Rondje Aarle-Rixtel – Brandevoort


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 43,35 km
Duur: 1:32:52
Gemiddeld: 28,0 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 148 slagen per minuut
Weer: 18°C, Voornamelijk droog, bui tijdens laatste stuk
Omstandigheden: Lekker om weer buiten te zijn.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Na twee dagen beperkt te zijn tot het zwembad van het hotel waar ik mee een training verzorgde (ik was met het OV daar, dus de fiets meenemen was geen optie) wilde ik heel graag weer naar buiten vandaag. Maar het weerbericht vanochtend voorspelde niet veel goeds:

Dus dan toch maar binnen Spinningles bij OnelifeRX? Mijn bericht erover op Facebook leverde een aantal reacties op. Eentje was dat het efficiënter was: sporten en douchen tegelijkertijd. Dat klopt deels. Ik kan je vertellen dat je als het net geregend heeft, nog vies wordt op een racefiets. Een andere reactie wees erop dat het alweer een stuk beter uitzag op Buienradar. En inderdaad, het leek er op alsof Buienradar de oorspronkelijke voorspelling flink positiever bijgesteld had. Tja, en in dat geval….

Dus snel omgekleed, fiets gepakt en naar buiten. Het was inderdaad bijna droog toen ik vertrok en al snel droogde het helemaal op. Voor wat betreft vocht uit de lucht dan, want van beneden, de straat bleef er voldoende opspatten. Maakte niks uit. Het was een lekker rondje op het laatste stukje door Helmond heen na. Teveel verkeerslichten waar ik stil voor moest staan.

Het laatste stukje richting Deurne begon het weer (flink) te regenen. Het kon me al lang niet meer deren. En inderdaad, mijn benen werden er schoner door dan dat ze waren. Maar zowel benen als fiets hadden een flinke poetsbeurt nodig na afloop.