Rondje Molenhoek – Grave


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 109,77 km
Duur: 03:59:16
Gemiddeld: 27,5 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 85 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 144 slagen per minuut
Weer: 18°C-28°C, Droog, wind uit het oosten.
Omstandigheden: Lekker koel bij vertrek, best warm op het einde.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Na alle activiteiten van gisteren was het even de vraag wat mijn benen er vanochtend van zouden vinden als ik weer op de fiets zou stappen. Op zich leken ze het wel prima te vinden (geen pijntjes of zo), maar het was al snel duidelijk dat vandaag geen snelle rit zou worden. Prima, dan maar gewoon wat meer van de omgeving genieten. Zeker toen het de eerste anderhalf uur nog heel erg lekker koel was. Het eerste stuk was bekend terrein, de route richting Gennip had ik al een paar keer gefietst. Bij Gennip werd het even een zooitje, ik denk dat ik de kaarten op mijn Garmin nodig een keer moet updaten want hij stuurde me een doodlopende weg op in plaats van de Nijmeegse weg. Nadat ik die gevonden had ging het nog een stukje naar het noord-westen. Ik weet dat het een schande is om zo langs Groesbeek door te fietsen zonder op zijn minst ook wat heuveltjes mee te nemen, maar ik was er vandaag niet voor heuvels.

Wél was ik er voor de Maasdijk van Heumen naar Nederasselt. De vorige keer toen ik hem met Ronald, Manon, Karin en Albert gefietst had (6 mei, Deurne-Deurne) was het flink doortrappen geweest en was ik blij dat ik niet alleen fietste. Vandaag fietste ik alleen (al had ik een heel rijtje achter me hangen die de toertocht Heimwee naar Nijmegen aan het fietsen waren) maar met de wind in de rug ging het nét nog wat sneller dan een paar weken geleden.

Het was een lekker stukje crossen over de dijk, maar daar stond ook weer een minstens zo lang recht stuk tegen de wind van Escharen richting Haps tegenover. Kortom, de tocht had van alles iets in zich. Ik was blij dat ik op tijd vertrokken was want tegen de tijd dat ik bij De Rips was, was het inmiddels aardig warm geworden. Dus even een laatste pauze bij De Viersprong, vocht nog wat aanvullen en door naar huis.

Komende week ben ik een paar dagen buitenshuis voor werk, dus het fietsen/spinnen/pumpen zal dan even wat minder worden.  Het hotel heeft een zwembad, dat scheelt, kan ik toch nog wat bewegen. 😉