Toertocht Deurne-Deurne


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 125 km
Duur: 4:13:33
Gemiddeld: 29,4 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 77 omwentelingen per minuut
Weer: 20°C, Droog, stevig windje uit het oosten
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

“Fiets jij Deurne-Deurne” luidde het berichtje van Ronald via Facebook afgelopen vrijdag. Ehm, nog niet echt over nagedacht. De spierpijn van 1x Bodypump en 1x Spinning na de 10 dagen vooral niets doen in de Rode Zee zaten er nog best wel in. “Rijden rustig tempo” was het tweede bericht. Nou ken ik Ronald en Manon al wat langer, dus wist ik dat rustig relatief is. Maar ik had er eigenlijk wel zin in. Sowieso was het alweer lang geleden dat ik met hen samen gereden had. Ronald en Manon hadden met nog twee deelnemers aan de Ride 2017 afgesproken, dus gingen we met z’n vijven om 9 uur op pad vanaf de markt.

De route ging naar het noorden met een tempo van zo rond de 28 km/uur. Lekker starten dus. Ook Albert en Karin hadden nog niet heel veel lange ritten gemaakt. Dus we konden rustig even opbouwen. Het was schitterend weer. Als de route richting het oosten ging was het even bikkelen tegen de wind in, maar voor het overige was het genieten van het zonnetje. Veel volk op de weg, niet iedereen was fan van wielrenners terwijl we toch zo netjes mogelijk probeerden te rijden. Maar goed.

Na de eerste stop op zo’n 45 km ging het tempo langzaam wat verder omhoog en na een tijdje zaten we op 29,4 km/uur gemiddeld. Ik heb op mijn Garmin altijd de gemiddelde snelheid als standaard snelheid staan, die is namelijk normaal gesproken een stuk constanter dan de huidige snelheid en ik voel zelf wel of ik sneller of langzamer ga.

Om 12 uur na zo’n 80 km gestopt in Grave en uitgebreid pauze gehouden en weer door voor de laatste 45 km. Ik moet bekennen dat zo tegen de 100 km het beste er wel zo’n beetje vanaf was. Maar dan blijkt maar weer eens de kracht van het in een groepje rijden. Je kunt jezelf veel gemakkelijker dwingen om dan toch dat tempo aan te houden.

Toen we om kwart over twee terug waren op de markt in Deurne was de start/finish boog alweer afgebroken en waren de heren/dames van De Wekkers druk bezig met het opruimen van de laatste spullen waarna ook zij een plek zochten op het terras. Het was een pittig ritje, maar vooral ook een gezellig en lekker ritje. Bedankt voor de uitnodiging! Het was een epische tocht! 😉

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Toertocht Deurne-Deurne (125km) https://t.co/r9KvtiD8pQ Nou zie ik er morgen op het werk tenminste weer uit alsof i… https://t.co/n0wi5w51Tc