het toch wel koud was geweest, dus snel onder een hete douche. Als dit het weer voor de lente wordt, dan is het voor herhaling vatbaar en ga ik het weer wat verder uitbouwen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
20 maart 2016 19:37

[…] had dezelfde kleding aan als vorige week, maar het ontbreken van de zon zorgde er voor dat de officiële temperatuur van zo’n 6°C […]