ATB Wintertocht Veldhoven


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 42,73 km totaal
Duur: 2:26:23
Gemiddeld: 17,5 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 74 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 172 slagen per minuut
Weer: 0,0°C-3,0°C, Van boven was het bijna de hele rit droog
Omstandigheden: Blubber en modder. Lekker, maar zwaar en daarom langzaam fietsen.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Er zijn zo van die dagen waarop je na 500 meter al weet hoe laat het is. Als dan de eerste modder tussen je tanden knarst dan belooft het een lekkere rit te worden. Zo was het ook vandaag bij de ATB Wintertocht in Veldhoven, georganiseerd door TWC-ATB Brabantia. Niet dat dat niet al vooraf te veronderstellen was. Het had de afgelopen nacht genoeg geregend om elk droog parkoers te laten veranderen in een een traject met de nodige modder. Dat was vandaag ook zo. Ik schaam me enerzijds wel een beetje voor dat schandalig lage gemiddelde van 17,5 km/uur maar meer zat er gewoon echt niet in. En dan lag het echt niet alleen aan de Sinterklaas fondue van de avond ervoor. Het was gewoon een loodzwaar parkoers.

De pauzeplek lag op 29km (van de bijna 43km totaal) en was vandaag meer dan welkom. Door al die koude modder had ik best koude voeten gekregen (ondanks de overschoenen) en dan gaat een kopje erwtensoep er goed in.

Ik had vandaag weer de GoPro op mijn stuur zitten. Nu géén mist in de kast (wat ik daar tegen gedaan heb leg ik in een andere post nog wel uit als de video er is), maar wel de nodige modderspetters voor de lens. Niet zo heel vreemd, maar ook daar zou een oplossing voor moeten zijn, is in bestelling, maar die deed wat langer over het verzenden.
MTB-tocht Veldhoven MTB-tocht Veldhoven MTB-tocht Veldhoven
Vandaag ook voor het eerst gebruik gemaakt van de Cycling Caddy voor het vervoer terug van een aantal van de wat meer modderige attributen. Ik moet zeggen, het werkt op zich wel, maar gezien het aantal erg modderige attributen had hij wel een paar slagen groter mogen zijn. Dus helemaal een vervanging voor een paar stevige plastic zakken in de auto is het ook nog niet. Alle beetjes helpen zullen we maar zeggen.
Cycling Caddy

De fiets is inmiddels weer schoon, mijn kleren zijn schoon, ik ben schoon, de video is aan het renderen in Dashware, dat duurt (incl. uploaden) nog een paar dagen.
Volgende week ga ik naar Malden, deels op uitnodiging van Hans Steeman van TC de Pedaleurs. Het is een tocht met een interessant hoogteprofiel (ik heb heen hekel aan afdalen met de MTB),ik ben benieuwd.

[update] Er staat nu ook een korte video-impressie online.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
2 december 2012 16:26

ATB Wintertocht Veldhoven – lekker spelen in de modder, 42,73km in 2:26:23 http://t.co/tApUu2XY #mijntoertocht

trackback

[…] van de video hebben wat last van modder op de lens. Daar was niet heel veel aan te doen, als je de foto’s van mijzelf en de fiets gezien hebt, dan weet je dat er niet veel plekjes waren die nog schoon waren na afloop van de […]