Rondje Bikkeltjesbos


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 25,8 km totaal
Duur: 1:03:47
Gemiddeld: 24,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 171 slagen per minuut
Weer: 14,0°C-18,0°C, Heerlijk herfstweer
Omstandigheden: Perfecte omstandigheden. Heerlijke rit.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ik kon er niets aan doen. Het was gewoon té mooi herfstweer om vandaag niet nog een rondje te gaan fietsen. Dus ging ik om 16:00 uur de deur uit. Nu niet voor een rondje in het Zandbos, maar in het net iets verder gelegen Bikkeltjesbos (is ook maar 5,69km van mijn voordeur). Ik had er zin in en dat bleek ook wel. De paar kilometer naar het Bikkeltjesbos zelf gingen lekker rap (29km/uur gemiddeld voor dat eerste segment) en ook door het Bikkeltjesbos zelf wist ik nu het tempo goed vast te houden. Ondanks dat er ook stukken bij zaten waarbij het gewoon niet met 20km/uur of sneller ging. Ik had ook vandaag de GoPro op mijn stuur zitten. Een beetje Glassex, even bij buitentemperatuur laten liggen én een stukje opgevouwen keukenpapier in de omhuizing deden hun werk. Dus geen wazige beelden deze keer. Het duurt nog even voordat de 5GB die deze video groot is op YouTube staat. De video is hier te vinden.

Maar ik was meer dan tevreden over de rit. Ik merkte dat ik veel minder mijn remmen gebruikt heb dan de eerste keren, ik heb een paar keer wat harder moeten bijremmen, niet zo vreemd omdat ik de route pas één keer eerder gefietst heb sinds hij ingrijpend gewijzigd is, en je ziet aan mijn hartslag dat het een pittig ritje was. Maar met een gemiddelde snelheid van 22,1km/uur over alleen het stukje Bikkeltjesbos ben ik heel tevreden.

Op het stukje terug naar huis heb ik de GoPro ook nog maar even aangezet. Die terugweg gaat namelijk voor een groot deel over een fietspad langs de Helmondsingel. Daar mag je als automobilist 80km/uur. Maar dat lukt niet om 17:00 uur op een doordeweekse dag. Niets zo fijn als op een MTB aan de file met auto’s voorbij rijden, ook al moest ik ze na het verkeerslicht weer gewoon laten gaan. 😉
Ook die video komt er nog aan.

Aanstaande zondag is de tocht weer een stuk langer dan vandaag, of ik nou de Stratumse Heidetocht fiets of de Jumbo ATB Classic, de afstand is dan bijna 2x zo lang. Dat gaat dan dus nog niet met deze snelheid. Hoeft ook niet. Ik weet dat ik een redelijke snelheid kan volhouden op deze afstand, van daaruit bouw ik het wel verder uit.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
23 oktober 2012 21:06

Heerlijk gefietst vanmiddag. Rondje Bikkeltjesbos, 25,8 km met 22,1 km/uur. Video komt nog. http://t.co/1A1nc4Ji #MTB

trackback

[…] te maken uit Garmin Connect, die op mijn server te zetten en dan via Google Maps te tonen. Zie ook deze post over de tocht van gisteren voor een voorbeeld. Als je een beetje van cijfers houdt, dan is dit […]

trackback

[…] van mijn rit door het Bikkeltjesbos van afgelopen dinsdag. Alle andere informatie over de rit zelf staat in dit bericht. De video is in full HD (1080p) beschikbaar op YouTube, dan schokt hij weliswaar niet minder, maar […]

trackback

[…] gefietst heb. Bij het rustpunt was dat 20,7 km/uur. En hoewel dat flink langzamer is dan mijn Rondje Bikkeltjesbos van afgelopen week, ben ik daar zelf tevreden […]