Rabo Lingetocht


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 126,33 km totaal
Duur: 04:03:58
Gemiddeld: 31,1 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 82 omwentelingen per minuut
Weer: 9,0°C-19,0°C, droog, zuchtje wind (3 km/uur) uit ZZW
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer!
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Soms zit het weer tegen, soms zit het heel erg mee. Was het vorige week zondag prachtig fietsweer, ook vandaag was de regen van afgelopen week snel vergeten. De weerman op Radio 2 had het vanochtend (toen ik in de auto naar Ochten zat) nog een “beetje flauwe maaltijd” genoemd. En natuurlijk,  9,0°C bij de start was niet heel warm. Maar met armstukken, beenstukken en een windstopper was het prima uit te houden. Het ontbreken van regen en wind (behalve dan op de dijk) was voldoende.
Het was nog niet druk toen ik even voor achten “Resort Rivierendal” op reed. Ik was de eerste op de parkeerplaats. In de vertrekpost zaten vooral leden van de eigen vereniging (’t Versnellertje uit Ochten). Beetje slordig was dat de mevrouw die mijn NTFU-kaart scande 5 euro afrekende (terwijl de NTFU-website 4 euro vermeld), maar goed, het is voor veel verenigingen een welkom extra zakcentje. En zolang de pijlen dan maar duidelijk zijn en de weg goed wijzen, dan maakt dat niet zo veel uit.  En dat was ook zo, tot in Buren, daar was een pijl linksaf omgevallen en dus miste ik die. Bij de volgende rotonde wist ik dat ik verkeerd zat (rotondes hebben altijd pijlen) en ik kon op basis van de beschrijving op papier, die ik toch maar even meegenomen had, de juiste weg terug vinden.

Tot dat moment had ik alleen gefietst, ik was alleen de fotograaf tegen gekomen. Zijn foto’s staan er nog niet op, dat zal wel vanavond/morgen worden. Door het extra rondje Buren kwam ik wat meer mensen tegen, een groepje van 2 wielrenners en een tandem. Dat ging echter toch niet helemaal in mijn tempo, dus liet ik hen achter en ging weer alleen verder. Via Beesd,  Acquoy, Asperen ging het over de dijk richting Arkel. Ik was inmiddels opgepikt door een groepje van 6 renners, waarvan er 3 voornamelijk het kopwerk deden. Dat was ook niet zo vreemd, want ze gingen tamelijk hard door . Regelmatig met 34-35 km/uur tegen de wind in. En de wind was op zichzelf niet hard, maar boven op de dijk voelde je hem wel maximaal. Eigenlijk had ik ze ook gewoon willen laten gaan, ik kon namelijk wel een sanitaire stop gebruiken, maar op zo’n dijk heb je aan de ene kant een steile helling en het water en aan de andere kant een steile helling en huizen. Dat schiet dan dus niet op.

In Arkel was de (sanitaire) stop voor de 130 km. Ik had er toen 67 km opzitten, ongeveer de helft dus. Ik was in ieder geval niet van plan om weer bij het groepje aan te sluiten, dus genoeg tijd voor een kop thee en een stuk appeltaart (met slagroom). En daarna verder. Voor me zag ik op een gegeven moment een duo fietsen, man en vrouw die met een lekker, maar (in-)haalbaar tempo. Ik haalde ze definitief bij toen ze moesten stoppen voor een oversteek. Na er een tijdje achter gehangen te hebben dacht ik, “laat ik er maar voorbij gaan” en fietste door. Blijkbaar was dat echter een lekker tempo geweest want toen ik even later omkeek hing het duo en nog een drietal heren in mijn wiel. Na een paar kilometer nam de heer van het stel de kop over en gingen we als groep richting Ochten. Hoewel het best rap ging, was dit, met regelmatig de wind in de rug, voor mij wél een heel lekker groepje. Met zijn drieën (de dame van het stel wat minder vaak, daar was ook niet echt achter uit de wind te fietsen) wisselden we steeds om de paar kilometer van kop. De andere heren (tja, het was geen echte groep, wie wilde pikte aan) raakten we onderweg kwijt, al pikte we er op zo’n 12 km voor het einde ook weer eentje op die we een stuk verder ook weer kwijt raakten.
Zo kwamen we uiteindelijk nog voor 13:00 uur weer bij de start aan. Ik was 4 uur en 32 minuten onderweg geweest en had daar 4 uur en 3 minuten van gefietst. Gemiddeld (met autopauze) met 31,1 km/uur. Heerlijk!
Het was overigens een heel vlakke rit geweest. De 95 hoogtemeters die ik geklokt heb waren een paar viaducten onderweg en het beklikken van een paar dijken. Toch wel een verschil met vorige week.
Ik weet niet wat het weer doet volgende week. Maar ik ga er toch maar vanuit dat ik dan het bos in ga en dat mijn racefiets deze week winterklaar gemaakt wordt. Komende week zal ik nog een bericht maken met wat statistieken van dit seizoen.

p.s. Wie weet wat er in de buurt van Ochten te doen was voor wat betreft militaire vliegtuigen?
Gespot boven Ochten
Dit vliegtuig kwam over toen ik terug op de parkeerplaats was en ik zag er tijdens het rijden nog eentje vliegen. Was wel indrukwekkend.

RE p.s. het was de herdenking van Operation Market Garden.

En nu ook met foto:
Rabo Lingetocht 21-9-2013

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
21 september 2013 17:03

Rabo Lingetocht, 126 km met 31,1 km/uur gemiddeld. Heerlijk fietsweer! 🙂 http://t.co/pObyoxjcSY #Activegeek

trackback
24 september 2013 15:29

Rabo Lingetocht #ActiveGeek http://t.co/saIhOxGpNl