Tacx Trainingsrit – Tijdrit uit Tour de France 2008

Tacx Trainingsrit – Tijdrit uit Tour de France 2008 - 13-11-2013Tacx Real Life Training
Duur: 01:52:32
Afstand: 53,59 km
Hoogtewinst: 427 meter
Gemiddelde snelheid: 28,6 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 103 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 160 Watt
Gemiddelde hartslag: 142 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: The Bourne Legacy (niet helemaal af kunnen kijken)
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Ik had natuurlijk vanavond gewoon een andere route kunnen kiezen dan dat ik afgelopen vrijdag gedaan had. Maar het had nou eenmaal gevoeld alsof er toch wel wat meer ingezeten had. Immers, vorige week was ik nog aan het opnieuw opstarten na een flinke verkoudheid, nu zou dat toch beter / sneller moeten kunnen? Dus vanavond, na een lange dag met veel in de trein zitten, nog ‘even’ op de Tacx en weer de tijdrit uit de Tour de France van 2008 gekozen. Nee, ook nu kwam ik bij lange na niet aan de tijden van de toppers uit de Tour van toen. Die waren al binnen op het moment dat ik de eerste klim er op had zitten. Maar de tijd van vrijdag, die wist ik scherper te zetten. Van de 1 uur 57 minuten en 35 seconden werden 5 minuten en 3 seconden afgeschaafd. Het maakt het verschil tussen  27,3 km/uur en 28,6 km/uur.

Ik was wel blij dat ik vandaag 2 bidons gevuld had, want ondanks dat het in onze serre (waar de Tacx staat) bij aanvang van de training gewoon koud was (het is buiten nu een graad of 4), werd het er al snel warm. En ondanks dat ik tijdens het fietsen de serredeur steeds verder open kan schuiven en ondanks het bericht dat je al dat vocht helemaal niet persé nodig hebt, was ik blij dat ik genoeg te drinken had.

Kortom, lekker training, tijd voor een warme douche.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
14 november 2013 07:59

Tacx Trainingsrit – Tijdrit uit Tour de France 2008 Via @PeterMcAllister http://t.co/Q6NcLJfQ9E