Rondje Zandbos – Bikkeltjesbos


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 36,6 km totaal
Duur: 01:37:19
Gemiddeld: 22,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 82 omwentelingen per minuut
Weer: 14,0°C-11,0°C, droog, windstil, koelde best wel af
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer, flink stuk in het donker gefietst. Niet slecht voor eerste tocht van seizoen.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ik kon kiezen: ofwel naar de sportschool en een uurtje Spinning, ofwel met de Ridley Blast 29er voor het eerst dit (winter-)seizoen weer eens het bos in. Gezien het weer kon ik eigenlijk niet anders dan het bos in, al ging ik er eigenlijk een beetje vanuit dat het (net als vorig jaar bij de eerst rit) heel erg tegen zou vallen. En dat viel eigenlijk heel erg mee. Natuurlijk, na 5 minuten in het bos stonden mijn benen in de fik en vloog me de snot om de oren, maar het liep eigenlijk best wel. Natuurlijk lang niet altijd heel snel, de gemiddelde snelheid wordt vertekend door de stukken die ik naar het bos, tussen de twee bossen en terug naar huis over het asfalt kon fietsen. Maar goed, voor een eerste rit viel het zeker niet tegen. Het bos lag er heerlijk bij, al betekent kurkdroog in zowel het Zandbos als het Bikkeltjesbos dat daar waar zand ligt (in het Bikkeltjesbos ligt overigens meer zand dan in het Zandbos) je heel goed op de “ideale” (lees: meest gebruikte lijn) moest blijven. Ging je daarbuiten dan kwam je in het losse zand en dat voelt dan alsof twee handen je wielen vastgrijpen.

Omdat ik om half 7 pas de deur uit ging en wist dat ik ongeveer anderhalf uur weg zou zijn, had  ik de lamp alvast op de Ridley bevestigd. Dat was geen overbodige luxe aangezien het blader- /  bomen-dek in het Bikkeltjesbos nog zo dik is dat het er om half 8 al donker genoeg was om het licht aan te zetten. Met 1.400 Lumen op je stuur wordt je niet alleen gezien, maar kun je ook redelijk zien in het bos. Zeker als je een vaste MTB-route volgt waarbij je dan extra houvast hebt aan het spoor dat anderen al voor  je uitgesleten hebben. Helaas zijn ze in het Bikkeltjesbos (toch) weer bomen aan het rooien waarbij ze sporen in de vaste MTB-route getrokken  hebben en het toch wat meer uitkijken was.

Ik ben echter zonder kleerscheuren weer thuis gekomen, het was een lekker trainingstocht en zo is de tocht van zondag in ieder geval al niet meer de eerste tocht van het seizoen. 🙂

p.s. Even voor de duidelijkheid: ja, ik ging alleen, deels in het donker MTB-en. Maar ik heb er wel voor gezorgd dat ze thuis wisten welke (vaste) routes ik ging fietsen; ik had aangegeven hoe laat ik verwachte weer thuis te zijn; ik had een stevige lamp voor op mijn fiets (en voor het stukje op de weg een voldoende rood lampje achteren); had een telefoon bij me en een fietscomputer met GPS. Kortom, ook in het donker kun je veilig op pad op de MTB.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
25 september 2013 21:26

Rondje Zandbos – Bikkeltjesbos (36,6 km, 1 uur en 37 minuten). Op de MTB, deels in het donker. Lekker! 🙂 http://t.co/ufoKV7FiO5 #Activegeek

trackback
25 september 2013 22:14

Rondje Zandbos – Bikkeltjesbos #ActiveGeek http://t.co/zrcknjI7cE

Tom
Tom
29 september 2013 14:11

Welke lamp gebruik je, Pierre?

Ik heb gezocht op je blog, maar kon het antwoord niet vinden 🙂

Tom
Tom
29 september 2013 20:17
Antwoord aan  Pierre

Ha, ik heb dezelfde (maar dan via dx.com, met waarschijnlijk een slechter accupack). Dank voor de link naar die lens, want dat lijkt me ook wel wat.