TWC Duotank Veldrit


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 48,67 km totaal
Duur: 02:14:49
Gemiddeld: 21,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Weer: 8,0°C-13,0°C, Heerlijk herfstweer, beetje frisse start, lekker zonnetje
Omstandigheden: Kan haast niet beter.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Heerlijk. Daarmee is vandaag samengevat. Terwijl ik de heren in Toscane door de regen zie fietsen om te bepalen wie wereldkampioen wielrennen mag worden, is het hier nog stralend weer. En dat was het vanochtend ook. Voor de start voelde het nog fris aan, maar na een paar minuten fietsen was het warm genoeg. Ik had de beenstukken aangedaan en een shirt met lange mouwen + windstopper. Gelukkig geen thermosshirt eronder, want dat was veel te warm geweest en ook die lange mouwen had ik na een tijdje best kunnen missen. Want toen het zonnetje door kwam was het heerlijk weer.

En hoewel september blijkbaar heel erg nat is geweest, lag ook in Valkenswaard het parkoers er kurkdroog bij. Bij een toertocht, waar je niet altijd over vaste routes fietst, is het niet altijd zo dat je over MTB-snelwegen fietst, maar ook wat dat betreft was het goed verdeeld vandaag. Er zaten stukken gras tussen die voor geen meter “liepen”, stukjes harde ondergrond waarbij je door elkaar getrild werd, stukken waar je lekker tempo kon maken, stukken zand, bochten omhoog in het zand, slingeren tussen de bomen door. Maar het was nooit heel lang. Dus geen kilometers door het zand ploeteren. Nee, het waren steeds korte stukje van een paar meter zand, dan weer even hard, dan weer een stuk zand en dan weer het bos in of zo.  Voor het overige was de tocht prima uitgepijld, hier en daar stonden leden van TWC DuoTank om de oversteek veilig te laten verlopen. Bij de pauzeplek was voorzien in een lekker soepje, thee, sportdrank, repen en wafels. Ik had kunnen blijven na afloop om een kans te maken op de MTB die verloot werd (was op zich een mooie), maar in plaats daarvan heb ik er voor gezorgd dat ik met de lunch weer thuis was. Toch anders dan bij de gemiddelde wegrit.

Ik ben een paar keer op de foto gezet, ik begrijp dat die vanavond op de website van de club komen. Kan ik meteen mijn Facebook foto aanpassen zodat duidelijk is dat het MTB-seizoen ook voor mij nu echt begonnen is.

Ik realiseer me overigens ook dat als het straks winter wordt, en het weer ploeteren door de blubber wordt, de tochten een stukje zwaarder en trager zullen worden. Maar dat deert me vandaag helemaal niets. Ik heb genoten. En voor een eerste toertocht (en tweede rit) van het seizoen, is dat heel wat waard! 🙂

(en nog steeds ontzag voor de heren die me ook vandaag weer af en toe met hoge snelheid voorbij kwamen én voor de jongste deelnemers die ook best lekker hard rond trapten!)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
29 september 2013 15:05

TWC Duotank Veldrit. 48,67 km met 21,7 km/uur gemiddeld. Heerlijk MTB-weer. 🙂 http://t.co/qYcGnwx8Gh #mijntoertocht #MTB

trackback
29 september 2013 16:40

TWC Duotank Veldrit #ActiveGeek http://t.co/ZqerVeYoOX