Tilburg – Deurne


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 57,85 km totaal
Duur: 02:02:05
Gemiddeld: 28,4 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 76 omwentelingen per minuut
Weer: 22,0°C-25,0°C, droog, wind van voren, warm!
Omstandigheden: Heerlijke fietsomstandigheden, alleen die 4 kg op mijn rug niet.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Bovenstaand kaartje moet bijna identiek uit zien als het kaartje van de heenweg. De route van Tilburg terug naar Deurne was immers gelijk aan die ’s ochtend heen. Wat niet hetzelfde was, was de wind. Nou ja, die waaide ook nog dezelfde kant op, maar nu voor mij dus van voren. En dat haalde de vaart er wel een beetje uit. Ook de 4 kg op mijn rug (overigens prima fietstas met frame dat de tas zelf van je rug af houdt) waren bij de temperatuur van vanmiddag wat prominenter aanwezig. Dus: ik moest werken voor de kost. Tanden op elkaar, proberen soepel te blijven trappen en niet op de kilometerteller kijken.

Uiteraard vallen je op zo’n moment ook de stukken fietspad op die bestaan uit tegels. Die lagen er ’s ochtend natuurlijk ook, en ook toen heb ik ze stilletjes vervloekt. Immers, geen twee tegels sluiten goed op elkaar aan en als je met ruim 30 km/uur op een fiets zonder veel vering daar overheen fietst dan is dat verre van comfortabel. Het was terug gelukkig alleen het relatief eerste stuk bij Oirschot dat daarvan voorzien was.
Terug ook veel meer scholieren op de weg (het fietspad). Die nemen op de ‘dubbele’ fietspaden waarbij de fietsers naar beide richtingen dus het fietspad delen vaak ruim de helft van de ruimte in. Vooral als ze graag met z’n drieën naast elkaar fietsen. Een van die pubers vond het daarbij nodig om zijn arm uit te steken en hem in een zwaai beweging over mij heen te laten gaan (ik zit uiteraard niet helemaal rechtop op de fiets dus daar was hij lang genoeg voor). Het was uiteraard een geintje en hij had niet als doel om mij te raken, maar het is een actie waar ik op het moment zelf woedend over was. Als hij me geraakt had, dan had hij mij waarschijnlijk via mijn helm van mijn fiets af geslagen en zo’n botsing tussen zijn arm en een helm die met (bijna) 30 km/uur de andere kant op gaat lijkt me ook niet echt prettig.

De tas op mijn rug, voelde vanmiddag, waarschijnlijk door de hitte én natuurlijk omdat ik het toch al wat zwaarder had qua fietsen, extra zwaar. Ik weet van Bram dat hij (een deel van) zijn kleren al op zijn werkplek in Tilburg heeft liggen. Had/heb ik in Eindhoven inderdaad ook, maar ja, dat was even net ander.
Het maakte me maar weer eens duidelijk dat een beetje wind, als je solo fietst, best impact heeft op je snelheid. En, och, vinden dat ik het zwaar gehad heb en dan twee uur lang met 28,4 km/uur fietsen…valt natuurlijk ook nog wel mee. 😉

http://open.spotify.com/track/1vG5rO14pN1EN86nDf4lkP
“This is what I live for”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Op de fiets naar het werk. Deurne – Tilburg v.v. 116km totaal.
http://t.co/lgy0OhP0fc en http://t.co/B4dSdWhmuV http://t.co/noVOH2Aj9Q

trackback
4 april 2014 13:37

Tilburg – Deurne via @PeterMcAllister http://t.co/KDCK9M88go