Kijken bij hockeywedstrijd JB1 (rondje Uden)


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 56,31 km
Duur: 01:53:03
Gemiddeld: 30 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 87 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 159 slagen per minuut
Weer: 27°C-31°C, Droog, warm, lekker windje uit het oosten
Omstandigheden: Warm, maar tijdens het fietsen goed te doen.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Toen ik vorig jaar bij de uitwedstrijd van Deurne tegen Uden, toen nog JC1 (Jongens C1) nu JB1 (ze worden vanzelf ouder), ging kijken was het ook lekker weer. Alleen toen was het 25°C heen en maar  17°C op de terugweg. Vandaag was het zowel heen als terug warm. Maar goed, tijdens het fietsen prima te doen. Ik had de heenroute dit keer via De Rips laten lopen zodat ik  eerst een stukje naar het oosten zou fietsen maar daarna de wind deels in de rug zou hebben via Elsendorp -> Odiliapeel naar Uden. Het was iets om maar ik was er met 31 km/uur binnen het uur.

Na de wedstrijd waarbij Deurne tot 3x toe op voorsprong kwam maar Uden in de laatste seconde van de wedstrijd toch nog 3-3 wist te maken (een door de Deurne spelers zwaar betwiste goal), ging het via Boekel richting Gemert. In Gemert waren ze alles al in gereedheid aan het brengen voor de Cityrun (vanavond?) dus veel dranghekken, afgesloten straten en auto’s die voorzichtig hun weg door het centrum zochten. Niet ideaal om door te fietsen, maar het was tenslotte geen race. Via De Mortel ging het richting Bakel en toen van daaruit het laatste stukje naar Deurne.

Na de Bodypump van vanochtend en gezien de hoge temperatuur ging het eigenlijk gewoon heel erg lekker. Het lukte prima om een lekker hoog beentempo te houden, ook toen op de terugweg de wind meer van voren kwam. Op het laatst ging mijn hartslag natuurlijk toch nog wel omhoog omdat ik die 30 km/uur wilde vasthouden (Strava trekt weer heel streng 0,1 km/uur af ten opzichte van wat de Garmin laat zien, nou niet dus!). Maar het zijn mijn benen die het werk doen en die hebben ruim voldoende capaciteit op het moment. En dat voelt heel lekker.