Tacx Trainingsrit – Tijdrit uit Tour de France 2008

Tacx_8-11-2013Tacx Real Life Training
Duur: 01:57:35
Afstand: 53,59 km
Hoogtewinst: 427 meter
Gemiddelde snelheid: 27,3 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 101 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 136 Watt
Gemiddelde hartslag: 130 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Criminal Minds S09E01 + Criminal Minds S09E02 + stukje van Under Siege
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Zo, dat was een lekkere training. Ik had vanochtend besloten geen krachttraining te doen, maar in plaats daarvan vanavond op de Tacx nog wat kilometers te maken zodat ik wat meer meters in de benen had als ik zondag weer de blubber in zou gaan. Op zoek naar “eens wat anders” kwam ik in de Tacx software een route tegen die gelabeld is als “Tour the France 2008 time trial 1”. Dat zou dan dus deze etappe moeten zijn. Stefan Schumacher won die tijdrit. Hij deed er 1 uur 3 minuten en 50 seconden over.  Dat is 50,3 km/uur gemiddeld. Een beetje harder dan dat ik deed.

Als je naar de hoogtewinst kijkt, dan is 427 meter niet eens zo veel, maar ze zitten “lekker” verdeeld over het parkoers. De eerste 20-25 km gaat het bijna constant omhoog. Niet met een constant percentage, soms heel even bergaf, dan weer beetje omhoog, iets meer omhoog en zo door. Onhandig was dat de Tacx af en toe wat moeite had met het stijgingspercentage. Ik had de band niet extra opgepompt voor deze training, en hij slipte af en toe.

Ik wist echter wat erna zou komen: een afdaling. Helaas was die ook niet helemaal aan één stuk, dus ook hier sloeg de lekkere snelle afdaling af en toe om in een venijnig klimmetje. Maar goed, bijna 2 keer zo lang over gedaan als de profs, maar wel een lekkere  training.

Buiten regende het overigens flink, met de regen van de afgelopen week erbij voorspelt dat meer dan genoeg blubber voor zondag.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
9 november 2013 10:40

Tacx Trainingsrit – Tijdrit uit Tour de France 2008 Via @PeterMcAllister http://t.co/TGlBHaKpMw

trackback

[…] had natuurlijk vanavond gewoon een andere route kunnen kiezen dan dat ik afgelopen vrijdag gedaan had. Maar het had nou eenmaal gevoeld alsof er toch wel wat meer ingezeten had. Immers, vorige week was […]