Tacx trainingsresultaten op Garmin Connect

hrm_export_foutje Een jaar geleden beschreef ik hoe ik de trainingsresultaten van de Tacx converteerde naar een formaat waar Garmin Connect iets mee kan. Er was één ding wat ik toen niet beschreef (omdat ik dat nog niet gesignaleerd had): bij de export vanuit de Tacx software naar HRM-bestand gaat er regelmatig iets mis. Niet als in “foutmelding, begin opnieuw” mis. Maar wel in de zin dat je het heel duidelijk terug ziet na import in Garmin Connect. Zie de afbeelding hierboven voor een voorbeeld. Het zijn een of meerdere enorme pieken in de snelheid.

Vervelend, maar gelukkig zijn de fouten relatief gemakkelijk te herkennen in het .hrm bestand dat uit de Tacx software komt:
hrm_snelheid_gerepareerd
Ik scroll altijd even door het bestand heen en als je een regel ziet die net wat langer is dan de anderen, dan weet je dat die fout is. Dan staat er een heel hoge waarde (bv 3771 in dit geval). Meestal zijn de twee regels erboven een stuk lager dan de andere regels (hier respectievelijk 0 en 85).

Ik pas die regels aan door de waarde onder de heel hoge waarde (in dit geval 271) te kopiëren naar die drie regels:
hrm_snelheids_piek

Dan zie het er dus uit als hierboven.
Let op! Zo’n fout kan meerdere keren in hetzelfde bestand voor komen, dus even doorscrollen naar beneden in het bestand!

Daarna is het een kwestie van opslaan en dan converteren zoals hier beschreven is.

Deel dit bericht:

Een gedachte over “Tacx trainingsresultaten op Garmin Connect”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog