Deurne – Tilburg


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 58,09 km totaal
Duur: 01:55:18
Gemiddeld: 30,2 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 76 omwentelingen per minuut
Weer: 5,0°C-14,0°C, droog, lichte wind in de rug
Omstandigheden: Heerlijke fietsomstandigheden.
Gereden met: de  Ridley Fenix Classic

Een idee doorloopt soms een aantal fases. Zo bracht het weerbericht voor deze week, het gegeven dat ik vooral nog heel wat kilometers moet zien te maken voordat het 19 april is en we de 250 km route van de Amstel Gold Race toereditie fietsen, gecombineerd met mijn agenda die vandaag één afspraak, in Tilburg, had staan, het idee om dan maar ‘gewoon’ met de fiets te gaan. Deurne – Tilburg moest te doen zijn.
Fase 2 was dat ik me realiseerde dat er toch wel wat praktische haken en ogen aan zaten. Ik had geen idee waar ik op onze campus Stappegoor in Tilburg mijn racefiets zou kunnen stallen, waar douches waren (of die er waren)  etc. Gelukkig wist ik dat een van mijn collega’s, Bram, van de Fontys Lerarenopleiding Tilburg ook regelmatig met de fiets van Helmond naar Tilburg ging. Dus aan hem een mailtje gestuurd. De campus blijkt een afgesloten fietsenstalling voor personeelsleden te hebben, Bram heeft daar een sleutel van (inmiddels weet ik waar ik de sleutel kan lenen als Bram er niet is: even bij de balie van het hoofdgebouw vragen) en er zijn douches (liefkozend “wellness ruimtes” genoemd), ook daar is de sleutel van bij de balie op te vragen. Laatste fase was het plannen van de route én het kijken of ik alles wat ik aan kleren mee moest nemen (om me daar om te kunnen kleden), handdoek, schoenen etc. in een rugzakje kon krijgen. Prima, lukte ook. Daarmee kwam het plan in de fase “dit gaan we doen”.
Ik had met Bram afgesproken dat ik er om 10:00 uur zou zijn, ik wist dat hij om kwart over 10 een afspraak had, dus er zat wel enige druk (wat mij betreft) op het op tijd in Tilburg aankomen. Moest lukken. Maar uiteindelijk was het toch bijna 8 uur toen ik de deur uit ging voor de bijna 60 kilometer richting Tilburg. Oef, zou doorfietsen worden.

Gelukkig had ik vanochtend de wind in de rug. En de route die ik uiteindelijk in de Garming gezet had was bijna vrij van verkeerslichten. Dat is wel anders als ik naar Fontys in Eindhoven wil. Nu maakte ik ogenschijnlijk een grote omweg, door eerst richting noorden (Bakel) te gaan, maar Tilburg ligt noordelijker dan je zou denken. Bijkomend voordeel was dat ik vanuit Bakel richting Aarle-Rixtel kon en daar het fietspad langs het kanaal kon nemen. Dat brengt je dan helemaal ten noorden van Helmond, via Ekkersrijt, Best, Oirschot, tot in Tilburg. Op het verkeerslicht bij Aarle-Rixtel na en een paar voorrangswegen waar je bij het oversteken natuurlijk wel even moet opletten, is het eerste verkeerslicht dat je dan weer tegen komt dat bij Ringbaan Zuid in Tilburg. Nou ja, en natuurlijk had ik de eer om mee te maken dat de brug vlak voor Tilburg nét voor mij omhoog ging. En nog wel om een plezierbootje voorbij te laten dat ik nog geen 2 minuten eerder ingehaald had. Pfff.

Maar….stipt om 10:00 uur was ik op locatie. En dat ondanks het een keer verrijden omdat ik het fietspad langs het kanaal niet gezien had nadat ik net voor de Beekse Bergen over de brug van links van het kanaal naar de rechterkant overgestoken was. De Garmin deed het prima vandaag overigens met duidelijke signalen voor links en rechts. Wel zo relaxed.
En natuurlijk ook heel lekker om met een snelheid van meestal een stuk(je) boven de 30 km/uur bijna 2 uur lang solo te kunnen fietsen. Met blote benen en armen. Wél met 4 kg op mijn rug, dat is dan weer minder. Maar vanochtend mocht dat zeker de pret niet drukken. En een warme douche is goud waard als je dan na bijna 60 km op je plaats van bestemming aan komt. Ik snap dus helemaal waarom het wellness ruimten genoemd worden. 🙂

Webinar

En die afspraak in Tilburg? Die verliep ook helemaal naar wens. We hebben er een live webinar (met publiek) verzorgd. Vandaag voor het eerst met meerdere camera’s en ook dat ging prima. Je kunt de opname nog bekijken. Zie dit bericht voor meer informatie daarover.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] kaartje moet bijna identiek uit zien als het kaartje van de heenweg. De route van Tilburg terug naar Deurne was immers gelijk aan die ‘s ochtend heen. Wat niet […]

trackback

Op de fiets naar het werk. Deurne – Tilburg v.v. 116km totaal.
http://t.co/lgy0OhP0fc en http://t.co/B4dSdWhmuV http://t.co/noVOH2Aj9Q