Tacx Trainingsrit: Zondagavond ontspannen

zondagavondritTacx Real Life Training
Duur: 1:00:02
Afstand: 31,5 km
Gemiddelde snelheid: 31,5 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 104 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 160 Watt
Gemiddelde hartslag: 129 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Stuk van The Wolf of Wall Street (2013)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Ook dit weekend was het niet praktisch om buiten te gaan fietsen (ja ja, ik weet het, smoesjes), maar een heel weekend niet fietsen voelt haast als een keer niet ontbijten. Dus vanavond in ieder geval even een uurtje op de Tacx.

Gewoon lekker relaxen deze keer. Ik had Free Cycling op basis van vermogen gekozen. Dan stel je zelf het Wattage in. Werkt niet helemaal als bij de andere variant waarbij je het hellingspercentage instelt. Die voelt zwaarder.

Hoe dan ook, ik zat steeds een stukje boven het ingestelde vermogen, na een tijd op 160 Watt ging het nog even naar 180 Watt en daarna weer terug naar 160 Watt. Zo tegen het einde had ik er genoeg van en gooide ik de versnelling er op. Je ziet dat het qua vermogen niet eens zo gek hard omhoog gaat, de snelheid wel. Dit keer was dat een conversiefoutje, maar iets wat de Tacx zelf ook aangaf. Daarmee ging de hartslag tijdelijk ook nog een stukje omhoog, maar niets ernstigs. Kortom, een uurtje ontspannen voor een week die weer helemaal volgeboekt zit.