TWC Dommeldal


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 58,14 km totaal
Duur: 03:12:24
Gemiddeld: 18,1 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 79 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 171 slagen per minuut
Weer: -1,2°C gemiddeld, Beetje natte sneeuw bij de start
Omstandigheden: Erg veel modder, daarom best pittig
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Op de NTFU-website stond bij algemene informatie: “Pittige tocht”. Dat verraste me vooraf, want ik kan me niet herinneren dat ik dat al eens eerder bij een tocht heb zien staan. Maar vandaag klopte dat helemaal. Ik had nog lang getwijfeld. Vorige week had ik, onder ideale omstandigheden, een tocht van bijna 80km gefietst. Normaal hou ik het op zo’n 40-45km met een incidentele uitschieter naar boven de 50km, maar dat was met veel asfalt er bij. Bij het scannen van mijn NTFU-pas heb ik 45km opgegeven, maar bij de eerste splitsing dacht ik “och, waarom ook niet” en koos voor de 60km route in plaats van die van 45km.

Ik moet bekennen dat ik nog wel een paar keer terug gedacht heb aan de keuze. De omstandig heden waren namelijk deze week namelijk ietsje zwaarder dan vorige week. Dat kun je ook wel al aflezen uit het verschil in snelheid tussen toen en nu. Vervelender dan de modder was echter dat mijn derailleur steeds vast sloeg als ik in de kleine versnelling ergens tegenop moest. Dat was een paar keer niet alleen onhandig, maar ook gevaarlijk. Er was een stuk waar we nogal heftig schuin een talud op moesten en daar sloeg hij vast. Gelukkig kon ik daar mijn gewicht nog naar de juiste kant van de helling krijgen, anders was dat geen gezellig verhaal geworden. Toen we dat talud een tweede keer op moesten, sloeg hij weer vast.

Hellingproef_1 Hellingproef_2

Je zult me dan ook maar moeten vergeven dat ik, tegen de tijd dat we het talud voor de tweede keer moesten afrijden, dit keer een stuk directer naar beneden dan de eerste keer, dat niet zo heel erg zag zitten. Het heeft wel even geduurd voordat ik me dat mezelf weer vergeven had.

Zoals je aan de foto’s kunt zien had ik ook vandaag de GoPro op mijn stuur zitten. Nu wél met opgeladen accu’s. In totaal heeft hij 3 uur en 28 minuten video opgenomen (inclusief de momenten dat ik stil stond). Net niet helemaal tot aan het einde van de rit, maar wel bijna helemaal. Het verwerken ervan (snelheid/locatie etc.) eronder zetten zal nog wel even duren, ik denk ook niet dat ik de hele rit integraal online zet, maar er weer een impressie van een minuut of 10 van maak (ik neem aan dat ik wel 10 minuten modder moet kunnen vinden ;-)).

Ik begrijp van een tweet van Connie Sinteur dat er maar 300 deelnemers waren, dat is inderdaad niet zo heel veel. Daarvan bleken er zo’n 30-40 voor de 60km gekozen te hebben, zo bleek bij de pauzeplek die speciaal voor die 60km-gangers na 20km neergezet was. De heren die daar stonden hadden het, begrijpelijk, wel koud, zelf had ik mijn regenjas al snel weer uit. Het sneeuwde een klein beetje bij vertrek, maar toen het eenmaal droog werd, was die jas veel te warm. Koud heb ik het in ieder geval niet gehad. Al met al gewoon een lekkere tocht, goed verzorgd en inderdaad pittig.

Volgende week staat Boxmeer op de kalender. Daarna komt mijn nieuwe fiets eindelijk binnen en gaat het vanaf de 24e weer op de weg (Lentegroentocht De Rips).

TWC Dommeldal 10-3-2013 TWC Dommeldal 10-3-2013
De actiefoto’s, gemaakt door Connie Sinteur staan al weer online.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Kaart, route, andere data staan bij dit bericht […]