Toertocht Stiphout


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 46,96 km totaal
Duur: 2:23:11
Gemiddeld: 19,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 75 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 176 slagen per minuut
Weer: 5,0°C-9,0°C, Het heeft de hele tocht een beetje gemiezerd.
Omstandigheden: Het was glibberen en van tijd tot tijd ploeteren. Maar dat wist ik. Lekkere tocht.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ik zal bekennen dat ik niet héééél erg enthousiast was, toen ik vanochtend in Stiphout uit de auto stapte. Buienradar had al duidelijk gemaakt dat het de hele ochtend een beetje zou blijven regenen, en dat betekende glibberen in het bos.

Maar goed, ik was er nou toch, dan kon ik er ook maar beter van genieten. En dat is me eigenlijk heel goed gelukt.
Ik had vooraf ook gezien dat ik deze tocht vorig jaar ook al een keer gereden had en, hoewel de route dit jaar op een aantal punten aangepast is, was het toen ook al een “fietsen op een vierkante kilometer” toertocht. Dat wil zeggen dat zo ongeveer elk stukje bos gebruikt wordt en dat er veel draaien en keren is. Dat betekent ook: niet snel.
En met het geglibber er vandaag bij, bleek dat ook wel. Ik moet zeggen dat het me meegevallen is dat ik maar twee keer in een bocht mijn voet aan de grond heb moeten zetten om er voor te zorgen dat de zwaartekracht het niet van me zou winnen, want er waren heel wat stukken waarbij het op zich duidelijk was welke richting de fiets als geheel op ging, maar waarbij voorwiel en achterwiel verwoede pogingen deden om beiden een verschillende kant op te gaan.

Balen was dat ik mijn gereedschapsbusje thuis had laten staan. Daar zit een setje bandenlichters, een reserveband en een multi-tool. Zou je natuurlijk nét vandaag zien dat ik lek zou rijden. Het is er gelukkig niet van gekomen. Pff. Hij ligt nu weer naast mijn helm zodat ik hem niet vergeet.

Op een kilometer of zeven voor het einde zag ik dat mijn gemiddelde snelheid tot dat moment gelijk was aan 19,9 km/uur. Dat moest en zou ik weer terug omhoog krijgen naar in ieder geval 20 km/uur. Dacht ik. Want een stuk blubberweg en een paar (vorige keer volgens mij nog niet in de route opgenomen) lekkere stukjes bochten en hobbels/heuvels maakten duidelijk dat dat niet ging lukken. Zelfs die 19,9 km/uur vasthouden bleek er bij aankomst niet in te zitten. Nou ja, dan maar niet.

Volgende keer moet ik wel iets anders verzinnen als regenstopper. Ik had niet de regenjas aangedaan die me tijdens de Ronde van het Eindhovens Dagblad zo goed droog gehouden had. Ik wilde die niet helemaal onder de blubber krijgen (tja). Maar het exemplaar dat ik nu aangedaan had, ventileerde voor geen meter en dus kreeg ik het al snel veel te warm. Ik heb de tocht gereden met de rits driekwart open zodat ik toch nog genoeg ventilatie had. Hielp wel een beetje.
Aan de foto kun je ook zien dat ik meer dan eens ook modder in mijn ogen gekregen heb. En dat ondanks de bril. Het is een kwestie van je ogen flink laten tranen, want er in wrijven met je vieze handschoenen is ook niet handig.

Kortom: lekker tocht, waarschijnlijk met minder deelnemers dan wanneer het droog was geweest, volgend jaar staat hij weer mijn kalender.
Volgende week is Helmond aan de beurt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
18 november 2012 14:14

Toertocht Stiphout. Lekker glibberen door het bos. 46,96km in 2:23:11 http://t.co/O6NZ1ymu #MTB #mijntoertocht

trackback
19 november 2012 06:23

@rsnijders Nee, geen BMX, gewoon op een MTB http://t.co/VWpuj6RL toertochten tijdens het winterseizoen. http://t.co/796qyXbp

trackback

[…] voor de foto’s maar wel gewoon gebruik zondagochtend. En dat terwijl het afgelopen zondag toch best wel smerig weer […]