Opening ATB – routenetwerk Gemeente Deurne


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 79,5 km totaal
Duur: 03:47:59
Gemiddeld: 20,9 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 80 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 171 slagen per minuut
Weer: 0,6°C, Droog, geen wind.
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer, het parkoers kan er waarschijnlijk niet beter bij liggen dan vandaag.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ridley_Derailleur Was het het weer? Lag het parkoers er vandaag vanwege de officiële opening net wat beter bij? Was het de nieuwe cassette, ketting en derailleur-wieltjes (mijn fietsenmaker zal zeggen dat dat het zeker was! ;-)), was ik vandaag gewoon sterk? Ik weet het niet. Maar het liep heerlijk vanochtend. Tenminste de eerste 75km. Ik weet ook niet helemaal of ik nou grensverleggend of de grens opzoekend bezig was. Die grens blijkt in ieder geval zo ergens bij 75-80km te liggen heb ik gemerkt. Ik had het plan opgevat om vandaag de hele 78km van het vaste ATB-routenetwerk van de gemeente Deurne (waar ik woon) te fietsen. Normaal fiets ik het stuk in het Zandbos en het Bikkeltjesbos, samen ook goed voor zo’n 35km en tijdens toertochten kom ik meestal niet verder dan zo’n 45km. Dus 78km was wel iets verder dan gebruikelijk. Tel daarbij op 2x3km voor het fietsen naar de start en terug en het zouden er eigenlijk 84km moeten zijn geweest.

Vanaf de start ging het heel lekker. Het tempo zat er goed in, het parkoers lag er goed bij, het ging heerlijk. Maar na 75km stonden mijn bovenbenen in brand. De track in Walsberg is geen echt lekkere, hij loopt niet fijn, is (nog) niet lekker ingesleten en als je bovenbenen dan beginnen te protesteren, dan helpt dat niet echt. Omdat ik wist dat ik vanaf dat punt toch alleen nog maar over de weg/paden richting het startpunt zou gaan en van daaruit dan weer via de weg terug naar huis heb ik een doorsteek gemaakt richting mijn startpunt. Uiteindelijk klokte ik 79,5km en dat is met afstand de verste afstand die ik op de MTB gefietst heb achter elkaar (uiteraard met een aantal pauzes). En hoewel ik formeel niet tot aan het eindpunt gefietst ben, heb ik die 78km van de route ruimschoots volbracht.

De gemiddelde snelheid was een tijdlang net boven de 21 km/uur en daar was ik zeker niet ontevreden over. Als ik naar de detaildata van de Garmin kijk, dan gingen uiteraard de eerste 3km over de weg het snelste en alleen het stuk door het bos bij Neerkant met een gemiddelde van onder de 20 km/uur. Ik heb een video van het eerste uur met ook dat stuk bos er in (het is op de kaart die vlek rechts onderin waarvan je pas bij flink inzoomen kunt zien dat het een slingerende route op een klein oppervlak is), ik zal die online zetten. Het was een heel mooi, technisch moeilijk stuk, niet gek dat dat wat langzamer ging. En er waren ook op de rest van de route meer stukken singletrack waar ik echt niet de illusie had dat ik daar met harder dan 20 km/uur overheen zou kunnen. Ik heb het mannen zien doen, petje af, maar ik ben heel tevreden met hoe het liep.

Dank ook aan alle heren en dames die vandaag gezorgd hebben voor de verzorging bij het inschrijven, de drie pauzeplekken, het plaatsten van de extra pijlen en het veilig laten oversteken. De tocht was gratis, ik had er ook wel gewoon die paar euro voor betaald die ik anders voor een toertocht betaal. Het kost immers ook de nodig moeite.
Toch wel mooi om in een gemeente te wonen waar je dus om je heen bijna 80km aan vaste MTB-routes hebt liggen. 🙂

Opening ATB-netwerk Deurne 2-3-2013

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] opening van het ATB-routenetwerk hier in mijn thuisgemeente. Je kunt mijn verslag van de rit hier lezen. Ik had de GoPro op mijn stuur zitten. Die had ook met twee volle accu’s niet de hele rit […]

trackback
10 maart 2013 16:03

[…] heb zien staan. Maar vandaag klopte dat helemaal. Ik had nog lang getwijfeld. Vorige week had ik, onder ideale omstandigheden, een tocht van bijna 80km gefietst. Normaal hou ik het op zo’n 40-45km met een incidentele […]

trackback
18 september 2013 23:32

@mjvisser Nice! Ik mag wat dat betreft absoluut niet klagen. Heb hier 80km aan routes om het huis liggen http://t.co/EoZcCvvfOv