Rondje Zandbos 2x – Video

Het duurde even voordat de 4GB van mijn computer bij YouTube waren. Dus daarom de video van het eerste rondje door het Zandbos gisteren maar even als aparte post.
Zoals gezegd, het lijkt steeds mistiger te worden, maar dat komt alleen door condensopbouw in de behuizing van de GoPro. Daar zijn ‘inserts‘ voor, maar aangezien die nogal prijzig zijn (€20,- voor 3 setjes die elk zo’n 5x mee gaan, dus €1,30 per keer) had ik die nog niet aangeschaft (had het probleem ook nog niet gehad).

Niet om er over door te blijven zeuren, ook nog even de links naar de situatie met de tegenliggers die ik gisteren beschreef: De eerste tegenliggers en het gevaarlijkste deel omdat daar het pad nou eenmaal niet breder was.
Wat dat tweede deel betreft, je ziet dat ik daar een jogger passeer. Ik baalde daar wel van want die goede man schrok heel erg. Ik heb op mijn MTB geen bel zitten, maar riep op ongeveer een meter achter hem “links voorbij”. Dat doen andere MTB-ers meestal ook als ze mij voorbij willen tijdens een toertocht (komt regelmatig voor). Als je dat weet dan is dat handig, want dan weet je waar het verkeer van achteren vandaan komt.
De jogger had dat duidelijk niet verwacht. Hij hoorde me, keek om over zijn rechterschouder, ik neem aan omdat de MTB-ers die van voren kwamen hem daar voorbij gegaan waren, merkte toen dat ik links voorbij kwam (in mijn ogen de meest logische plek om iemand in Nederland in te halen) en schrok daar zichtbaar van. Dat was zeker niet mijn bedoeling.
Gelukkig bleek het te wennen, want ik kwam het nog 2x tegen tijdens dat eerste rondje. De tweede keer dat ik hem tegen kwam kon ik gemakkelijk achterlangs kruisen (zie hier) en de derde keer was hij al zo aan me gewend dat hij me volledig leek te negeren maar waarbij hij wel heel handig een klein stukje naar rechts ging lopen zodat ik hem weer links voorbij kon (zie hier)

Alleen die twee herten, die heb ik nog steeds niet gevonden op de video.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
22 oktober 2012 12:26

En zo ziet een rondje door het Zandbos (met tegenliggers) er op video uit: http://t.co/r3IUFUUT #MTB #Dashware

trackback

[…] Was het dan een miskoop? Nee, zeker niet. Want los van de vraag of ik zonder die routefunctie met een goedkoper apparaat uit had gekund, is het voor het overige een prima apparaat. Ik had eerst een eenvoudige fietsmeter die naast de huidige snelheid, temperatuur en kadans, alleen het gemiddelde weer gaf. De Garmin doet dat constant voor snelheid, locatie, hoogte, temperatuur, kadans en hartslag. Ik heb (nog) geen power meter op mijn fiets zitten. Die data kun je na afloop van je rit uploaden naar Garmin Connect. Hier zie je bijvoorbeeld de data van mijn rit gisteren. Je kunt die kaart dan ook weer embedden in een blogpost, maar ik heb gemerkt dat de service wat onstabiel is. Ik geef er dus de voorkeur aan om een GPX-export te maken uit Garmin Connect, die op mijn server te zetten en dan via Google Maps te tonen. Zie ook deze post over de tocht van gisteren voor een voorbeeld. Als je een beetje van cijfers houdt, dan is dit enorm kicken. Zeker als je die data dan weer heel eenvoudig kunt koppelen aan een video (als je die gemaakt hebt) van die rit. Met behulp van Dashware kun je de FIT-bestanden die de Garmin maakt eenvoudig linke aan de video. Het resultaat van zoiets zie je hier. […]

trackback
7 december 2012 21:38

GoPro en Garmin aan de oplader. Kleren klaar leggen. Ik wil morgen een besneeuwd Zandbos zien. http://t.co/r3IUFUUT #sneeuw