Groter rondje Eindhoven


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 131 km
Duur: 04:28:18
Gemiddeld: 29,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 82 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 154 slagen per minuut
Weer: 15°C-23°C, Droog, nauwelijks wind
Omstandigheden: Lekker weer, fris bij de start, daarom lekker!
Gereden met: de  Ridley Fenix Classic

Toen ik bijna exact een jaar geleden het rondje “Groot Eindhoven” fietste, schreef ik: “Het was een leuke route, maar ook eentje met veel slecht wegdek”. Dus toen ik gisterenavond een route voor vandaag aan het plannen was, wist ik één ding zeker: het stuk langs het vliegveld in Eindhoven ging er uit. Het enige echte alternatief daarvoor was om de lus nog wat groter te maken, dus bij Best nog even westelijk aanhouden tot Oirschot en daar pas naar het zuiden afbuigen. Ook de boog rond Valkenswaard werd wat groter en ik moet zeggen, ik heb niets te klagen gehad over het wegdek. Natuurlijk, een tegelfietspad zit er altijd wel bij en stevige klinkers door een enkel dorp ook. Maar het was nooit gevaarlijk en nooit zo erg dat ik uit mijn ritme kwam. Zeker eentje om te bewaren.

Vlak voor huis had ik nog even een extra mentale uitdaging ingebouwd. Het stukje Asten – Ommel – Vlieden – Deurne kan ik dromen. En mijn lijf ook, dus op de een of andere manier krijg je dan zoiets van “nog een klein stukje, bijna daar, even doorfietsen”.

In plaats daarvan sloeg ik nu voor Vlierden rechtsaf, een mooie weg door het bos richting Liessel. Even dus weer verder weg van het eindpunt, om van daaruit door te stampen naar huis. Het was geen enkel probleem want uiteindelijk zat ik ook op het einde gewoon in een flow van doortrappen met een bepaalde snelheid. Ik had gisterenavond gezien dat ik de 114km van vorig jaar met 29,5 km/uur gemiddeld gedaan had. Daar dacht ik toen van “dat gaat hem dit jaar niet worden”. Eigenlijk vallen me de 29,3 / 29,4 km/uur (afhankelijk van of je Garmin of Strava aanhoudt) van dit jaar daarom heel erg mee. Als je bedenkt dat ik 4 weken geleden pas mijn eerste 100+ km-tocht gefietst heb. Toen in een groepje van vijf en nu solo met hetzelfde gemiddelde en een tocht van nog een paar kilometer meer. Dan zul je begrijpen dat ik gewoon heel tevreden ben. 🙂

p.s. om 7:15 uur vertrekken vanuit thuis heeft echt enorme voordelen met dit weer.