Volta Limburg Classic


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 141,9 km totaal
Hoogtemeters: 2.144 meter
Duur: 05:25:48
Gemiddeld: 26,2 km/uur (met autopause), maximaal 64,6 km/uur
Gemiddelde trapfrequentie: 79 omwentelingen per minuut
Weer: 10°C-22°C, soms flinke wind, letterlijk alleen een paar druppels in België
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer. Lekker afzien!
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Het was de volgende ‘grote’ test vandaag. Na de clinic vorige week zondag waarbij ik de eerste echte hoogtemeters van dit wegseizoen maakte en de tocht naar Tilburg op en neer afgelopen woensdag waarbij ik wat extra kilometers maakte, was de Volta Limburg Classic nog weer een stapje omhoog. Officieel 150 kilometer, uiteindelijk 142 kilometer en 2.100 hoogtemeters. Maar natuurlijk was het niet alleen een ’test’. Het was vooral ook een heerlijke tocht. Met een groep vanuit verschillende delen van het land, een aantal van ons team voor de Amstel Gold Race over twee weken en een aantal mensen die de Alpe d’HuZes gaan fietsen. Er waren de nodige verschillen in klimsnelheid én in valsnelheid, dus ook vandaag weer regelmatig wachten en voldoende mensen om veilig achter af te dalen (het is altijd prettig als je een lijn voor je ziet die je kunt volgen). Er waren veel slechte wegen in België, dat maakte afdalen daar niet altijd zo snel, maar al met al heb ik heel wat heerlijke afdalingen gehad vandaag. En dan is klimmen ook een stuk minder erg (vind ik dan). Je weet dat je naar boven fietst om daarna weer heerlijk naar beneden te kunnen ‘vallen’ (op een veilige manier uiteraard). Voor volgende week moet ik de batterij in de cadensmeter vervangen, want die had vandaag af en toe moeite om de Garmin te vinden.

Prettig was ook dat we voor de laatste 10 kilometer nog even hebben gekeken wat er nog in de benen zat. We fietsten toen op het vlakke richting Eijsden met z’n vieren (later drieën) kop over kop waardoor we met snelheden van rond en boven de 40 km/uur (met regelmatige stops om veilig kruispunten over te kunnen steken) die laatste 10 kilometer aflegden. En dat was niet verkeerd om te werken dat dat ging (én gewoon kicken was i.p.v. 10km dood gaan) want over twee weken zouden we er met deze afstand natuurlijk nog lang niet zijn…. 😉

Het wachten is nu natuurlijk nog op de foto’s van de vele fotografen die langs de kant zaten én de officiële video’s en tijdmetingen de gemaakt zijn voor een aantal van de klimmen.
De rest van mijn foto’s staan hier.
Volta Limburg Classic Volta Limburg Classic

Conclusie: Test geslaagd. Dag meer dan geslaagd. Heerlijk gefietst! 🙂

http://open.spotify.com/track/6NPVjNh8Jhru9xOmyQigds

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Volta Limburg Classic. 142 km, 2.144 hoogtemeters.Lekker koersen! http://t.co/uYBBIL3vlO #mijntoertocht @VoltaClassic http://t.co/kpZVqD5DaX

trackback
8 april 2014 08:00

Volta Limburg Classic via @PeterMcAllister http://t.co/onhfXI88gp