Voorbereidingsclinic Amstel Gold Race 2014


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 100,5 km totaal
Duur: 03:58:45
Gemiddeld: 25,2 km/uur (met autopause), 64,2 km/uur max.
Gemiddelde trapfrequentie: 73 omwentelingen per minuut
Hoogtemeters: 1.474 meter
Weer: 15,0°C-23,0°C, droog, nauwelijks wind, heerlijk weer!
Omstandigheden: Pittig om weer eens 100 km met bijna 1.500 hoogtemeters te fietsen. Heerlijk!
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Koene Rem had de lat gisteren best hoog gelegd. Hij kon vandaag niet en had zich dus voor de zaterdag-clinic ingeschreven, voor de mensen die iets minder ver zouden fietsen. Maar dat was voor hem niet genoeg, hij fietste van Maasbree naar Valkenburg, toen 87 km clinic met iets meer dan 1.100 hoogtemeters en daarna nog “eventjes” terug.

Maar ik ben wel gek, maar niet helemaal gek. Met nauwelijks kilometers in mijn benen en een uur minder slaap leek me dat voor deze week wat teveel van het goede. En achteraf ben ik daar helemaal niet rouwig om. Het gemiddelde vandaag over de 100 km clinic lag best lekker hoog (25,2 km/uur) . Er was één deelnemer die na de eerste klim besloot af te haken omdat hij nog niet helemaal hersteld was van het ziek zijn, maar de rest kon elkaar lekker volgen, zowel naar boven als naar beneden. Natuurlijk, regelmatig hebben we op elkaar staan wachten, maar ik heb lekker door kunnen fietsen vandaag. Al helemaal vanwege het heerlijke weer!

Voorbereidingsclinic Amstel Gold Race 2014

Ik kon goed meekomen bij het klimmen en heb bij het afdalen mijn persoonlijke record weer wat verhoogd, nu naar 64,2 km/uur. En geloof me, het is niet dat ik niet sneller zou willen, maar het gaat op de meeste plekken simpelweg niet. Op het stukje afdaling waar ik die 64,2 klokte lag het max. op 80 km/uur, dus daar zit nog wat rek in. 😉

AGXP_resultaten

We fietsten vandaag met de chip om de enkel die je het hele jaar door kunt gebruiken tijdens het rijden van een van de drie permanente routes. Je kunt mijn resultaten van vandaag hier bekijken. Volgens Strava heb ik tijdens een aantal beklimmingen sneller gefietst dan voorheen, op andere plekken weer wat rustiger.  Het idee was dat we bij beklimmingen zo veel mogelijk onder ons omslagpunt zouden blijven. Dat is een mooi streven, maar tijdens sommige beklimmingen (zoals de Cauberg op het einde of de klim van de Eyserbosweg) was dat echt niet haalbaar.

Conclusie: gezellige clinic en een goede voorbereiding. Volgende week zaterdag Volta Limburg Classic, 150 km door het Limburgse heuvellandschap. Kunnen we dan weer zulk heerlijk weer hebben? 😉

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Voorbereidingsclinic Amstel Gold Race 2014 Lekker 100 km fietsen met Marc Lotz @AmstelGoldXp http://t.co/MjKb1ibmOm http://t.co/qq7AQLYf1F

trackback
31 maart 2014 09:15

Voorbereidingsclinic Amstel Gold Race 2014 via @PeterMcAllister http://t.co/CSdETz3Seq

trackback

[…] was de volgende ‘grote’ test vandaag. Na de clinic vorige week zondag waarbij ik de eerste echte hoogtemeters van dit wegseizoen maakte en de tocht naar Tilburg op en […]