Rondje Bikkeltjesbos

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 25,8 km totaal
Duur: 1:03:47
Gemiddeld: 24,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 171 slagen per minuut
Weer: 14,0°C-18,0°C, Heerlijk herfstweer
Omstandigheden: Perfecte omstandigheden. Heerlijke rit.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ik kon er niets aan doen. Het was gewoon té mooi herfstweer om vandaag niet nog een rondje te gaan fietsen. Dus ging ik om 16:00 uur de deur uit. Nu niet voor een rondje in het Zandbos, maar in het net iets verder gelegen Bikkeltjesbos (is ook maar 5,69km van mijn voordeur). Ik had er zin in en dat bleek ook wel. De paar kilometer naar het Bikkeltjesbos zelf gingen lekker rap (29km/uur gemiddeld voor dat eerste segment) en ook door het Bikkeltjesbos zelf wist ik nu het tempo goed vast te houden. Ondanks dat er ook stukken bij zaten waarbij het gewoon niet met 20km/uur of sneller ging. Ik had ook vandaag de GoPro op mijn stuur zitten. Een beetje Glassex, even bij buitentemperatuur laten liggen én een stukje opgevouwen keukenpapier in de omhuizing deden hun werk. Dus geen wazige beelden deze keer. Het duurt nog even voordat de 5GB die deze video groot is op YouTube staat. De video is hier te vinden.

Maar ik was meer dan tevreden over de rit. Ik merkte dat ik veel minder mijn remmen gebruikt heb dan de eerste keren, ik heb een paar keer wat harder moeten bijremmen, niet zo vreemd omdat ik de route pas één keer eerder gefietst heb sinds hij ingrijpend gewijzigd is, en je ziet aan mijn hartslag dat het een pittig ritje was. Maar met een gemiddelde snelheid van 22,1km/uur over alleen het stukje Bikkeltjesbos ben ik heel tevreden.

Op het stukje terug naar huis heb ik de GoPro ook nog maar even aangezet. Die terugweg gaat namelijk voor een groot deel over een fietspad langs de Helmondsingel. Daar mag je als automobilist 80km/uur. Maar dat lukt niet om 17:00 uur op een doordeweekse dag. Niets zo fijn als op een MTB aan de file met auto’s voorbij rijden, ook al moest ik ze na het verkeerslicht weer gewoon laten gaan. 😉
Ook die video komt er nog aan.

Aanstaande zondag is de tocht weer een stuk langer dan vandaag, of ik nou de Stratumse Heidetocht fiets of de Jumbo ATB Classic, de afstand is dan bijna 2x zo lang. Dat gaat dan dus nog niet met deze snelheid. Hoeft ook niet. Ik weet dat ik een redelijke snelheid kan volhouden op deze afstand, van daaruit bouw ik het wel verder uit.

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog