Tacx Trainingsrit – Tijdrit uit Tour de France 2008

Tacx Trainingsrit – Tijdrit uit Tour de France 2008 - 29-1-2014Tacx Real Life Training
Duur: 1:45:10
Afstand: 53,59 km
Hoogtewinst: 427 meter
Gemiddelde snelheid: 30,6 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 105 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 180 Watt
Gemiddelde hartslag: 155 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Escape Plan (2013)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Weer een dag met mijn hoofd gewerkt, dus voldoende energie in mijn benen. Op tijd gegeten en daarom ook op tijd op de Tacx. Plan was namelijk om de tijdrit uit de Tour de France van 2008 weer eens te fietsen. Die had ik twee keer eerder gedaan (hier en hier), dus nam ik de opname van de vorige keer als tegenstander. Dat werkt lekker, je ziet twee fietsers op het parcours (ik kies daarbij overigens gewoon de 2D weergave) en je zie jouw tijd ten opzichte van je tegenstander. De eerste paar meter was ik nog wat langzamer dan de vorige keer maar vanaf dat moment begon ik langzaam aan het uitbouwen van de voorsprong. Soms zag ik dat de voorsprong iets verminderde, dat betekende dus dat ik de vorige keer sneller ging op een stuk, dat was vooral ook het geval op de laatste paar kilometer. Maar ja, dat is natuurlijk ook niet zo vreemd als je er vanuit gaat dat ik vanavond gemiddeld gezien 2 km/uur harder ging dan de vorige keer, dan zijn je benen op het einde wat meer moe.

Leuk bij de Garmin site blijft natuurlijk ook het vergelijken van ritten:

tijdrit_tour_de_france_tacx

Het enige wat je in bovenstaande tabel even met een korreltje zout moet nemen is de maximale snelheid bij de twee oudere tracks. Blijkbaar gaat er bij de export vanuit de Tacx software met enige regelmaat wat mis waardoor er extreem hoge snelheden (heel kort) in de tracklog komen. Ik weet inmiddels hoe ik dat moet repareren voordat ik het bestand converteer en upload naar Garmin Online. Dus de 51,1 km/uur max. van vandaag klopt wel, maar de 92,1 km/uur en 70,2 km/uur van de andere twee keren niet.

Gemiddelde hartslag lag vandaag logischerwijs ook gemiddeld gezien een stuk hoger dan de vorige twee keren. Vooral bij een paar van de wat steilere klimmetjes had de Tacx er moeite mee en ik had één keer echt het gevoel dat ik rubber rook. Maar hij slipte niet echt.

Het voordeel van zo’n langere training is ook dat ik nou de film die ik uitgekozen had (Escape Plan – 115 minuten, met  en )  in één keer helemaal kon kijken. Niet dat het heel erg moeilijk zou zijn geweest om het verhaal later weer op te pikken, want het was een tamelijk rechttoe rechtaan actiefilm. Kortom, lekkere training.

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
2 februari 2014 17:22

Tacx Trainingsrit – Tijdrit uit Tour de France 2008 via @PeterMcAllister http://t.co/vO3vhjkstu