Rondje Zandbos 2x

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 26,73 km totaal
Duur: 1:16:56
Gemiddeld: 20,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 174 slagen per minuut
Weer: 11,0°C-16,0°C, Droog, warm, heerlijk herfstweer
Omstandigheden: Toen er geen MTB-ers meer vanuit de verkeerde richting kwamen was het heerlijk fietsen.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Na een zware week had ik vandaag geen zin om een officiële toertocht te gaan fietsen. Dus ging ik richting het Zandbos om de ‘nieuwe’ vaste route daar eindelijk eens in zijn geheel volgens de pijlen uit te proberen. Ik had er daarbij niet op gerekend dat ik in het Zandbos ook de route van de Helmtocht van Tourclub’81 Helmond tegen zou komen. Die liep deels gelijk op met de vaste MTB-route, maar voor een deel ook tegen de richting in!

Ik had de GoPro op mijn stuur zitten, de video is nog aan het uploaden naar YouTube, maar hij laat zien dat er een aantal tamelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Vooraf: ja, MTB-ers horen rekening te houden met elkaar, bordjes en pijlen zijn geen ‘race maar raak’ indicatoren en ja, op de video zul je zien dat ik ook op een gegeven moment aan de linkerkant van een breder pad de ‘ideale lijn’ volg en daar pas laat vanaf ga. En dat overkomt me zeker zo vaak andersom, dus dat ik rechts fiets en dan nauwelijks ruimte krijg van tegemoet komende MTB-ers. Het gevaarlijkste wordt het op het laatste stukje, waar er maar een smal paadjes is en ik (ondanks dat ik duidelijk “tegen” bleef roepen) maar met moeite de MTB-ers kan ontwijken die mij daar simpelweg niet verwachten.

Vorige week heb ik het zelf andersom meegemaakt. Dus dat we met de tocht tegen ander ‘verkeer’ in gingen dat op een vaste MTB-route aan het fietsen was. Het lijkt me iets voor de NTFU in hun voorlichting naar verenigingen toe: als je gebruik maakt van bestaande, vaste, MTB-routes, let dan op de bestaande rijrichting (en volg die dan ook!) om gevaarlijke situaties te voorkomen!

Voor het overige was het heerlijk weer. En omdat ik geen trek had om uit te vinden of ook het Bikkeltjesbos onderdeel van de Helmtocht was, heb ik het rondje nog een tweede keer gedaan. En die ging net wat sneller dan het eerste rondje, dus dat was wel prettig. Het was jammer dat de GoPro last had van condens. Op de video van het eerste rondje kun je zien dat het langzaam mistig lijkt te worden. Dat was dus alleen de lens die besloeg. Tijdens het tweede rondje ging dat nog sneller. Ik heb tijdens het eerste rondje twee herten het pad over zien steken, maar ik kan ze op de opname nog niet terug vinden.

Hoe dan ook, ik had voor vertrek eigenlijk geen zin. Had ook het gevoel alsof mijn benen geen zin hadden. Maar beiden bleek niet waar zodra ik eenmaal op de fiets zat.

 

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog