Mountainbiketoertocht Helmond


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 49,73 km totaal
Duur: 2:20:08
Gemiddeld: 21,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 77 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 177 slagen per minuut
Weer: 9,0°C, Droog, wel veel wind (windkracht 6).
Omstandigheden: Het was erg droog in het bos, beetje jammer eigenlijk wel.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ik zeg wel vaker dat de uiteindelijke totale gemiddelde snelheid niet echt alles zegt over een toertocht. Zo ook vandaag bij de MTB Toertocht van TC Buitenlust 68. En dan niet omdat hij lager is, maar juist omdat hij hoger is dan vorige week. Die 19,7 km/uur van toen waren namelijk voornamelijk door het bos, een glibberig bos met veel draaien en keren. Vandaag was die 21,3 km/uur het gevolg van 18 km over de weg (24,0 km/uur gemiddeld over de heenweg en 25,5 km/uur over de terugweg), een droog bos en een redelijk eenvoudig eerste deel van de tocht.

Ik had de camera op het stuur zitten, maar ik zie dat hij in deel 2 van de tocht (dus het derde segment bij de Garmin) nadat hij bij de pauzeplek in de zon gestaan had, weer last van condens gehad heeft, dus ik moet even kijken wat ik daar van kan redden. In dat tweede deel van de tocht zaten op het einde overigens wel de nodige lekker heuveltjes, daar dus zeker geen klachten over, maar zoals gezegd, van mij hadden ze de beschikbare ruimte wat optimaler mogen gebruiken en het feit dat ik een deel van de voor mij bekende vaste route in het bikkeltjesbos weer tegen kwam maakte het vandaag wat minder verrassend dan andere zondagen (dit stuk zat er vorig jaar niet in). Ik hoop ook dat het niet erg is dat ik het eerste deel van de tocht een beetje saai vond. De paden waren breed, erg goed begaanbaar, het was vandaag kurkdroog, geen blubber of modder, nauwelijks uitdaging. Gelukkig kwam er op het laatste stukje (langs Berkendonk door) toch nog een stukje blubber. Helemaal mooi was dat door de wind het water van die plas zó hard opblies dat het leek alsof er een branding stond. Ik weet dat ik nooit meer vooraf mag mopperen als het gaat regenen op een zondag.

Ook vandaag weer foto’s, deze keer van MTB-You.nl, die staan inmiddels online. Geen ‘lopende’ foto’s deze keer. 🙂
(ik heb wel wéér dezelfde rode windstopper aan, moet toch maar eens een andere voor erbij bestellen)
MTB  Tocht Helmond 25-11-2012 MTB  Tocht Helmond 25-11-2012 MTB  Tocht Helmond 25-11-2012
MTB-You.nl hanteert een iets ander principe dan Connie Sinteur. De foto’s worden hier beschikbaar gesteld via de eigen website en zijn, na aanmaken van een account, gratis te downloaden. Dan staat er echter het logo van de website op. Niet storend overigens (zie hierboven). Wil je ze zónder dat logo downloaden of bijvoorbeeld afgedrukt hebben, dan gaat het bestellen ook via oypo.nl (en ook dan goedkoper dan bij Connie). Sympathiek, maar het lijkt me dan nog wat moeilijker om een redelijke omzet te genereren op een dag.

Volgende week gaat het weer richting Eindhoven als de ATB Wintertocht in Veldhoven op het programma staat.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
14 december 2012 22:01

@Pdevos468 Ah, ja, daar was ik een tijdje terug http://t.co/HenEymmQ toen zonder versiering 🙂