Mijn persoonlijke Cycling Caddy

Cycling Caddy Het begon allemaal met een tweet van mij op 3 november waarbij ik reageerde op een retweet door het voor mij op dat moment nog onbekende account CyclingCaddy. De retweet had namelijk als gevolg gehad dat ik de website van het bedrijf was gaan bekijken.

My-SportCaddy is een product van Empaso Europe, een bedrijf uit Den Bosch. Ze noemen het zelf een “multifunctionele sportbox” waar je je sportschoenen in kunt opbergen als je ze mee neemt. Het idee erachter: “Geen gras, modder, zand of gravel meer in je huis of in je auto. Geen muf ruikende schoenen meer in je sporttas en ook geen milieuvervuilende plastic wegwerpzak meer nodig.”

Op de voorkant van de SportCaddy is plaats voor een afbeelding. En daar kun je je eigen afbeelding voor kiezen. Na die eerste retweet bood Servaas de Kok van SportCaddy me spontaan aan om een Cycling Caddy voor me te maken op basis van een foto die ik zelf uit mocht kiezen. Het toeval wil dat ik datzelfde weekend een tocht fietste waarbij ik aardig onder de modder kwam te zitten (ondanks dat het droog was) en waar Connie Sinteur foto’s maakte.
Na de toch wel serieuze bedenking (“als je een gratis product accepteert, kun je er dan wel objectief over schrijven?”) besloot ik het aanbod te aanvaarden.

Ik heb de foto die Connie Sinteur dat weekend van me gemaakt heeft gekocht en via de mail opgestuurd. Via Twitter kreeg ik het ontwerpt te zien en afgelopen weekend kwam hij via de post bij mij aan.
Cycling Caddy
Door omstandigheden (we waren de hele zaterdagmiddag weg, het pakje was bij de buren afgegeven, we waren te laat terug om het nog ’s avonds op te halen en zondags was ik te vroeg weg) heb ik het pas zondagmiddag op kunnen halen. Dus nog geen test in de praktijk afgelopen weekend, maar wel al een paar foto’s:
Cycling Caddy Cycling Caddy Cycling Caddy Cycling Caddy
De foto’s maken een ding tamelijk duidelijk. Mijn schoenen zien er eigenlijk helemaal niet zo smerig uit. Ik heb ze niet gepoetst voor de foto’s maar wel gewoon gebruik zondagochtend. En dat terwijl het afgelopen zondag toch best wel smerig weer was.

Mijn fiets zag er zo uit:
Beetje Modder
En mijn benen zagen er zo uit:
Beetje modder
Wat je hier ziet zijn echter niet mijn schoenen, maar mijn overschoenen. Die er voor zorgden dat mijn schoenen redelijk schoon gebleven zijn. Dus eigenlijk zou ik op weg naar huis haast beter mijn overschoenen in de CyclingCaddy kunnen stoppen. Samen met mijn bidon en busje met gereedschap. Want ook die waren tamelijk modderig.

Gelukkig weten ze dat bij My-SportCaddy ook, gezien deze tweets:


En waarschijnlijk wordt dat ook mijn gebruik: heen om schoenen en schone overschoenen in mee te nemen, terug om alle echt smerige spullen (dus exclusief de schoenen) in te vervoeren.
Al moet ik eerlijk gezegd bekennen dat hij er nu ook nog wel zó glanzend nieuw uit ziet dat me zelfs dat een beetje moeite zal gaan kosten. 🙂

Ik ga de Cycling Caddy de komende tijd gebruiken en zal over een paar weken hier weer verslag doen van mijn ervaring. Zoals ik in het begin al zei: ik ben natuurlijk bevooroordeeld omdat ik mijn Cycling Caddy niet zelf heb hoeven kopen (Servaas bedankt!), maar hem geschonken heb gekregen. Maar dat weet je bij deze.

p.s. Toch nog even puntje van aandacht: op de website staat dat wielrenschoenen t/m mannen-maat 46,5 / 12 in de medium versie van de CyclingCaddy zouden moeten passen. Dat lijkt me wat optimistisch. Mijn MTB-schoenen maat 45 (Shimano schoenen vallen altijd klein uit, ik heb normaal maat 43) passen er maar nét in. Die mochten niet groter zijn. Dus als je erg grote voeten hebt, dan gaat het niet goed passen.

[update] De CyclingCaddy Large komt er ook aan!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
19 november 2012 22:41

@CSinteurfoto Nee, dat zijn gelukkig niet mijn schoenen die je ziet. Zie ook: http://t.co/QUyf1BHk 🙂

trackback
19 november 2012 23:06

RT @PeterMcAllister: Mijn persoonlijke Cycling Caddy http://t.co/4zSYIpuN Met dank aan @cyclingcaddy

trackback
20 november 2012 09:41

Geweldig leuk verhaal over de #CyclingCaddy –> http://t.co/VOOgu329 #Wielrennen #Mountainbike #MTB #BMX #Veldrijden #Baanrijden #Cycling

trackback
20 november 2012 10:02

RT @CyclingCaddy: Geweldig leuk verhaal over de #CyclingCaddy –> http://t.co/VOOgu329 #Wielrennen #Mountainbike #MTB #BMX #Veldrijden #Baanrijden #Cycling

trackback
20 november 2012 13:08

RT @CyclingCaddy: Geweldig leuk verhaal over de #CyclingCaddy –> http://t.co/VOOgu329 #Wielrennen #Mountainbike #MTB #BMX #Veldrijden #Baanrijden #Cycling

trackback

[…] maar die deed wat langer over het verzenden. Vandaag ook voor het eerst gebruik gemaakt van de Cycling Caddy voor het vervoer terug van een aantal van de wat meer modderige attributen. Ik moet zeggen, het […]

trackback
27 juli 2013 17:40

Geweldig leuk verhaal over de #CyclingCaddy http://t.co/xAa4Cyfjoc Leuk, handig en #OpgeruimdStaatNetjes #Wielrennen #Mountainbike #MTB #BMX