Kijken bij hockeywedstrijd JC1 (rondje Uden)


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 56,0 km
Duur: 1:49:55
Gemiddeld: 30,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 82 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 161 slagen per minuut
Weer: 25°C-17°C, Droog, eerste deel warmer dan de terugweg
Omstandigheden: Lekker fietsweer!
Gereden met: de  Ridley Fenix Classic

Het was een beetje passen en meten vanavond. De jongens van Deurne JC1 speelden een belangrijke uitwedstrijd tegen Uden. Niet in het weekend zoals normaal, maar op donderdagavond om half 8. Ik kon de auto niet hebben en eigenlijk had ik vanavond willen gaan sporten. Krachttraining tijdens de BodyPump bij Lusi. Fietsen had ik immers dinsdag buiten en gisteren binnen bij de Spinning al gedaan. Ik wilde toch gaan kijken, dus een route uitgezet via Strava naar Uden, voor de zekerheid de lampjes op de fiets vastgemaakt en daar ging ik.
Overigens: natuurlijk had ik met een van de andere ouders mee kunnen rijden als ik dat had gewild, maar nu kon ik sporten en kijken combineren. En het weer was ook vandaag nog steeds prima, beetje wind vanuit het noorden, dus heen tegen en terug een beetje in de rug, dus wat wilde ik nog meer?

De heenroute ging via Bakel en de Mortel naar Gemert (dwars over de markt, goed opletten daar want je gaat door de winkelstraat heen met auto’s van rechts), door via Boekel, Volkel naar Uden. Ik was er netjes op tijd voordat de wedstrijd van start ging. Uden speelde goed, Deurne had de eerste wedstrijd van ze verloren en moest winnen om kans te houden op het kampioenschap. Dat zat er vanavond helaas niet in. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Uden, er had 2-2 ingezeten, maar ook 3-1 of 4-1. Jammer, maar het was een prima en faire pot met twee teams die aan elkaar gewaagd waren en goede leiding.

De wedstrijd zou, met 15 minuten pauze eigenlijk om kwart voor 9 afgelopen moeten zijn, maar uiteindelijk was het kwart óver 9 voordat ik weer op de fiets stapte. Nou had ik licht, maar daarnaast was het ook zo dat ik, nadat ik door Volkel en Odiliapeel heen was, op het fietspad langs de N277 het rijk voor me alleen had. Het fietspad is goed en ligt gescheiden van de hoofdweg, met een klein duwtje wind in de rug was het tijd om de handen onder in de beugels te zetten, een comfortabele lighouding te vinden en gas te geven. Ik kende de route, wist ook dat ik via Elsendorp door zou rijden tot aan de Rips, dan rechtsaf, door het bos van de Stippelberg via de rotonde bij Milheeze door naar Deurne.

Vlak voor Elsendorp werd ik ingehaald door de auto met Niek, die was uiteraard wat eerder thuis, toeteren, zwaaien en weer door. Het was al stevig aan het schemeren toen ik tegen 10 over 10 weer thuis aan kwam. Lekkere rit weer.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Kijken bij hockeywedstrijd JC1 (rondje Uden) – naar @gemUden om de jongens JC1 van @MHCDeurne aan te moedigen… https://t.co/tYrlrC9NxL